REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
22.1° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Cine crede Traian Băsescu că va ajunge în turul doi la prezidențiale dintre Ciolacu, Geoană, Ciucă și Lasconi

Cine crede Traian Băsescu că va ajunge în turul doi la prezidențiale dintre Ciolacu, Geoană, Ciucă și Lasconi

Deria ISLEAM 22 iulie 2024 | 00:00 990

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, sustine un discurs in timpul sedintei Colegiului National al Partidului Miscarea Populara (PMP), in cadrul careia se va desemna candidatul pentru alegerile prezidentiale, la Palatul Parlamentului, duminica, 25 august 2019. 

Cine crede Traian Basescu ca va ajunge in turul doi la prezidentiale dintre Ciolacu, Geoana, Ciuca si Lasconi
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică, 21 iulie, că în afară de președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu vede un alt candidat care poate intra în turul doi al alegerilor prezidențiale din finalul acestui an, dar apoi a precizat că și președintele USR, Elena Lasconi, poate fi o variantă.

Băsescu a spus că scandalul făcut recent de Diana Șoșoacă în Parlamentul European i-a scăzut europarlamentarei șansele pentru alegerile prezidențiale.

„Categoric, PSD-ul îşi va băga om în turul doi. Probabil că la al doilea om trebuie să ne aşteptăm la doamna Lasconi sau undeva în zona suveraniştilor, dar nu cred că, spre exemplu, Simion va fi capabil să intre în turul 2. Pentru că lumea se va dumiri. Dacă mai face Şoşoacă vreo câteva ca asta din prima zi la Parlamentul European, oamenii îşi vor da seama că aceşti oameni au fost votaţi şi sunt inutili”, a afirmat Traian Băsescu la Digi24, potrivit news.ro.

Întrebat dacă Elena Lasconi este o variantă pentru turul doi, Traian Băsescu a răspuns: „Păi, încerc să o compar cu ceilalţi care sunt pe piaţă în momentul de faţă. Nu văd, în afară de Ciolacu, ce are în spate un mastodont, nu văd un alt candidat care poate intra în turul doi”.

Fostul președinte al României din perioada 2004-2014 a susținut că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, nu are șanse reale la turul secund al alegerilor prezidențiale.

„Nu. Uitaţi-vă la Ciucă şi pe urmă, după experienţele cu generali, s-ar putea ca românii să se cam sature de rezervişti care au împânzit şi televiziunile, şi locurile de muncă în instituţii. Peste tot rezervişti, devenim o ţară în care administraţia se face de către rezervişti. Dacă vă uitaţi, uitaţi-vă câţi îşi spun «Sunt general cu patru stele». Păi, n-a avut România în toată istoria aia atâtea divizii câţi generali avem, câţi spun că sunt generali. Ce-au comandat generalii?”, a completat Băsescu.

În final, fostul șef de stat a spus că nu crede că Mircea Geoană „se va aventura într-o competiţie electorală dacă nu va avea un partid în spate”.

„Eu nu văd în momentul de faţă partidul care să-i ofere postura de candidat la funcţia de preşedinte. Ca independent nu-l văd câştigând şi rămâne întrebarea cealaltă. Dacă prin absurd câştigi ca independent, ce faci după? Nu ai un suport parlamentar pentru un program pe care o să-l susţii în campanie. Ce faci? Şi eu am numit un premier, l-am numit pe Ponta şi la ce mi-a folosit? Aveau 60% în parlament, ce puteam să fac?  Trebuia să respect Constituţia, să dau premierul unei formaţiuni care poate face o majoritate”, a explicat Băsescu.

Liderii PSD și PNL au decis pe 4 iulie calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, al doilea tur pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie, conform libertatea.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016