REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cine e „sifonarul“ care i-a „lucrat“ pe americanii de la Baza NATO?!

Cine e „sifonarul“ care i-a „lucrat“ pe americanii de la Baza NATO?!

Virgil STOIAN 24 iunie 2023 | 00:00 8211

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de șase suspecți (trei persoane fizice și societățile comerciale SC Alessia Pro Trans Spedition SRL, SC Luxortransrom SRL și SC Mrln Shippping Grup SRL), pentru săvârșirea unor infracțiuni de: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, dacă fapta a fost săvârșită  în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, luare de mită și dare de mită.

Cine e „sifonarul“ care i-a „lucrat“ pe americanii de la Baza NATO?!

 

Suspectul avea acces la sistemul Departamentului de Apărare al USA

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: în perioada mai 2019 - septembrie 2022, unul dintre suspecți ar fi ocupat funcția de coordonator transport (transportation coordinator) în Departamentul Transporturi (Transportation Office) din cadrul bazei militare Mihail Kogălniceanu fiind acreditat și autorizat, să gestioneze și să lucreze cu informații confidențiale -”business sensitive”. Acest statut i-ar fi permis suspectului să aibă acces autorizat neclasificat, la sistemul Departamentului de Apărare al USA - Departament of Defense (DoD) în legătură cu activitatea zilnică, în cadrul domeniului de transport.


În contextul menționat mai sus, suspectul respectiv ar fi pus la dispoziția celorlalți doi suspecți, care controlau cele trei societăți comerciale menționate mai sus, informații nedestinate publicității referitoare la contractele comerciale încheiate de firmele din România cu două agenții autorizate de Forțele Armate ale USA să negocieze și să încheie contracte cu contractori agreați.

Acele informații ar fi privit prețurile cadru minimale și maximale, generale, oferite pe categorii de transport, kilometri, capacitate gabaritică, pe categorii precise de mijloace de transport, date privind punctul de plecare, punctul de sosire și rute strict stabilite, pentru România și alte țări din Europa.

Cine e „sifonarul“ care i-a „lucrat“ pe americanii de la Baza NATO?!

Accesul la datele respective ar fi permis SC Alessia Pro Trans Spedition SRL, SC Luxortransrom SRL și SC Mrln Shipping SRL să încheie mai multe contracte în contextul de mai sus și să încaseze de la de la autoritățile americane suma totală de peste 16.321.445‬ euro.

Pentru aceste „servicii” suspectul ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri foloase necuvenite, dintre care amintim: sume de bani, un teren în suprafață de 574 mp situat în municipiul Constanța, cu o valoare declarată de 250.000 lei și un autoturism AUDI Q7, cu o valoare declarată de 170.000 lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra sumelor totale de 531.450 euro și 1.501.847 lei, ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la locațiile unde își desfășoară activitatea cele trei societăți comerciale și la domiciliul unuia dintre oamenii de afaceri, cercetat în contextul de mai sus. Celor șase suspecți li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Potrivit unor surse, sifonarul din baza americană este Daniel Ciocan, iar afaceristul care controlează cele trei firme la care DNA face referire este George Claudiu Necula.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...corect...in 11 luni acest individ a impuscat 13 ani...la noi ar fi durat 11 ani judecarea ...dupa care ar fi urmat achitarea...
2
0
Bah astia care sunteti pro Putin, pashol la turbina Rusia! Wladimir are nevoie de voi acolo nu sa mancati rahat pe internet.
3
1
Ba, trolilor putinisti!!! Radeti voi, dar nu e rasul vostru. Va tremura chilotii acum, caci nu mai aveti de unde sa primiti ruble pentru trollingul pe care il faceti in favoarea AUR-SOS, adica in favoarea Rusiei satanisto-putiniste. Exista doua scenarii: CONFLICTUL dintre WAGNER(PRIGOJIN) vs "Federatia" RuZa(Putin / Putler) sa fie ADEVARAT, deci se va sfarsi PR0ST si pentru "fabrica de troli din Saint Petersburg"(adica pentru voi si TRUMPitii din SUA, AUR-SOS in Romania etc), sau se va sfarsi si MAI PR0ST pentru KREMLIN si nu numai ca va pierde razboiul, dar risca destramarea Rusiei. Asta fiind primul scenariu. Al 2-a scenariu este:Tot ce vedem in conflictul WAGNER vs Putin sa fie de fapt un "CASUS BELLI", pentru ca ar fi singurul scenariu POSIBIL IN PREZENT prin care poporul rus ar putea fi pacalit sa ACCEPTE MOBILIZAREA GENERALA(TOTALA), OBLIGATORIE. In traducere, asta inseamna ca inclusiv voi, trolii rusi din"russki mir"veti ajunge in transee cu lopeti in mana si cartofi explozibili
31
3
in Romania, demascarea hotilor, inseamna sifonare. De aia si judecatorii golesc puscariile, sa nu rada boborul de ei...
10
4
Sunt armâni . ...nu r*mâni dar unul daca ar recunoaste ca e macedonean
12
3
Cand au vazut amerlocii ca 16 mil dolari au intrat in buzunarele unor afaceristi romani in loc sa se intoarca in buzunarele statului american au innebunit.Au dat ordin sa fie arestati cei care au luat banii.DNA a raspuns cu Am Inteles si s a facut inca un dosar penal.Nu pe probe ci pe suspiciuni rezonabile.Parca i vad la sedinta pe cei de la FBI cum pun presiune pe pro.curorii din DNA sa i ancheteze pe afaceristii romani.Si DNA in loc sa le dea in cap cu Codul Penal si Codul de Procedura Penala romanesc fac pe ghioceii si executa ordinele unor straini care isi apara interesul statului lor.Noi nu putem sa ne aparam interesele noastre.Buai distrusilor! Banii aia ar fi ramas in Romania.Dar acum trebuie redati statului american.Apoi veniti si ziceti ca nu sunt bani in Romania pentru salarii la nivel european.Pai daca voi ii dati strainilor chiar si cand sunt castigati din bussiness.DNA a distrus clasa de bussiness a Romaniei in favoarea multinationalelor straine.Aia sunt cinstiti nu i asa?
11
27
Un m**e tradator ce a facut totul pentru bani.
9
4
romanii credca i-a invatat pe t****i sa fure.
3
5
George Stan nababul” de 2 Mai ,ala de are sofer la Maybach si nevasta are Defender de 200.000€,de plateste mese de 15.000€,de nu poti sa respiri de ifosele si impresiile lui,un agarici muritor de foame ieri si azi este sefu prostiei si sl infumurari…de se lauda ca doarme pe milioane de euro si aprinde trabucul cu hartia de 500€ …nu il intrebati de afacerile de la Kogalniceanu?,Anaf,DNA?, ce tva plateste la sumele incasate?,..nu verificati lucruri elementare?! sau sunteti usor unși…?!
15
0
Tot in legatura cu contracte cu baza NATO de la Kogalniceanu ,mai este unul ,,bagat la pastrare" prin SUA,parca Martin il chema.
19
16

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016