REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cine e de vină pentru ierarhia greșită pentru admiterea la liceu 2023, publicată pe edu.ro?!

Cine e de vină pentru ierarhia greșită pentru admiterea la liceu 2023, publicată pe edu.ro?!

Mirela PASCAL 5 iulie 2023 | 15:07 785

Ierarhia greșită, publicată marți de Ministerul Educației, a fost retrasă de pe edu.ro, pentru că nu a respectat criteriile de departajare prevăzute de lege, lucru constatat de toți elevii și toți părinții care au trăit ore de incertitudine după ce Ministerul Educației a pus mediile aranjate greșit.

Cine e de vina pentru ierarhia gresita pentru admiterea la liceu 2023, publicata pe edu.ro?!

Despre acest incident,  ministerul a dispus rapid măsuri, niciun copil nu a avut de suferit și spune că greșeala aparține firmei care asigură software-ul; din exces de zel, urmare și a solicitărilor elevilor și părinților, s-a grăbit să afișeze ierarhia cu ordinea candidaților la admiterea în liceu, fără să ia în calcul notele de la română și matematică, așa cum spune legea, ci doar media claselor V-VIII. Ministerul nu a fost informat sau consultat, însă s-a sesizat imediat ce a aflat de această eroare. A dispus retragerea imediată a listelor eronate și refacerea lor.  Afișarea variantei corecte se face azi, în unele județe s-a și publicat

o    Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională) și, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare, respectiv:
o    nota obținută la proba de limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale,
o    nota obținută la proba de matematică, în cadrul evaluării naționale,
o    nota obținută la proba de limba și literatura maternă, dacă este cazul
o    media de absolvire a claselor V - VIII.

„Precizăm că nu este afectată integritatea bazei de date și că situația a fost generată de o eroare a algoritmului pentru aplicarea ordinii criteriilor de departajare. De asemenea, menționăm că situația creată nu afectează procesul de completare a opțiunilor și repartizarea computerizată a candidaților, în cadrul admiterii la liceu. Totodată, precizăm că, în conformitate cu prevederile calendarului admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 - 2024, anunțarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București este prevăzută a se realiza în data de 5 iulie”, transmite ministerul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510