REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Cine e Kamala Harris, prima vicepreședintă a SUA, susținută de Biden pentru Casa Albă

Cine e Kamala Harris, prima vicepreședintă a SUA, susținută de Biden pentru Casa Albă

A.F. 21 iulie 2024 | 23:15 673

Kamala Harris este în acest moment propunerea lui Joe Biden de a-i succeda în campania pentru postul de președinte la Casa Albă. Este singurul pas logic, dar probabil în zilele care vor urma vom vedea dacă aceasta este și intenția Partidului Democrat.  

Cine e Kamala Harris, prima vicepresedinta a SUA, sustinuta de Biden pentru Casa AlbaKamala Harris

În ultima vreme mai multe voci care cereau plecarea lui Biden, voci din Partidul Democrat, au cerut ca nici mâna sa dreaptă, Vicepreședintele, să nu își continue campania către Casa Albă, pentru oricare dintre cele două funcții.  

Vizita în România

La începerea războiului din Ucraina, Statele Unite au vrut să își reconfirme poziția și mai multe personalități de la vârf au fost trimise în țări NATO din Europa de Est. În România a ajuns, la 11 martie 2022, Kamala Harris, Vicepreședintele.  

„Sunt în România astăzi ca să reîntăresc angajamentul SUA că vom apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO”, a spus la București Kamala Harris.  

Ce a mai spus atunci la București Kamala Harris:  

  • Am văzut cum aţi primit refugiaţi şi ştim greutăţile pe care le întâmpinaţi geografic. Aţi dovedit atât de mult curaj;
  • Am discutat despre reîntărirea parteneriatului nostru;
  • Trebuie să înţelegem că un atac împotriva unei ţări NATO este un atac asupra tuturor;
  • Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO;
  • Sunt aici în România ca să reîntăresc acest angajament şi să mulţumesc poporului român;
  • De la început, SUA au încercat să se angajeze în activităţi diplomatice în mod dinamic şi, din tot ce ştim şi din ce am fost martori, Putin nu a arătat nicio intenţie să se implice în acţiuni diplomatice;

Cine este Kamala Harris

La mai puțin de patru luni de la alegeri, vicepreședintele Kamala Harris se află într-o poziție dificilă, comentează BBC.  În ultimele săptămâni, ea nu și-a schimbat loialitatea față de dl Biden, dar chiar și republicanii au început să includă numele ei în mesajele campaniei lui Trump.  

După ce a intrat în istorie ca prima femeie, precum și ca primul vicepreședinte de culoare și american de origine asiatică, susținătorii ei susțin că actualul ei titlu de a doua la comandă ar putea marca o tranziție mai lină în cazul în care Biden va trece ștafeta. Alți democrați fac apel la o convenție deschisă pentru a alege un înlocuitor.  

În pofida faptului că a avut o rată scăzută de aprobare în timpul mandatului său de vicepreședinte, susținătorii dnei Harris subliniază susținerea sa pentru drepturile reproductive, atracția în rândul alegătorilor de culoare și trecutul său de procuror, care ar candida împotriva unui infractor acum condamnat, pentru a pleda în favoarea funcției sale de comandant suprem: „Cred că a avut un rol esențial în abordarea unor probleme-cheie, cum ar fi drepturile de vot și reforma imigrației”, a declarat Nadia Brown, director al programului de studii despre femei și gen din cadrul Universității Georgetown. „Ea a fost, de asemenea, cel mai puternic surogat al lui Biden pe probleme de acces la avort și de apropiere de comunitățile de culoare.”  

Cum a ajuns Kamala vicepreședinte

În urmă cu doar cinci ani, doamna Harris era senator de California și spera să câștige nominalizarea democrată pentru președinție.  

Și-a început cariera în cadrul biroului procurorului districtului Alameda și a devenit procurorul districtului San Francisco în 2003, înainte de a fi aleasă prima femeie și prima persoană de culoare care a ocupat funcția de procuror general al Californiei, cel mai important avocat și responsabil cu aplicarea legii din cel mai populat stat american.  

Și-a câștigat reputația de a fi una dintre stelele în ascensiune ale Partidului Democrat, folosindu-se de acest impuls pentru a fi aleasă senator junior al Californiei în 2017.  Dar obiectivele sale prezidențiale au eșuat în 2020.

Prestațiile sale bune la dezbateri nu au fost suficiente pentru a compensa politicile slab articulate.  Campania sa a murit în mai puțin de un an, iar Biden a fost cel care a readus-o în lumina reflectoarelor naționale pe femeia în vârstă de 59 de ani, punând-o pe lista sa.  

Gil Duran, un director de comunicare al dnei Harris în 2013, care a criticat candidatura acesteia la prezidențiale, a numit-o „o mare răsturnare de situație pentru Kamala Harris”.  

„Mulți oameni nu credeau că are disciplina și concentrarea necesare pentru a urca atât de repede la Casa Albă... deși oamenii știau că are ambiție și potențial de vedetă. Întotdeauna a fost clar că avea talent brut”, a spus Duran, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nimeni nu a știut numele ei până când ea a îngenuncheat să-l suge pe Willie Brown
1
1
specialisti spun ca e lipsita de experienta politica interna si externa, in intregul mandat de vicepresedinta nu a primit decat un singur dosar greu de care s-a ocupat numai ea, cel al migrantilor, a facut o serie de gafe in unele discursuri sau interviuri de-a lungul anilor si e cu mult in urma lui trump in sondaje, ptr ca s-au facut in ultimele saptamani sondaje si ptr ea; plus faptul ca e femeie si de culoare sunt mai degraba dezavantaje in america ca si in alte tari
6
2
Rossya=Rusine=Foame
3
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436