REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Cine e și ce îl recomandă pe Dumitru Chelaru pentru funcția de primar al comunei Cerchezu?! Video

Cine e și ce îl recomandă pe Dumitru Chelaru pentru funcția de primar al comunei Cerchezu?! Video

Andreea CONDURACHE 14 mai 2024 | 00:00 3159

Dumitru Chelaru este candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Cerchezu, o comună localizată la 73 de kilometri față de municipiul Constanța, cu o populație de aproximativ 1.300 de locuitori. Chelaru s-a aflat în cursul zilei de luni, 13 mai a.c, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre decizia de a candida, despre problemele cu care se confruntă cetățenii, dar și despre rezolvarea acestora.

Cine e si ce il recomanda pe Dumitru Chelaru pentru functia de primar al comunei Cerchezu?! VideoDumitru Chelaru și Andreea Condurache

În debutul interviului, Dumitru Chelaru ne-a spus cine și ce l-a determinat să candideze la Primăria Cerchezu. ,,Mă numesc Dumitru Chelaru și am 52 de ani. Din 1994 sunt angajat în Primăria Cerchezu, având diferite funcții de execuție. Timp de 10 ani am fost secretar general al comunei și mă recomandă experiența în administrație, dar și apropierea față de oameni. Familia, prietenii și locuitorii mi-au cerut să candidez. Îmi doresc să duc la capăt proiecte aflate în derulare, vorbim de 5 proiecte cu sume destul de mari, pentru comuna noastră. Fratele meu, primarul actual nu mai candidează și astfel m-a recomandat. Nu este vorba despre o predare de ștafetă. Eu îmi doresc să continui aceste proiecte pentru binele comunității, pentru care am muncit 8 ani.”, a spus acesta.

Dumitru Chelaru: Comuna noastră este una mică și ne este greu să obținem fonduri de la stat

Totodată, Chelaru a vorbit și despre campania electorală, dar și problemele arzătoare ale comunității pe care dorește să o conducă. ,,Campania electorală a debutat bine. Așa este, sunt la prima candidatură, dar de-a lungul anilor am mai văzut cum se desfășoară campaniile electorale. Am fost președinte de circumscripție, fiind jurist de meserie, președinte secție de votare, știu cum merg lucrurile. Este mai diferită, atunci vedeam, acum sunt eu direct implicat. Eu merg să fac o campanie fără promisiuni nemuritoare, să vorbesc cu cetățenii, deși le cunosc nevoile. O să îmi fac tot ce îmi stă în putere să le rezolv problemele. Probleme arzătoare ale locuitorilor sunt legate de lipsa unui medic care să deservească comuna Cerchezu, infrastructura rutieră, dar și venitul care este destul de mic. Avem suprafețe impresionante de teren neproductiv pe raza comunei pentru care ne dorim să atragem investitori să dezvolte panouri fotovoltaice. Am tot încercat de-a lungul timpul să atragem investitori, dar dezavantajul nostru este că suntem foarte departe de oraș și nu vine nimeni. Nici la capitolul infrastructură nu stăm chiar foarte bine. Zilele trecute am semnat un contract pentru 5 km de asfalt în comuna Cerchezu, valoarea fiind de 29 milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”. Ne dorim să aducem un medic în comună, avem un dispensar semidotat. Vrem să oferim și case personalului medical, să le oferim toate condițiile să își desfășoare activitatea. Este foarte greu fără medic, avem foarte mulți bătrâni. Un alt proiect foarte important de implementat este legat de infrastructura rutieră, ne dorim să asfaltăm și celelalte străzi din sate. Am avut un proiect pentru înființarea rețelei de distribuție gaze naturale, un proiect foarte bun, dar pentru care nu a mai fost finanțare. Nu am primit nimic oficial, dar așa ni s-a comunicat verbal. Comuna noastră fiind una foarte mică obținem fondurile destul de greu. Ne dorim ca pe viitor să accesăm și alte programare pentru implementarea acestui proiect. După alegeri o luăm de la capăt”, a continuat acesta.

Cine e si ce il recomanda pe Dumitru Chelaru pentru functia de primar al comunei Cerchezu?! VideoDumitru Chelaru, candidatul PSD pentru Primăria Cerchezu

Echipa de consilieri este formată din oameni profesioniști

Echipa de consilieri este formată din oameni ambițioși dornici de muncă, spune Chelaru. ,,Echipa mea de consilieri este formată din oameni cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, oameni profesioniști, majoritatea au studii superioare, oameni de afaceri, profesori, oameni ambițioși și dornici de muncă”, a spus Chelaru.

Cum luptă să păstreze tinerii în comuna Cherchezu? ,,Chiar astăzi am discutat cu cineva pentru accesarea unui proiect de locuințe pentru tineri. A mai fost o tentativă de a realiza acest proiect, dar tinerii nu erau interesați. Nu cred că avem putere să ținem tinerii la noi, pentru că ei pleacă pe salarii de aproximativ 2000-3000 de euro, iar aici ar câștiga 5000-6000 de lei, e o diferență enormă”, a conchis candidatul PSD.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166