REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Cine e societatea care operează cereale în Portul Constanța, amendată de Garda de Mediu?!

Cine e societatea care operează cereale în Portul Constanța, amendată de Garda de Mediu?!

A.F. 28 decembrie 2023 | 00:00 10123

O societate care operează cereale în Portul Constanța, zona Digul de Nord, a fost amendată miercuri, 27 decembrie a.c., cu 15.000 lei de Garda de Mediu Constanța pentru încălcarea prevederilor Legii 104/2011 privind protecția atmosferei.

Cine e societatea care opereaza cereale in Portul Constanta, amendata de Garda de Mediu?!

„În perioada 26-27.12.2023, pe timpul operațiunilor de încărcare/descărcare cereale din barjă în buncărul de recepție și din siloz la nava maritimă, s-au produs emisii de praf și pleava, antrenate eolian în atmosfera și dispersate în vecinătatea terminalului de cereale.

La verificările efectuate s-a constatat că drumurile de acces și cheul erau acoperite cu strat de pleava și praf, nefiind luate măsuri de supraveghere a operării și funcționalității instalațiilor de desprăfuire, pentru a se preveni dispersia de poluanți în mediu.

Cine e societatea care opereaza cereale in Portul Constanta, amendata de Garda de Mediu?!

De asemenea, nu se intervenise pentru curățarea platformelor și a suprafețelor afectate de depunerile de praf, iar benele de colectare a deșeurilor pulverulente erau pline și nu erau acoperite. Pe lângă sancțiunea maximă prevăzută de lege, au fost stabilite măsuri care vor fi verificate la termenele scadente“, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanța.

Cine e în spatele afacerii!

Potrivit informațiilor noastre, ar fi vorba despre firma Canopus Star SRL., controlată de sunt Transport Trade Services SA din București și Cargill Agricultura SRL. Compania TTS este controlată de omul de afaceri Mircea Mihăilescu. TTS este principalul acționar al Companiei de Navigație Fluvială Română (CNFR) Navrom Galați, operatorul de transport de pasageri și mărfuri din Delta Dunării. TTS mai controlează și următoarele companii: TTS Operator (Constanța), Canopus Star (Constanța), Trans Europa Port (Galați), Cernavodă Shipyard (Cernavodă), Bunker Trade Logistic (Constanța), TTS (Transport Trade Services) GmbH (Viena, Austria), Cargorom Trans bvba (Antwerp, Belgia), Agrimol Trade (București), Transterminal (Chișinău, Moldova). Compania Transport Trade Service SA a primit, în mai, aprobarea Consiliului Concurenței pentru a prelua unul dintre cei mai mari și importanți operatori din Portul Constanța, fiind vorba despre Decirom SA. Tranzacția a fost încheiată cu 22, 1 milioane de euro. Vă reamintim că, TTS este cel mai mare transportator fluvial din România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine sau care este societatea. ...
1
0
Pentru poluarea din zona minereurilor din port (in dreptul cartierului Poarta 6) nu are nimeni ochi. Zilnic iau foc gramezile de minereu, ori fumega intens, in special dimineata si seara. Acolo nu e poluare, ca doar diversele institutii sesizate nu zic nimic.
6
0
De poluarea de la Murfatlar ce sa mai zicem... ii doare fix în g oz pe cei de la mediu
3
1
in atentia primariei constanta: in zona km5 piata agroalimentara, in spatiul fostei poste , respectiv langa farmacia minifarm se intentioneaza deschiderea unei sali de jocuri de noroc pe 1 ianuarie 2024, cu incalcarea prevederilor OUG 77/2009 privind distanta minima de 300 de metri fata de institutiile de invatamant ! distanta e de 130 de metri, fata de scoala nr.33 !!! inceperea urmaririi penale pentru cei ce au dat autorizatie de functionare acestei societati !!!
8
0
Am depusa plangere la "mediu" impotriva acestei firme. Raspunsul: pleava e constituita din resturi naturale deci nu e poluare. Ma mir ca i-a deranjat cu amenda asta acum. De ani de zile polueaza portul cu acordul tacit al "mediului"
11
0
Si cand era Silozul, la fel, nici nu puteai deschide ochii de praf si pleava. Dar, vedeai mereu muncitori care maturau tot ce se aduna pe langa. Acum, nici macar asa nu se curata. Tot primitivi au ramas, vor doar castig!
11
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166