REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cine este afaceristul cu venituri de 400 de mil. de lei care a luat ajutor de la stat?

Cine este afaceristul cu venituri de 400 de mil. de lei care a luat ajutor de la stat?

Mirela PASCAL 26 august 2023 | 00:00 9327

LTA Mondial SRL a aplicat pentru proiectul „Granturi pentru capital de lucru AGRI-FOOD”, în conformitate cu prevederile OUG nr. 61/06.05.2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19. Locația de implementare a proiectului este judeţul Tulcea, localitatea Baia, la fosta incintă IAS. Curios este faptul că, deși ajutorul de la stat vine în contextul problemelor întâmpinate de IMM-uri în timpul pandemiei, firma LTA Mondial SRL, controlată de Adam Iliuță, are o cifră de afaceri de aproape 400 de milioane de lei, iar în anii pandemiei, respectiv 2020-2021, a avut vânzări de 213 milioane de lei, respectiv 310 milioane de lei. Iar profitul a bubuit de la un an la altul.

Cine este afaceristul cu venituri de 400 de mil. de lei care a luat ajutor de la stat?Adam Liuță

LTA Mondial SRL a fost înfiinţată în anul 1997 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Domeniul principal de activitate este „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producătoare de semințe oleaginoase (floarea soarelui, rapiță, in)” și producerea celor mai naturale sortimente de uleiuri vegetale. Asociat unic al societății este Adam Liuță, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100%. Liuță este considerat unul dintre cei mai mari agricultori din Dobrogea, mai ales din Tulcea, iar dacă analizăm ultimele date financiare ale firmei, înțelegem că afacerea îi merge ca pe roate. În 2022, a avut vânzări de aproape 400 de milioane de lei și profit de 15 milioane de lei.

Cine este afaceristul cu venituri de 400 de mil. de lei care a luat ajutor de la stat?

Nu a dus-o rău nici în pandemie, vânzările fiind de ordinul sutelor de milioane. Cu toate acestea, Liuță a aplicat pentru ajutor de la stat, în cadrul programului Granturi pentru capital de lucru AGRI-FOOD”, în conformitate cu prevederile OUG nr. 61/06.05.2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19. Locația de implementare a proiectului este judeţul Tulcea, localitatea Baia, la fosta incintă IAS.  Valoarea proiectului este de 682.810,2 lei (valoarea totală) din care: 593.748 lei grant și 89.062,2 lei cofinanțare.

Obiectul contractului l-a reprezentat ajutorul de stat acordat sub formă de grant pentru capital de lucru, prin măsura “Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, implementată de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) şi Agenţia pentru IMM. Proiectul a avut printre principalele rezultate, următoarele: menținerea/suplimentarea numărului locurilor de muncă față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor. Durata de implementare a proiectului este de maximum 12 luni, începând cu data intrării în vigoare a Contractului de finanțare.

De bine ce-i merge și-a mai tras o firmă

Cine este afaceristul cu venituri de 400 de mil. de lei care a luat ajutor de la stat?
Și, pentru că o duce bine, Liuță și-a mai deschis, recent, o firmă, de data aceasta în domeniul viticulturii. A înființat Crama Liuța Distribuition, cu sediul tot în Constanța, zona Ferma 7.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sā numai aibă guvernanți de la cine sā fure ,luați orice fel de ajutor, nu lăsați statului nimic pentru cā la urma urmelor fiecare își plătește impozite la stat
0
0
Foarte frumos, băiat deștept, bravo lui!
0
0
L au gasit cu funia legata de lustra ! El credea ca avea asigurare casco !
0
0
Sa vede ti surprize neplacute ce o sa aibe !
5
1
Inca putin … si o s**i !
7
1
Inca putin si i prindem pe toti astea care dau comentarii ! Acum se lucreaza !
10
4
Mare dreptate ai
4
0
Cine e ala de la stejaru care din cauza datoriilor la u gasit cu funia in beci , pregatit sa si faca felu ?
12
1
Toate mached0ancele sunt așa. S-au căsătorit pe vremuri pentru bani. Viața le-a demonstrat ca de fapt nu banii sunt totul, dar la cum au fost educați se complac în relație. Fiecare e cu a mă'sii, dar sunt bani pentru capricii și lucruri cumpărate care le satisfac doleanțele pe loc. Acasă, dorm în paturi separate. Că așa sunt mached0nii. Așa sunt ei obișnuiți. Ele, mached0ancele, mai "scapă" la un instructor de fitness, mai "scapă" la un tinerel mușchiulos, mai scapă de acasă prin hoteluri în afara orașului, dar stau în familie ca să nu se ajungă la partaje și divorțuri. Și tot între 4 scânduri ajung cu toții, ca pentru toată lumea există un început și-un sfârșit că așa e de la natură.
23
4
ce va spuneam eu! si mai au tupeul sa ceara subventii/bani de la stat! daca este o ancheta serioasa, nu ca nu va dat voua bani de reclama, intrebati salariatii lui, cit iau pe luna, etc. si ne mai miram ca ne jupoaie stainii!
13
4
Cine tine dosarele cu taurii pe loc ?
24
5
Toti oierii ajunsi la prima generatie incaltata, s-au facut viticultori. Pai cand puneam apa in vin; voi inca mulgeati oile.
23
3
Are bentley si cere ajutoare de la stat. Rușine, dar el nu știe ce e asta
24
2
Toti makedonii fac combinatii de genul asta. Imprumuturi pe numele lui papu, rqmbursari de tva pe naspa, granturi manturi, bani de la ue si se cred mari afaceristi. Oricum, fara complicitatea mukanilor lacomi si spagari, nu reuseau. De capul lor credeti ca faceau rambursari de tva si granturi?
25
7
Are zeci milioane luate din banci , plus proiecte pe tot neamul de alte zeci milioane ! Asta nu are bujiile stranse bine la cap !
18
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016