REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
21.4° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Cine-i oprește?! Șoferii Uber și Bolt au ajuns să ceară 20 de lei pe kilometru!

Cine-i oprește?! Șoferii Uber și Bolt au ajuns să ceară 20 de lei pe kilometru!

Ana Maria STOINA 3 septembrie 2024 | 00:00 577

Dacă plouă în Constanța sau e cererea prea mare, plătești pentru o cursă la Uber mai mult de 20 lei/km, și asta se întâmplă în afara sezonului, când toamna abia a început! Pe o cursă de 3 km poți să dai aproape 70 lei, în condițiile în care, pentru aceeași distanță, la taxi, plătești cel mult 12 lei.

Cine-i opreste?! soferii Uber si Bolt au ajuns sa ceara 20 de lei pe kilometru!

Uber și Bolt au apărut ca o variantă mai convenabilă

Uber și Bolt au apărut ca o variantă mai convenabilă, față de taxi-urile clasice, care începuseră să aibă niște prețuri piperate. Încetul cu încetul, transportul alternativ a acaparat din ce în ce mai mult piața și orașele.

La început au avut niște prețuri mai mult decât rezonabile, așa bune încât te întrebai cum își susțin costurile. Iar până la urmă, ademeniți de aceste oferte imposibil de refuzat, mai toată lumea și-a descărcat aplicațiile și a început să le folosească, întâi timid și apoi tot timpul, pentru că știau că mai bine de atât nu se putea. S-au schimbat, însă lucrurile. Taximetriștii au ajuns să aibă prețuri decente, în timp ce transportul alternativ a ajuns să „usture“ la buzunare.

Cine-i opreste?! soferii Uber si Bolt au ajuns sa ceara 20 de lei pe kilometru!

Prețurile exorbitante din prezent!

Exemplul șocant pe care îl avem este pe o distanță de 3 km, prețul la Uber este de la 59,8 lei până la 64 lei!  Avem la început avertismentul că: „Tarifele sunt mult mai mari din cauza cererii crescute!“ Dar nu ar trebui să existe limite până la cât poate să crească prețul chiar și dacă e cererea mai mare?

Cine-i opreste?! soferii Uber si Bolt au ajuns sa ceara 20 de lei pe kilometru!tarifele la Bolt diferă de la o oră la alta

Dacă, de exemplu, căutam prețul pe km cu firme de taxi din Constanța, cum ar fi Romaris avem 3,19 lei/km, CT Taxi Constanța: 2,99 lei/km sau Taxi Fulger: 3,5 lei/km. Mai sunt tarife de pornire  de 2,99-3,5 lei, dar tot nu ai cum să ajungi să dai aproximativ 20 lei/km. Cum se explică aceste tarife, lăsând la o parte faptul că cererea determină oferta?

Cine-i opreste?! soferii Uber si Bolt au ajuns sa ceara 20 de lei pe kilometru!

Cum au ajuns aceste firme să existe și să practice asemenea tarife?

Dacă se poate crede că poate a fost doar o excepție avem alt interval orar, 2 septembrie a.c. - prețul este între 43.40 lei și 45,9 lei. Nici concurența, adică Bolt, nu este prea departe dar nici la preț normal! Avem prețul de 32,7 lei aceeași rută și distanță.

La alt interval orar, Uber poate să aibă și tarife normale adică între 13 - 18 lei, dar ce facem dacă avem nevoie să luăm exact atunci când sunt prețurile excesive? Trebuie să cedăm acestui șantaj care spune că cererea setează oferta de preț? Sau revenim la vechiul obicei, adică taxi?!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516