REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
22° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Cine l-a filmat pe Daniel Horodniceanu și cum au ajuns imaginile în spațiul public

Cine l-a filmat pe Daniel Horodniceanu și cum au ajuns imaginile în spațiul public

A.F. 8 mai 2023 | 18:30 2294

Ies la iveală noi amănunte în cazul fostului procuror-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, oprit de polițiștii din Iași pentru un control de rutină. Agenții de la Secția Poliție Rurală nr. 1 nu s-ar fi întâlnit prima oară cu astfel de șoferi care, la vederea uniformelor, ar fi început să facă scandal. Mai ales, spun surse judiciare, cei care se află la volanul unor mașini scumpe.

Cine l-a filmat pe Daniel Horodniceanu si cum au ajuns imaginile in spatiul public

Astfel, de o bună perioadă de timp, polițiștii au decis să se protejeze și să înregistreze cu telefoanele mobile personale discuțiile pe care le au cu șoferii. Așa s-a întâmplat și în noaptea în care agenții au dat peste Daniel Horodniceanu.

Unul dintre agenți a deschis camera video și a pus telefonul în buzunarul de la piept, astfel încât să poată surprinde cât mai multe imagini, iar sunetul să fie de o bună calitate.

Agenții, cercetați de ofițerii de la Control Intern

După ce fostul procuror șef al DIICOT s-a arătat iritat de faptul că a fost "tras pe dreapta" și după discuțiile în contradictoriu cu agenții, imaginile au fost postate pe grupul intern de whatsapp al poliției rurale, iar de acolo înregistrarea a fost distribuită pe mai multe grupuri, pe parcursul zilei de sâmbătă, și a ajuns la conducerea unui sindicat al polițiștilor. Ulterior, imaginile au ajuns în mass-media.

După apariția imaginilor cu Daniel Horodniceanu și polițiștii, agenții care l-au oprit pe fostul șef al DIICOT au fost chemați de superiori să dea explicații. Acest lucru în contextul în care șefii IPJ nu au raportat în nici un moment la IGPR incidentul.

În fața ofițerilor de la Control Intern, agenții au recunoscut că au înregistrat cu telefonul propriu imaginile pentru protecția lor personală, scrie stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poliția Locală Constanța nu va mai acorda amenzi pentru niciun fel de abatere sau contravenție. Motivul: singurul polițist local care știe să scrie și să citească a intrat în concediu medical.
5
0
Si este inceputul sicanelor la adresa politistilor....
4
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436