REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cine nu va mai avea voie să conducă trotinete electrice?

Cine nu va mai avea voie să conducă trotinete electrice?

Mariana MURAT 31 octombrie 2023 | 16:29 2168

Primăria Capitalei vrea să schimbe regulile pentru trotinetele din aplicațiile de ride-sharing. De acum înainte, copiii cu vârste sub 14 ani nu vor avea voie să le conducă. De asemenea, sunt doar anumite condiții în care trotinetele pot fi parcate.

Cine nu va mai avea voie sa conduca trotinete electrice?

Regulamentul nou pentru trotinete este dezbătut astăzi în Consiliul General al Capitalei. Sunt mai multe propuneri care urmează să fie votate. De exemplu, regulamentul prevede că persoanele cu vârste sub 14 ani nu mai au voie să conducă aceste trotinete din aplicațiile de ride-sharing. De asemenea, prin aceste aplicații ar urma să fie restricționate anumite zone ale Capitalei, în care să nu mai intre trotinetele, cum ar fi Centrul Istoric.

Totodată, cei sub 16 ani sunt obligați să poartă cască de protecție. Sunt propuse și schimbări legate de modul în care sunt parcate trotinetele, iar utilizatorii sunt obligați să le parcheze într-un mod corect, de exemplu să nu le lase pe trotuare mai înguste de 2 metri lățime, pe carosabil sau pe spațiile verzi. Aceste propuneri vin în contextul în care au existat în ultimii ani tot mai multe accidente. Anul trecut, numai în București au fost 77 de accidente grave și o persoană și-a pierdut viața. Anul acesta, în primele 9 luni, au fost peste 30 de accidente. Așadar, este nevoie de noi măsuri, inclusiv cele care prevăd limite de viteză. Regulamentul propus mai prevede interzicerea circulației pe trotuare și în parcuri, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu zic ca daca ar fi infrastructura si aici ma refer la piste de biciclete peste tot ar putea baga si taxe si asigurare ceva dar atata timp cat nu ofera nimic decat cateva piste la ce taxe sa bage , spunea cineva m-ai jos ca de ce sa mearga daca nu platesc taxe ... mediocritatea este destul de mare inca ne i tereseaza ce face vecinul de peste gard , intrebare pentru nenea de a comentat , cat zgomot produce o masina si cat o trotineta sau bicicleta , cata poluare produce o masina si cat o trotineta , cat spatiu ocupa o masina si cat o trotineta , cat useaza soselel o masina si cat o trotineta ? Si dupa aceea sa ceara taxe la trotinete sau biciclete ...
0
0
Cat costa sa urmezi cursurile unei scoli de soferi si ce costuri suporta unul care circula pe aceleasi drumuri cu trotuneta sau bicicleta? Aud? De ce au drepturi egale cu cei care urmeaza cursurile unei scoli de soferi? Baietii veniti din diferite tari si care fac livrari pe scutere sau alte mijloace de transport,au vreun atestat care le da dreptul sa circule pe sosele?
3
1
Interzis TROTINETELE electrice celor sub vârsta de 18 ani și fără un curs de circulație de minim 5 zile
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510