REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
20.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Cine și ce mai construiește, înainte de începerea sezonului estival, în Mamaia

Cine și ce mai construiește, înainte de începerea sezonului estival, în Mamaia

Replica API 28 mai 2022 | 00:24 2048

Hoteluri peste hoteluri în staţiunea Mamaia! Cam aşa s-ar putea descrie pe scurt ce se întâmplă în ultimii ani în stațiunea de la malul Mării Negre. Staţiunea care s-a dezvoltat în ultimii ani destul de mult se va asfixia de blocuri și noi construcții. Iată cine și ce mai construiește, înainte de sezonul estival, în Mamaia.

Afaceristul Virgil Lixandru (Euro Vial Residence SRL), fost consilier local municipal, are în stațiunea Mamaia, în dezvoltare, mai multe proiecte imobiliare. Vorbim despre mai multe imobile de peste 5 etaje, ce vor avea destinația de locuințe colective și spații de cazare. De zor încearcă să finalizeze imobilele de pe malul lacului Siutghiol, din zona Aqua Magic, ca mai apoi să se apuce și de imobilul din zona Pasarelei de la Cazino, acolo unde va ridica un imobil cu 8 etaje. spațiul fiind deja împrejmuit cu un banner ce are afișat sigla societății.

Vorbim despre un complex turistic ,,Le Rose del Lagp”, cu regimul de înălțime P+8E-9. Beneficiarii investiției sunt societățile House 3000 Real Estate Investment SRL, administrată de Catargiu Teodor Cezar, Habitat și Ambient SRL, administrată de Toma Ionel Viorel, și Euro Vial Residence SRL, administrată de fostul consilier local, Virgil Lixandru. Autorizația a fost eliberată de Primăria Constanța pe 27 noiembrie 2019. Conform panoului expus, data finalizării execuției lucrărilor este 30.20.2024.

Firma House 3000 Real Estate Investment SRL este cea care a absorbit cunoscuta societate FinCoGeRo Imobiliare SRL, fondată de către FinCoGeRo SPA SRL. Cea din urmă este cunoscută opiniei publice din pricina proceselor cu fostul primar, Radu Mazăre, dar și de faptul că a exista un tun imobiliar la mijloc. Firma este controlată de societatea Green Real Estate SA, iar beneficiarii reali sunt Dupont Catherine, Paolo Panico și Romeo Nunzio.

Continuă lucrările și la ansamblul WIDA al familiei Olăriu

Și la complexul WIDA, unde în trecut a funcționat Hotelul Mamaia, lucrările sunt în toi. Familia Olăroiu a alocat peste 25 de milioane de euro pentru transformarea hotelului Mamaia într-un complex rezidențial exclusivist pe malul mării. Grandiosul proiect este supervizat de renumitul arhitect Daniel Ciocăzanu. WIDA, complexul rezidențial care se află în lucru, va dispune de numeroase apartamente cu 2 și 3 camere, penthouse-uri, duplexuri, dar și studiouri, un restaurant gourmet, o zonă de sport și fitness, dar și de o zonă de relaxare.

Dorinel Turcu construiește de zor la blocul cu 8 etaje

Relativ aproape de zona Aqua Magic, societatea Orient Construct Decor SRL, administrată de afaceristul Dorinel Turcu, ridică un imobil cu 8 etaje. Pe 18 noiembrie 2019, a primit autorizația de construire imobil P+5-8E locuințe colective și organizare de șantier. Proiectul pentru construirea imobilului S+P+6-7R-8R arată că noul hotel va fi realizat în apropierea hotelului Doina. Terenul pe care doreşte să realizeze investiţia are o suprafaţă de 834 mp și a fost în trecut parcare, însă destinația a fost modificată prin PUZ.

Vă reamintim că, potrivit datelor din Registrul Comerțului Dorinel Turcu apare ca asociat în mai multe societăți comerciale din Constanța. Acestea sunt: Comfort Construct SRL, Domarco Security SRL, Domarco SRL, Easy Credit 2 All IFN SA, Easy Credit 4 All IFN SA, Global Recruitment SRL, Orient Ceramic SRL, Orient Construct Decor SRL.

Bloc cu 9 etaje în zona Perla

Un imobil de 9 etaje urmează să fie construit și în zona Hotelului Perla. Societatea Margona MTC SRL dorește să ridice un imobil cu regimul de înălțime de P+9 , cu funcțiunea de locuințe colective. Margona MTC SRL a fost înmatriculată în anul 2013, aceasta are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Decebal. Asociații societății sunt Atanase Goane, Mitică Goane și Constantin Goane. Margona MTC SRL are ca obiect de activitate „parcurile pentru rulote, campinguri şi tabere“.

Complexul Perla va fi ras de pe fața pământului

După ce ani la rând a fost lăsat de izbeliște, Complexul Perla va fi ras de pe fața pământului pentru a face locul unor imobile cu 12 și 15 etaje. Investitorul este proprietarul hotelului Hilton din Iași, Gheorghe Ionescu, care a demarat, deja, procedurile pentru schimbarea la față a complexului. Va pune la bătaie 100 de milioane de euro.

Și astea câteva exemple de afaceriști care construiesc de zor în stațiunea Mamaia, lista fiind una mult mai lungă. Pe lângă aceștia se numără zeci de persoane care doresc să-și clădească un imperiu în urma imobilelor pe care le ridică.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ieri se fura nisip de pe plaje se amenajau pontoane .Huzum ia spaga
0
0
saturnul distrus de betoane,olimpulneptunul,venusul falimentare.beton peste asfalt si invers,bloc linga bloc,ca in zabrauti.in marea aia de pe plaja olimp iti rup piciorele in stinci,ba aia care ati dat blue beach buci.plaja cu salvamari fluieratori care sa te scoata in apa la valuri de 30 cm e o mizerie !sa se d**a cocalarii agricultori acolo!
0
0
La Costinesti se construieste in draci pe faleza . Autoritatile, disciplina in constructii, primaria,, mediu, prefectura etc toti sunt legati la ochi . Coruptie in direct..Nu ai voie sa faci constructie inalta care sa faca umbra pe plaja. Cu coruptia institutiilor se poate . Mergeti si filmati la Costinesti coruptia de pe faleza !
0
0
pentru j*****a statiune mamaia si "nord" este necesara casca de protectie pe plaja . dobitoc este turistul care plateste sa stea in asa haos
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768