REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cine și de ce nu-l vrea pe Horia Constantinescu candidat la alegerile din 2024?! Video

Cine și de ce nu-l vrea pe Horia Constantinescu candidat la alegerile din 2024?! Video

Virgil STOIAN, Mirela PASCAL 3 august 2023 | 00:00 6730

Mai este un an până la alegeri, dar au început să se producă unele mișcări în liniile de atac folosite de unii și de alții pentru a-și securiza voturile sau pentru a-i îndepărta pe potențialii competitori mai mult sau mai puțin puternici. Iar ținta, astăzi, pare să fie Horia Constantinescu, președintele ANPC, despre care se știe că intenționează să candideze, în 2024, la Constanța, cel mai probabil la primărie. Considerat de unii o persoană ”non-grata”, și apreciat de alții, Constantinescu este supus, zilele acestea, unor atacuri, întâmplări vechi de ani de zile aduse în actualitate. Deși încearcă să se pună scut în fața săgeților și demontează orice atac, Constantinescu continuă să fie încolțit. Replica de Constanța a încercat să afle de la președintele ANPC ce se ascunde în spatele acestor ”adevăruri” și cine încearcă să-l scoată din jocul electoral.

Cine si de ce nu-l vrea pe Horia Constantinescu candidat la alegerile din 2024?! VideoHoria Constantinescu

Mai întâi a fost scandalul băncilor amendate de ANPC, pe motiv că a identificat practici comerciale înşelătoare privind modul de calcul al ratelor. A început un șir lung de acuzații la adresa inspectorilor OPC și, în principal, la adresa șefului lor, Horia Constantinescu, fiind acuzat de afirmații false, exprimate cu rea credinţă și de comportament abuziv, cerând intervenția instituțiilor statului. Constantinescu a ținut piept tuturor acuzațiilor și le-a demontat, rând pe rând.

îl acuză pe șeful ANPC de afirmații „false, exprimate cu rea credinţă” și de „comportament abuziv”, cerând intervenția instituțiilor statului.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/economie/asociatia-bancilor-il-acuza-pe-seful-anpc-de-afirmatii-false-si-comportament-abuziv-dupa-amenzile-pentru-calculul-dobanzilor-la-credite-2358769

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.
îl acuză pe șeful ANPC de afirmații „false, exprimate cu rea credinţă” și de „comportament abuziv”, cerând intervenția instituțiilor statului.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/economie/asociatia-bancilor-il-acuza-pe-seful-anpc-de-afirmatii-false-si-comportament-abuziv-dupa-amenzile-pentru-calculul-dobanzilor-la-credite-2358769

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

După acest episod, în urmă cu câteva zile, a fost „aruncată” în spațiul public o filmare din 2020 în care șeful ANPC apare oprit în trafic de un polițist, căruia nu i-ar fi prezentat actele, ci i-a arătat legitimaţia de la ANPC şi i-a spus că se grăbea să ajute o colegă care ar fi fost agresată. La acel moment, Constantinescu era Comisar șef adjunct la ANPC – Comisariatul Județean Constanța. S-a încercat inducerea opiniei publice faptul că Horia Constantinescu dorea să-l intimideze pe polițist, pentru a-l lăsa să plece nesancționat.

Video:

Ulterior, Paul Anghel, director ANPC a făcut publică și filmarea cu inspectorul agresat de către patronul unui local de pe litoral și la care face referire Horia Constantinescu.

Video 1:

Video 2

 

Incidentul s-a petrecut în august 2020, însă filmarea cu momentul în care Horia Constantinescu îl sună pe şeful IPJ Constanţa, după ce a fost oprit în trafic, a fost difuzată ieri, 30 iulie, de DC News. Poliția Constanța a transmis astăzi, 31 iulie, că „s-au luat măsuri legale” față de „bărbatul de 46 de ani”.
Citeşte întreaga ştire: Șeful ANPC, Horia Constantinescu, filmat în timp ce îl sună pe șeful IPJ Constanța după ce a fost oprit în trafic în 2020. Reacția Poliției la înregistrarea apărută acu
Horia Constantinescu consideră că toate aceste atacuri și informații sunt nefondate, nicăieri neapărând vreo dovadă în care el să îi ceară șefului IPJ Constanța să nu fie sancționat. Președintele ANPC și-a justificat graba prin faptul că se grăbea să ajungă în Mamaia, acolo unde o colegă de-a lui era înjurată și agresată de către un operator economic.

Voiam doar să fiu lăsat să îmi ajut colega

Șeful ANPC a intervenit cu explicații, ori de câte ori a fost cazul, și a justificat toate acțiunile. Așa cum a făcut, de altfel, și în scandalul filmării ce datează din 2020, apărută în spațiul public abia acum. Constantinescu vorbește despre atacuri la adresa sa, atacuri care au un singur scop: eliminarea lui din peisajul electoral. Și cunoaște și sursa! „Cu siguranță are legătură cu activitatea mea fiecare din aceste atacuri nefundamentate și neprobate în niciun fel. Sunt aruncate în spațiul public niște informații care aduc atingere imaginii mele și credibilității instituției pe care o reprezint. Plecând de la ultima cu polițistul, nicăieri nu apare că eu l-am sunat pe comandatul Poliției să nu îmi aplice o sancțiune. Se aude chiar în filmare că am spus... „domnule plătesc contravenția”, voiam doar să îi comunice că suntem într-o acțiune pentru că respectivul contesta, credea probabil că vin de la discotecă. Totul se petrecea în cadrul unei acțiuni, din sudul litoralului. Eu eram dispus să plătesc și contravenția doar să fiu lăsat să plec să o ajut pe colega mea.”, a declarat șeful ANPC pentru Replica.

Cine si de ce nu-l vrea pe Horia Constantinescu candidat la alegerile din 2024?! Video

Filmarea e trunchiată

Președintele ANPC spune că filmarea a fost trunchiată, încercându-se astfel denigrarea lui: „Acolo era un caz special, colega mea era îmbrâncită, înjurată, lovită și așa mă gândesc eu că trebuie să acționeze orice bărbat în general, în special eu care sunt directorul unei instituții și practic răspunzător pentru colega mea. Eu am întrebat doar... „verificați dumneavoastră sau îl sun eu pe Glugă?” ca să confirme că sunt într-o acțiune, care era comună. De pe filmare e tăiat când îi spun polițistului că vin de la o acțiune din sudul litoralului și mă duc să ajut o colegă. El singur spune în filmare „e a doua oară când îmi arătați legitimația”, păi atunci de ce nu apare și când i-o arăt prima oară. Eu i-am zis că mă duc să îmi ajut colega și apoi mă întorc să completăm procesul verbal. Polițistul deja mă vedea infractor deja, că vreau să mă sustrag. Nu am vrut să impresionez cu legitimația, am vrut doar să ia de acolo datele, seria și numărul buletinului, ca să pot să o ajut pe colega mea, care între timp era bătută și înjurată. Și de aceea l-am sunat pe Glugă, să confirme acțiunea, ca să pot să mă duc să o ajut pe colega mea.”

Polițistul este nașul unui deținător de azil, amendat de ANPC

Constantinescu recunoaște că se încearcă denigrarea lui, dat fiind faptul că ne apropiem cu pași repezi de anul electoral. Și totul pleacă de la Eforie, spune șeful ANP, după ce a închis două azile de bătrâni. „Cu siguranță atacurile au legătură cu venirea campaniei electorale și nu sunt ipocrit, sunt unul dintre numele luate în calcul pentru alegeri. Probabil unul dintre ipoteticii candidați, neavând nimic interesant de spus despre el, se gândește să își denigreze competitorii. Are legătură multă cu Eforie. Sunt convins că scandalul nu are nici o legătură cu instituțiile bancare. Cu siguranță are legătură cu azilele, pentru că oriunde operatorii economici se simt vătămați, reacționează. Respectivul polițist (cel de pe înregistrare, n.r.) este nașul unui proprietar de azil, pe care noi l-am sancționat-o și probabil s-au gândit să se răzbune. Aș vrea să văd unde sunt eu acuzat, în 7 ani de activitate, de abuz de serviciu sau de orice altceva. Am convingerea că se afla și dacă mâncăm un crenvurșt undeva, pe gratis.” a încheiat Horia Constantinescu.

La cum stau lucrurile, înțelegem că va fi companie electorală grea. Pe lângă promisiunile de rigoare și proiectele înfloritoare pe care candidații ni le vor servi elegant pe tavă, e rost și de floricele și așezat comozi pe canapele, pentru că vom urmări spectacole incendiare și spectaculoase, unde politicienii noștri cei de toate zilele au roluri principale. Rămâne de văzut care sunt personajele rele și care sunt cele bune!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677