REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cine sunt barosanii care s-au îmbogățit din scandalul care se învârte în jurul containerelor de la Școala Gheorghe Țițeica

Cine sunt barosanii care s-au îmbogățit din scandalul care se învârte în jurul containerelor de la Școala Gheorghe Țițeica

Marieta STEFAN 12 octombrie 2023 | 00:00 2844

Actuala conducere a Școlii cu clasele I-VIII nr. 30 „Gheorghe Țițeica“ dorește relocarea elevilor care învață în controversatele containere la Școala nr. 6 sau la Școala nr. 28. De asemenea, va fi reziliat contractul cu firma care a pus la dispoziție containerele, evident, contra unor sume de bani aparent modice, dar adunate, sunt o avere. Dar cine e firma cu pricina? Algeco SRL, din Sibiu, care are acționariat german.

Cine sunt barosanii care s-au imbogatit din scandalul care se invarte in jurul containerelor de la scoala Gheorghe titeica

Conducerea Școlii cu clasele I-VIII nr. 30 „Gheorghe Țițeica“ a găsit un mod inedit de a extinde spațiul unității de învățământ. Așa cum Replica a relatat de mai multe ori, începând de anul trecut a achiziționat două containere modulare, pe care le-a transformat în săli de clasă. Investiția a fost posibilă prin emiterea unei autorizații de construire eliberată de Primăria Constanța.

Cine sunt barosanii care s-au imbogatit din scandalul care se invarte in jurul containerelor de la scoala Gheorghe titeica

Conform portalului primăriei, documentul este valabil 24 de luni, deci are posibilitatea continuării și în acest an. Numai că, acele containere modulare nu oferă condiții tocmai civilizate pentru elevi. În plus, anul acesta, în primăvară, a avut loc un scurtcircuit din cauza suprasolicitării cauzate de aceste containere, care a provocat un incendiu la tabloul electric. Școala n-a putut funcționa timp de două săptămâni deoarece containerele foloseau aceeași rețea electrică cu unitatea de învățământ și copiii au luat o pauză forțată.

Cine sunt barosanii care s-au imbogatit din scandalul care se invarte in jurul containerelor de la scoala Gheorghe titeica

Din păcate, costul închirierii acestor două controversate containere nu este tocmai mic. Conducerea Școlii nr. 30 a pompat bani în buzunarele societății ALGECO SRL, o firmă din Sibiu care are drept administratori pe Peptea Gheorghe Ciprian, pe Chabert Benjamin Christian și Brucker Angele Brigitte din Franța, pe O'Malley James Howard din Marea Britanie și pe Mihaela Ciobanu, tot din Franța. Cifra de afaceri înregistrată de societate pe anul 2022 a fost de 49.634.057 lei, cu un profit de 10.516.799 lei și datorii de 5.658.549 lei. Contractul încheiat cu aceștia este în valoare de 76.288,65 de lei. Actul urmează să fie reziliat de actuala conducere a unității de învățământ, care dorește relocarea elevilor care învață în containere la Școala nr. 6 sau la Școala nr. 28. 

Cine sunt barosanii care s-au imbogatit din scandalul care se invarte in jurul containerelor de la scoala Gheorghe titeica

Se plătea 8-9.000 de lei pe lună

„Ni s-a adus la cunoștință de către conducerea Școlii nr. 30 că urmează a fi reziliat contractul de închiriere al containerelor pentru care se plătea 8-9.000 de lei pe lună. Am primit o adresă de la Școala nr. 30 prin care am fost puși la curent cu faptul că se dorește relocarea elevilor care învață în containere, cel mai probabil la Școala nr. 6 și am mai primit o cerere în acest sens pentru Școala nr. 28, unde se poate învăța după masă”, ne-a declarat Sorin Mihai, Inspector Școlar General.

Cine sunt barosanii care s-au imbogatit din scandalul care se invarte in jurul containerelor de la scoala Gheorghe titeicaSorin Mihai

Nu se știe proveniența banilor care au fost virați până acum amintitei societăți, bănuindu-se că provin din finanțarea de bază. Reprezentanții Inspectoratului Școlar General Constanța au făcut o solicitare către Școala cu clasele I-VIII nr. 30 „Gheorghe Țițeica“ pentru a fi lămuriți în această privință deoarece, dacă într-adevăr așa s-a procedat, este ilegal. 

„Noi am solicitat să aflăm din ce fonduri a fost plătită chiria containerelor deoarece Școala nr. 30 nu are fonduri proprii. Bănuim că s-a apelat la banii din finanțarea de bază, costul standard per elev primit de la Ministerul Educației”, a concluzionat Mihai Sorin. 

Revenind la firma din Sibiu, este controlată de ALGECO GMBH, cu sediul în Germania,  controlată de Dale Manjit și Stephen Robertson în 2002. Ambii au fondat TDR Capital, în 2002.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ANAF e adevarat ca fiecare invatatoare face afterschool la domiciliu cu cei 30-40 de elevi din clasa contra cost??? E adevarat ca e filiera scurta pentru Mircea? Contra cost oare?
0
0
Scoala a ajuns in situatia de a propune relocarea elevilor de clasa a IV-a. Pentru ca, daca tot s-a aglomerat scoala cu elevii de clasele 0 si a I-a (bazandu-se pe containere), sa fie ei sacrificati. Ca tot invata dimineata. Deci pilele celor mici sa se justifice, ei ramanand in scoala chiar daca nu mai sunt containerele. Se fac mizerii mari la nivelul conducerii scolii. Culmea pupincurismului scolii la adresa parintilor potenti ce si-au infiltart copiii in clasele mici (chiar daca au fost de acord sa ii chinuie in containere) este de a exila elevii de clasa a IV-a, elevi aflati in al 5-lea an in scoala si la final de ciclu primar. Au evaluare, poate parintii lor au realizat greseala de a avea copilul in super-mega evaluata scoala 30 si vor sa ii pregateasca de colegiu. Pe pregatirea suplimentara, nu pe ce invata in scoala. Dar cu care scoala se va mandri cu cei ce intra la colegii in clasa a 5-a, dar contributia scolii este infima la aceasta realizarea copiiilor. Josnica scoala 30...
0
0
strinilor critica coruptia, dar le place de ea. ar viola-o zi si noapte.
0
0
Antena 3 strangea donatii de la papagali si cumpara containere de la Algeco cu 30.000 de euro bucata pentru refugiatii ucraineni. Deci stiu "nemtii" pe cine sa atace.
4
0
Amantlacurile si spagile din ISJ sunt binecinoscute de tot ministerul. Nu ne reprezinta aceste persoane sustinute politic de psd si pnl. Vom alege AUR.
3
3
Acest specimen este dovedit de instanta ca este penal. Locul lui este la colegiul mircea.
4
0
Cea mai corupta institutie din Romania este ISJ Constanta. Acest papitzoi spagar este din PNL. Numit de sotie care este foarte apropiata de un alt spagar din PNL.
4
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677