REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cine sunt politicienii cu probleme penale din Constanța! Unii nu au voie să mai candideze

Cine sunt politicienii cu probleme penale din Constanța! Unii nu au voie să mai candideze

Ana Maria LIPAN 8 octombrie 2023 | 00:00 5483

Principalul subiect discutat în ultimele zile a fost scandalul ce îl are ca principal subiect pe social democratul Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, care a fost prins în flagrant de procurorii DNA când lua mită 1,25 de milioane de lei de la un om de afaceri din Cluj, denunțător în acest caz. În acest context, nu putem să nu reamintim celebrele cazuri de politicieni condamnați din județul Constanța. În rândul lor, fruntași sunt foști social democrați. Însă nu doar culoarea roșie are legături cu...penalul!

Cine sunt politicienii cu probleme penale din Constanta! Unii nu au voie sa mai candideze

Recent, un scandal imens a zguduit de la temelii Partidul Social Democrat. Vorbim despre cazul președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, care a fost prins în flagrant de către procurorii DNA, în timp ce lua mită de la un celebru om de afaceri din Cluj.

Suma de bani găsită se ridică la valoare de 1,25 de milioane de lei. În acest context, premierul Marcel Ciolacu s-a arătat cum nu se mai poate mai afectat, declarând cu tărie că acesta va fi unul dintre ultimele cazuri de asemenea natură.

Cine sunt politicienii cu probleme penale din Constanta! Unii nu au voie sa mai candideze

Totuși, este bine să nu uităm că lista de abateri a politicienilor social-democrați este una lungă, existând chiar în Constanța numeroase incidente, soldate cu dosare penale, care îi implică pe foști edili. 

Nicolae Matei, cap de listă

Fostul primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei a fost condamnat în 2016 la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de dare de mită. În primă instanţă, acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni, însă Curtea de Apel Constanța a desfiinţat sentinţa, micşorând pedeapsa, în februarie 2016.

Cine sunt politicienii cu probleme penale din Constanta! Unii nu au voie sa mai candideze

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie - octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012. 

Dumitru Timofte, condamnat pentru fals intelectual

Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu, a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru fals intelectual. Pe lângă faptul că acesta pierde scaunul de primar, el nu va mai avea voie să candideze nici la alegerile din 2024.

Cine sunt politicienii cu probleme penale din Constanta! Unii nu au voie sa mai candideze

Dumitru Timofte, în calitate de primar al comunei Nicolae Bălcescu, a semnat şi a atestat, în mod nereal, în cuprinsul adresei nr.10177 din 02.11.2017, în numele Primăriei Nicolae Bălcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Bălcescu şi o societate comercială, adresă ce a fost depusă ulterior şi într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Adrian Stan, condamnat pentru luare de mită

Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare. Potrivit procurorilor DNA, la data de 13 octombrie 2015, Adrian Stan, în calitate de primar al orașului Techirghiol, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul unui contract de execuție lucrări și achitate de Primăria orașului Techirghiol. 

Christian Gigi Chiru, condamnat pentru mită electorală

Cine sunt politicienii cu probleme penale din Constanta! Unii nu au voie sa mai candideze

Consilier local în Eforie, Gigi Chiru a candidat în câteva rânduri la diferite primării fiind și parlamentar. Ela fost condamnat în 2017, la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru mită electorală.

Gheorghe Chirciu, condamnat pentru uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic

Gheorghe Chirciu, fostul primar din Oltina, a fost condamnat în 2013 la 2 luni de închisoare cu suspendare pentru uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic. În 2020 a pierdut alegerile din comună în favoarea Ștefaniei Cealera, însă chiar dacă ar dori să candideze în 2022, nu mai are voie, conform legii.

Iusein Visel, condamnat pentru corupție

Primarul din Dobromir, Iusein Visel, a fost condamnat, în 2021, la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupţie în care era cercetat alături de tatăl şi fratele său.

Cine sunt politicienii cu probleme penale din Constanta! Unii nu au voie sa mai candideze

Nici el nu are voie să mai candideze pentru vreo funcție.

Şi Florian Micu s-a ales cu o condamnare

Constantin Florian Micu, fostul primar din Tuzla, vrea, potrivit unor surse, un nou mandat. Candidat din partea PNL, el a fost condamnat definitiv într-un dosar de delapidare la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Cine sunt politicienii cu probleme penale din Constanta! Unii nu au voie sa mai candideze

Conform anchetatorilor, fostul primar s-a folosit de cardurile primăriei pentru a alimenta cu combustibil maşini care nu se aflau în proprietatea administraţiei publice locale. Ar fi produs astfel primăriei la conducerea căreia se afla un prejudiciu de 5.000 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este un primar la Medgidia, nu apare in editorial, este cinstit! Ca, vorba aia, el apare in comentarii, pe care, adevarat, le sterg slugile deontoloage de jurnalisti! Deeee, asa i la Adam si clisi, cand esti un nenorocit spagar santajist slugoi, pui alti slugoi care îti spun “traiti sefu” sa stearga ce nu ne convine. Revenind la Medgidia, acolo nu s probleme, edilul este cinstit, de aia nu apare in editorial! Cinstit!!
2
0
Atâta timp cât nu limitați la doua mandate primarii, adânciti, cu buna stiinta, și acceptați furtul, hoția, șpagă și creșterea numărului amantelor. Păcat de acest popor supus unor analfabeti
4
0
Bipolarul Epu-re încă umblă cu șpăgile. Construcția de pe strada Călă-rași este făcută din șpăgile de la studenți. Plus toate imobilele pe care le deține S-a pișat cu boltă pe pr0cur0rul DNA pe nume Cer-bu care l-a anchetat. I-a violat nevasta. A vrut s-o violeze și pe aia cu vila Dallas, dar n-a putut.
3
0
Doamna ziarista Lipan,bine ca nu l-ati avut ptofesor pe Sadoveanu,ca incurcata e limba romana de aceea va recomand sa recititi textul inainte de a fi expus online.Vedeti ca suntem in anul 2023 "În 2020 a pierdut alegerile din comună în favoarea Ștefaniei Cealera, însă chiar dacă ar dori să candideze în 2022, nu mai are voie, conform legii."
4
0
Matei Chiru și Chirciu pot candida
2
0
Mircea Banias , infractorul numarul 1 al Constantei , sa ti faci bocceluta pt Poarta alba !
7
0
Ați uitat sa scrieți de penalul onanist E P U R E
5
1
Toate aceste actiuni de protejare a unei "asociatii de corupti" de la toate nivelurile politice, judecatoresti sau economice, nu pot sa duca decat la un regres sever al societatii romanesti, care printr-un feed-back normal si natural, va duce la aparitia actiunilor extremiste. Este doar o chestiune de timp si care este probabil influentata si de chestiuni internationale. Fereasca Dumnezeu de vremuri de razboi general!
5
0
gascanu din independenta stie cineva ,cat pamant are si vile la copii ,ar trebui controlati toti primari ce averi au !?...
7
1
Si chitac cel p***t, anchetat de DNA nu e pe lista???? Hai sictir jigodiilor
14
1
Pe ala de la Tuzla l-a sifonat vicele de pe vremea aia.
15
0
Si totusi unii si au anuntat candidatura! Nu cunosc legea sau chiar cred ca pt ei nu se pune?
12
0
si cati mai sunt ...pe drojdie, saracii!
12
0
Deci aici avem primari coruptzi sau acuzatzi de fals intelectual sau delapidare si judecatori speciali si coruptzi si astia care nu au condamnat nici un primar pentru faptele astea la inchisoare cu executare si conducerea politica a Romaniei care declara ca Romania va lupta cu toata fortza contra coruptziei din tzara,pai daca luptatzi contra coruptziei dece nu ii condamnatzi la inchisoare cu executare pe cei care au facut coruptzi scapatzi mai,nu cumva pentru ca voi puterea politica din Romania le-ati dat ordin judecatorilor sa faca scapatzi primari corupzi si astia au executat ordinul pentru ca le-ati dat judecatorilor o groaza de drepturi nemeritate prin lege?,adica si voi parlamentari romani ati dat spaga dar ati imbracat spaga cu lege sau ati legalizat spaga la nivel innalt cum se mai zice.
11
1
Cu suspendare?!Dar cand cu executare?
16
1
Lista e mai lungă mulți întră în politică și ies penali Banii terenuri vile și apartamente se agață de ele Când sânt prinși se îmbolnăvesc sau fac pe proștii Legea confiscării averilor nejustificate și țara își revine
23
2
Am tras safteaua… Camera nuptiala mi-a mai ramas unde platesc cordaciuni. Sunt exemplu bun de urmat pentru tineri cu prafuri si spagi , cardasie cu mafia locala. Ma stangea bikiniu ala din clip, snutu adica, in rest m-am gasit aici cu tovarasi vechi de mita
25
2
Este unul la aur care crede ca scapa
20
5
Muewww Israel
11
22
Si la Eforie este unul cu mot. Crede ca scapa.
22
6
Sictir ma, avem doar oameni onesti in articol.
19
0
Gascanu din Independenta
22
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016