REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
22.5° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Cine sunt profesorii de la Universitatea Ovidius care au vrut să participe la concursul cu dosare... ilegale?!

Cine sunt profesorii de la Universitatea Ovidius care au vrut să participe la concursul cu dosare... ilegale?!

Mirela PASCAL 22 iulie 2024 | 00:00 444

La Universitatea Ovidius din Constanța se scot la concurs posturi pe bandă rulantă, iar mediul academic râvnește după poziții mai bune, care aduc și un plus consistent la salariu. De data aceasta, Ovidius a dat liber concursului pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare pe perioadă nedeterminată, la care s-au înscris zeci de profesori universitari. Disperarea este atât de mare, încât au ajuns să-și depună dosare cu multe ilegalități... Contrar așteptărilor, comisia de verificare a legalității documentelor nu a avizat dosarele. Cine sunt profesorii care au vrut să participe la concurs prin inginerii? Doina Țenea, de exemplu, de la Facultatea de Construcții, fostă șefă în Primăria Constanța.

 Cine sunt profesorii de la Universitatea Ovidius care au vrut sa participe la concursul cu dosare... ilegale?!

Ocuparea posturilor didactice și de cercetare pe perioadă nedeterminată se realizează prin concurs public, organizat de Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), în conformitate cu  prevederile Legii învățământului superior nr.199/2023 – în cazul posturilor didactice, respectiv ale Legii privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare nr.319/2003 – în cazul posturilor de cercetare, coroborat cu cele ale Metodologiei–cadru pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacante din învățământul superior aprobată prin HG 1339/2023 și ale prezentei Metodologii. 

Candidaţii la posturile de conferenţiar universitar sau cercetător ştiinţific gradul II, de exemplu, trebuie să includă în dosarul de concurs cel puţin trei scrisori de recomandare ale unor personalităţi din domeniul respectiv, din ţară sau din străinătate, exterioare instituţiei de învăţământ superior al cărei post este scos la concurs, care au acceptat să elaboreze scrisori de recomandare referitoare la calităţile profesionale ale candidatulu. Iar candidații pentru funcția de lector universitar/șef de lucrări trebuie îndeplinite cumulativ atât condițiile generale (art.18), cât și următoarele condiții specifice: 5 contribuții (articole, cărți, brevete de invenție, realizări artistice sau sportive) în domeniul disciplinelor postului în ultimii 5 ani. Lucrările științifice trebuie să fie publicate în extenso, în reviste de specialitate etc.. Dintre acestea, minimum 3 trebuie să fie indexate într-o bază de date internațională, de referință pentru domeniul postului.

Au crezut că documentele lipsă din dosare sunt trecute cu vederea de comisie

Cum legile sunt făcute pentru a fi încălcate... de unii, așa și la Universitatea Ovidius. O sumedenie de profesori au încercat să sfideze atât metodologia de ocupare a posturilor didactice, cât și hotărârea de guvern care vizează metodologia-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior. Vorbim despre funcții de conferențiar universitar, profesor universitar, lector, la facultățile de Arte, Construcții sau Litere.

 

 Cine sunt profesorii de la Universitatea Ovidius care au vrut sa participe la concursul cu dosare... ilegale?!funcțiile scoase la concurs

S-au mai scos la concurs posturile de șef lucrări...., după cum se poate observa în Monitorul Oficial.

 

 Cine sunt profesorii de la Universitatea Ovidius care au vrut sa participe la concursul cu dosare... ilegale?!

Nu știm dacă aspiranții la pozițiile de mai sus au avut precedent în Universitatea Ovidius, cert este că, de data aceasta, Direcția Juridică din cadrul Universității le-a pus frână șmecherilor.

 Cine sunt profesorii de la Universitatea Ovidius care au vrut sa participe la concursul cu dosare... ilegale?!Au crezut sau au sperat că membrii comisiei vor trece cu vederea lipsa documentelor din dosare și au mers pe blat. Ne vine greu să credem că nu au știut ce trebuie să conține dosarul, când au avut sub nas metodologiile.

Dar, haideți să vedem cine sunt profesorii care au încercat să fenteze legea! Avem 5 candidați de la Facultatea de Arte, pe numele lor: Dincă Doinița Venera, care a primit aviz juridic nefavorabil nr.373 /19.06.2024 motivat de neîndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 21 alin. 1 lit. (b) pct I din Metodologia UOC, constatată prin Raportul Comisiei de Scientometrie nr. 7412/19.06.2024.

Precizăm că Art. 21 din Metodologie, alineatul 1 prevede că: Pentru înscrierea la concursul pentru ocuparea funcției de lector universitar/șef de lucrări angajat pe perioadă nedeterminată trebuie îndeplinite cumulativ atât condițiile generale (art.18), cât și următoarele condiții specifice: îndeplinirea standardelor minimale ale UOC, fără impunerea unor condiții de vechime, conform legii. Iar punctul i se referă la necesitatea a 5 contribuții (articole, cărți, brevete de invenție, realizări artistice sau sportive) în domeniul disciplinelor postului în ultimii 5 ani. Lucrările științifice trebuie să fie publicate în extenso, în reviste de specialitate / volume de conferință cu ISSN, respectiv ISBN. Dintre acestea, minimum 3 trebuie să fie indexate într-o bază de date internațională [BDI], de referință pentru domeniul postului

Un alt nume care a primit aviz negativ este Huzum Otilia, motivat de absența a cel puțin trei scrisori de recomandare ale unor personalităţi din străinătate – documente prevăzute imperativ de dispozițiile art. 13 alin. (2) raportat la dispozițiile art. 11 alin. 1 lit. (n) din HG 1339/2023.

 Cine sunt profesorii de la Universitatea Ovidius care au vrut sa participe la concursul cu dosare... ilegale?!
Muscalu Dragoș (lector univ.) - aviz juridic nefavorabil nr. 374/19.06.2024 motivat de neîndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 21 alin. 1 lit. (b) pct i din Metodologia UOC, constatată prin Raportul Comisiei de Scientometrie nr. 7412/19.06.2024.

Pârvu Emanuel Alexandru (prof. univ.,) - aviz juridic nefavorabil nr. 369/19.06.2024 motivat de absența a cel puțin trei scrisori de recomandare ale unor personalităţi din străinătate – documente prevăzute imperativ de dispozițiile art. 13 alin. (2) raportat la dispozițiile art. 11 alin. 1 lit. (n) din HG 1339/2023.

Șerbănescu Alexandru, aviz juridic nefavorabil nr. 367/19.06.2024 motivat de absența a cel puțin trei scrisori de recomandare ale unor personalităţi din ţară sau din străinătate, exterioare UOC – documente prevăzute imperativ de dispozițiile art. 13 alin. (1) raportat la dispozițiile art. 11 alin. 1 lit. (n) din HG 1339/202.

De la Facultatea de Inginerie Mecanică Industrială și Maritimă a primit aviz nefavorabil Dordea Traian (șef lucrări,) - pentru neîndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 18 alin. 1 lit. (b) din Metodologia UOC în vigoare la data concursului, constatată inclusiv prin Raportul nr. 7412/19.06.2024 emis de Comisia de Scientometrie.

De la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole a primit aviz nefavorabil Beleniuc Grigore-Valentin  - aviz juridic nefavorabil pentru neîndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 18 alin. 1 lit. (b) din Metodologia UOC în vigoare la data concursului, constatată inclusiv prin Raportul nr. 7412/19.06.2024 emis de Comisia de Scientometrie.

 Cine sunt profesorii de la Universitatea Ovidius care au vrut sa participe la concursul cu dosare... ilegale?!

De la Facultatea de Litere Pascale Laura Elena a primit aviz juridic nefavorabil motivat de absența a cel puțin trei scrisori de recomandare ale unor personalităţi din ţară sau din străinătate, exterioare UOC – documente prevăzute imperativ de dispozițiile art. 13 alin. (1) raportat la dispozițiile art. 11 alin. 1 lit. (n) din HG 1339/2023.

De la Facultatea de Construcții Țenea Diana Doina a primit aviz juridic nefavorabil nr. 366/19.06.2024 motivat de absența a cel puțin trei scrisori de recomandare ale unor personalităţi din ţară sau din străinătate, exterioare UOC – documente prevăzute imperativ de dispozițiile art. 13 alin. (1) raportat la dispozițiile art. 11 alin. 1 lit. (n) din HG 1339/2023.

 Cine sunt profesorii de la Universitatea Ovidius care au vrut sa participe la concursul cu dosare... ilegale?!

Precizăm că partenerul ei de afaceri, Dragoș Vintilă, a avut mai mult noroc. Dosarul lui a primit aviz favorabil. Dacă ar fi ajuns să dea concursul pentru poziția de conferenția, Țenea ar fi avut un salariu de încadrare de aproape 7.000 de lei.

 Cine sunt profesorii de la Universitatea Ovidius care au vrut sa participe la concursul cu dosare... ilegale?!Dragoș Vintilă

Legat de Doina Țenea, șef lucrări, aceasta a ocupat de-a lungul anilor mai multe funcții importante dintre care amintim de funcția de consilier în Ministerul Dezvoltării, dar și secretar de stat și director la Direcția Generală Dezvoltare Regională din același minister, unde a stat vreo 4 luni, iar apoi ajungea șefa Direcției Generale Dezvoltare Regională și Infrastructură.

Câțiva ani mai târziu Țenea a ajuns la Primăria Constanța, în cadrul Direcției de Urbanism, secretar general la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și la Ministerul Sănătății. De asemenea, a ocupat funcții și în conducerea Consiliilor de Administrație ale ANL, CNI, OCPI, Comitetul de Avizare al Administrației Fondului pentru Mediu, dar și în cel al CFR SA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitări r*****a! Asa va vrem! Corecti și cu cărțile pe masa! Hoții cu hoții, merituoșii cu merituoșii. Dle Parvu, Cannes nu e Ovidius și Ovidius nu e Cannes. Acolo cu premii, aici cu legea în brate. Ce păcat ca nu căutați mai jos în ani, ca să vedeți ce dosare pe lângă au făcut mari profesori, absolventi ai unor facultăți prin scări de bloc si c*rți marginase. La roluri principale, au pus toate minutele de stat pe scena și le-a ieșit juma de ora. Jaleeee la acea facultate de arte, și iată ca ii urmează restul . Nu va este rușine, mai tovarasi? Chiar în halul asta ati ajuns? Pai nu va recomanda vocea si talentul????Hahahahahaha!!
1
0
"Contrar așteptărilor, comisia de verificare a legalității documentelor nu a avizat dosarele" ? pana acum o facea ?
1
0
Și au luat o prin guriță..MINUNAT !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699