REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Cine sunt proprietarii ruinelor din oraşul Constanţa, care vor fi supraimpozitați cu 500%?! Video

Cine sunt proprietarii ruinelor din oraşul Constanţa, care vor fi supraimpozitați cu 500%?! Video

Ana Maria LIPAN 1 decembrie 2023 | 00:00 14713

Constănţenii și-au exprimat de-a lungul timpului nemulțumirea legată de starea deplorabilă a mai multor imobile din municipiu, cât și din Stațiunea Mamaia. Clădirile lăsate în paragină nu sunt doar periculoase, dar sunt şi o „carte de vizită” jenantă în fața turiştilor, iar terenurile neigienizate sunt un magnet de gunoaie. În consecință, în cadrul ultimei ședințe, consilierii locali au votat nu mai puțin de 20 de proiecte de hotărâre, prin care impozitul pentru asemenea imobile a fost majorat până la 300-500%. Printre proprietarii vizați se numără și nume mari, precum ale afaceriștilor Papari, Done, Băluță sau ale spaniolilor de la Ircosol Delta.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! VideoMaria Done, Aurel Papari

Consiliul Local Municipal a supus votului, în cadrul ședinței de joi, 29 noiembrie a.c., nu mai puțin de 20 de proiecte prin care se majorează impozitul pe clădiri ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită cu procente cuprinse între 300 -500%. 

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! Videoimobilul de pe str. Răscoala din 1907, nr. 19

Sunt vizate imobilele care aparțin atât unor persoane fizice, cât și unor entități juridice, care și-au lăsat bunurile în paragină, punând astfel în pericol trecătorii. Aspectul unora dintre acestora este deplorabil, afectând tabloul urban.

Iată proiectele de pe ordinea de zi

Proiectele care au vizat supraimpozitarea unor imobile as-au referit atât la clădiri din municipiu, cât și din stațiunea Mamaia. Acestea sunt situate în următoarele zone: strada Sabinelor nr. 28, proprietarul, persoană fizică, fiind supraimpozitat cu 400%, strada Alexandru Sahia nr. 50, proprietarul, persoană fizică, fiind supraimpozitat cu 400%, două imobile sunt situate pe strada str. Sentinelei nr. 24, respectiv 34, proprietarii find supraimpozitați cu 300, respectiv 500%.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! Videoimobilul de str. Sabinelor nr. 28

De asemenea, mai sunt imobile în paragină pe strada Constantin Brătescu nr. 74, proprietarul fiind supraimpozitat cu 300% ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită și tot atât va plăti și proprietarul unui imobil în paragină situat pe strada Miron Costin nr. 53, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. Și pe strada Jupiter nr. 11 se află un imobil în paragină, dar și pe strada Munții Tatra nr. 74.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! Videoimobilul de pe str. Constantin Brătescu nr. 74

Cu 400% va fi supraimpozitat proprietarul imobilului de pe strada Răscoala din 1907, nr. 19. În imediata apropiere, mai exact la numărul 21, un alt imobil zace în paragină. Evident, și în acest caz, impozitul va fi de 400%.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! Videoimobilul de pe str. Răscoala din 1907 nr. 19

400% va plăti impozit pe clădiri și proprietarul care deține clădirea situată în municipiul Constanța, str. Oleg Danovski nr. 17, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! VideoVila Dalas

Un alt proiect de hotărâre vizează majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată în municipiul Constanța, bd. Ferdinand nr. 78, proprietatea societății COMPLEX ASTORIA S.R.L., ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! VideoMiorița (Șaguna) din Mamaia

Proiect de hotărâre nr. 522/2023 privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri pentru clădirea – Hotel Miorița - situată în municipiul Constanța, Stațiunea Mamaia, proprietatea societății MIORIȚA 2001 S.A., ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită; proiect de hotărâre nr. 523/2023 privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Ștefan Mihăileanu nr. 28, 28A, 28B, 28C, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! Videoimobilele deținute de societatea IRCOSOL DELTA S.R.L.

De asemenea, a mai fost aprobat un proiect de hotărâre nr. 524/2023 privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri pentru clădirile  situate în municipiul Constanța, bd. Aurel Vlaicu nr. 4 – 6, lot 1, proprietatea societății IRCOSOL DELTA S.R.L. ca urmare a constatării stării tehnice de clădiri neîngrijite, plus alte cinci imobile situate la aceeași adresă, impozitul fiind majorat între 300 și 400%.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! Videoimobilele deținute de societatea IRCOSOL DELTA S.R.L.

De asemenea, fost majorat cu 500% impozitul pe clădiri pentru imobilul situat în municipiul Constanța, pe str. Ion Corvin nr. 59, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! Videoimobilele deținute de societatea IRCOSOL DELTA S.R.L.

Menționăm că toate proiectele au fost aprobate, modificările urmând să intre în vigoare. Inițial, pe ordinea de zi, mai figura un proiect de hotărâre similar acestora, care viza majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Timișanei nr. 25, ce aparține societății LVT ACTI TRANS S.R.L, controlată de Iuliana Gabriela și Liviu Ionuț Băluță. A fost însă retras, primarul Chițac precizând faptul că afaceristul a demarat lucrările de remediere a situației. 

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! Videoimobilul de pe str. Timișanei nr. 25, ce aparține societății LVT ACTI TRANS S.R.L

Reporterii Replica s-au deplasat la fața locului, confirmând că într-adevăr a fost organizat un șantier, fațada clădirii fiind în proces de reabilitare. 

Ce firme dețin clădirile supraimpozitate

Printre cei care încă nu s-au conformat și vor plăti impozite majorate se numără nume mari, precum Complex Astoria SRL, deținută de Maria Done. Vizată este Vila Dalas care nu este clasată ca monument de patrimoniu, deși este încadrată în zona centrală a Constanţei de sit urban şi sit arheologic.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! VideoMaria Done

Clădirea a fost edificată la începutul anilor 1900, fiind un exemplu al stilului neoromânesc.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! VideoVila Dalas

Done a cumpărat-o de la Maria Constanța Panaitide și Felicia Stoenescu, care au intrat în posesia clădirii prin procedură de retrocedare. Clădirea a avut până în 2005 diferite funcțiuni, trecând de la sediul „Alianței Franceze”, la grădiniță.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! VideoMiorița (Șaguna) din Mamaia

O altă clădire supraimpozitată este deținută Miorița 2001 SA, fiind vorba despre hotel Miorița (Șaguna) din Mamaia, un imobil greu de ratat, tocmai din cauza felului deplorabil în care arată în prezent.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! VideoAurel Papari

Administratorul firmei este Aurel Papari iar asociați sunt Fundația Cultural Științifică Aromână Andrei Șaguna cu 96%.

Cine sunt proprietarii ruinelor din orasul Constanta, care vor fi supraimpozitati cu 500%?! VideoMiorița (Șaguna) din Mamaia

Nici spaniolii de la Ircosol Delta SRL nu au scăpat, fiind nevoiți să achite acum un impozit majorat pentru construcțiile pe care le dețin pe bulevardul  Aurel Vlaicu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marica esti viata mea.
2
0
Bai băieți Marica chiar s a făcut bună de .... dupa tunning
2
0
Li se rupe...
3
0
Sa stiti ca mai sunt multe locatii in paragină pe care se pare ca va faceti ca le uitsti pe Bd.Tomis nr11 cred i cladire care sta sa cada, ps str.N.Titulescu dupa Hotel Intim mai sunt 3 cladiri degradate samd
7
1
Bai nene atat de multi soareci ce stau ascunsi in spatele tastaturii frustrati, scriu atat de urat,practic nimic despre articol incredibil k ink mai exista asa gunoaie de oameni in 2024.GET A LIFE fratilor k nu sunteti cu nimic mai buni k cei din articol
5
8
Zbaneaza armanamea!!! Scriu ziarele de m*******i??? Daaaa! Personajele in prim plan sunt m***e? Daaaa !!! Drept urmare….top suntem!
3
1
Armânu nu chiari și papari nu moare
3
4
MULTUMESC PENTRU COMENTARI !NEGATIVE SAU POZITIVE….BUNE TOATE ! FANII MEI SUNTETI! LOVE YOU ALL !
6
1
eterna Marika Done cu vrăjeala ei obosită... săracii... pr0ști, pr0aste... aceleași cuvinte din vocabularul ei de talibancă... ce să-i ceri unei inculte care de abia vorbește r0mânește....vorbește precum gândește....numai la ea poți auzi că fosta merge în vacanță cu actuala. adunătură de debili.
11
0
Doamne ce de comentarii de la toti frustratii!! normal ca saraciile care stau in casa in spatele tastaturii si crapa de invidie ca ei nu au nici bani sa treaca strada isi varsa anonim veninul!!! ce p****i sau proaste sunteti saracilor!hahahhaha
4
14
ati uitat sa puneti fotografia groapei de gunoi cu numele vila elena si a blocului neterminat de pe ferdinand. parca era a ordinului arhitectilor groapa de gunoi vila elena. asa sediu asa oras.
15
0
In cazul asta si altele asemenea consilieri din primaria Constantza cu primarul in frunte pot da lege care dupa doau amenzi"a doua dubla ca valoare fatza de prima"sa il informeze pe proprietar ca in cazul ca nu face nimic proprietatea lui devine proprietatea primariei,asha este in tzarile cilizate ale lumi,nu are unu o ruina si eu primarie nu pot sa fac curatzenie in orash pentru ca nu am lege;defapt cu vreo 10 ani in urma cand am fost in Constantza si au vazut cei care erau cu mine nishte ruine aproape de centrul orashului m-au intrebat dece nu face nimeni nimic iar cand eu le-am spus ca sunt proprietari si primaria nu poate face nimic sau crucit gremani aia cand au auzit cat de idiotzi sunt cei din primarie pt.ca nu dau legi la care cand eu le'am spus ca nu sunt proshti ci coruptzi nu au mai spus decat ca uitasera pe moment ca sunt in Romania.
11
1
Done asta, când te uiți la comportamentul ei, are frânturi de tulburări. Vorbește ce vorbește calm și dintr-o dată o ia randeaua pe arătură. Așa fără motiv. Și pormă te miri că de ce s-au înființat spitalele de psihiatrie. Individa e un veritabil studiu de caz pentru conferințele internaționale pe probleme psihice medicale.
27
0
Sa fie impozitata si primaria pentru strazile din Constanta, mai ales pentru Stefan cel Mare.
41
1
Hai mă, ce naiba, Mari mai dă o dată maimuța la englezi, că e bună de târlănit, și tot nu plătește atâta impozit.
17
0
Afara cu makidonii din tara
34
12
Si ruina fostului hotel Palace?
39
0
Minoritarii makifoni au distrus orasul. Mai e putin si o sa ceara autonomie pe criterii etnice
49
8
Cum cine? O ruina ca Maria Done, je.oasa drk...
23
2
nu de extraterestrii. De ani de zile fraierii din primarie iau spaga g***a si chipurile supraimpoziteaza. Banditii isi rad in pumni si se pisha pe populime. Cladirile trebuie confiscate cu amenda mare pentru nesimtire !!! Iar cu amenda renovate de primarie. Dar pentru asta trebuie primar nu mwist hot !!!
31
3
ciocanitoarea ar trebui taxata cu 1000%
30
2
O initiativa foarte buna, ulterior, chiar ar trebui marite din nou impozitele la cei care strica imaginea orasului
28
1
Toți escrocii. Pitica tembelă demnă de animal planet din cauza orăcăiturilor, din purcică ce era și-a băgat bisturiul în ea. Na-ție de scrântiți.
32
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166