REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.1° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
25.1° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Cine sunt românii care au murit în cumplitul accident de lângă Veneția

Cine sunt românii care au murit în cumplitul accident de lângă Veneția

Virgil STOIAN 5 octombrie 2023 | 08:25 1551

Toate cele 21 de persoane care au murit în accidentul din Mestre, de lângă Veneția, au fost identificate de autoritățile italiene, potrivit Corriere della Sera. Printre acestea se numără și o familie de patru români.

Cine sunt romanii care au murit in cumplitul accident de langa Venetia

Prefectul Veneției, Michele di Bari, a anunțat că au fost identificate toate victimele accidentului de autocar.

Printre victime se numără și familia Orgrezeanu, formată din Aurora Maria (8 ani), Georgiana Elena (13 ani), Mihaela Loredana (42 de ani) și Mircea Gabriel (45 de ani).

De asemenea, 9 ucraineni au fost identificați, printre care Liubov Shyshkarova, în vârstă de 30 de ani, perechile Iryna Pashenko și Yuliia Niemova, Vasil Lomakyn, în vârstă de 70 de ani, Tetiana Beskorainova, născută în vârstă de 65 de ani, Anastasia Morozova în vârstă de 12 ani, Daria Lomakina (10 ani), Dmytro Sierov (23 de ani) și Serhii Beskorovainov (70 de ani).

În tragicul accident au murit și 3 germani, printre care și un tânăr de 28 de ani, Siddarta Jonathan Grasse; Anne Eleen Berger (22 de ani) și Charlotte Nima Frommherz, de doar un an.

Printre victime se numără și un italian, șoferul autobuzului, Alberto Rizzotto, în vârstă de 40 de ani, din Treviso, o croată, Antonela Perkovic (25 de ani), doi portughezi: Maria Fernanda Arnaud Maciel (56 de ani), și Gualter Augusto Carvalhido Maio (54 de ani) și o sud-africană Annette Pearly Arendse (58 de ani).

Cuplu în luna de miere, printre victime

Potrivit publicației italiene, Antonela Perkovic, o tânără din Croația, se afla în luna de miere cu soțul ei, Marko Bakovic. Cei doi s-au cătătorit în urmă cu aproximativ trei săptămâni și au ales Veneția pentru a-și petrece luna de miere.

Marko Bakovic a fost rănit și se află într-un spital din Veneto, la terapie intensivă.

Potrivit site-ul ziarului Index, tânăra este însărcinată. Cuplu ajunsese chiar mați seară în Veneția iar la 19.30 s-au urcat în autorcarul care a căzut de pe pod. Cei doi se îndreptau spre campingul 'Hu' din Marghera, unde tinerii proaspăt căsătoriți urmau să-și petreacă o parte din luna de miere în Italia.
Precizările MAE despre familia de români

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri seară că patru cetăţeni români se află printre victimele accidentului din Italia, în care 21 de persoane și-au pierdut viața după ce un autocar a căzut în gol de pe un pod în Mestre.

Conform MAE, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

    „Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Identificarea persoanelor decedate a fost dificilă

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

    „Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.
    Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, mai spune MAE.

Autocarul electric a căzut de pe pasarelă

21 de persoane au murit şi 15 sunt rănite după ce un autobuz plin a căzut marţi seara de pe o pasarelă peste calea ferată şi a luat foc, la Mestre, în apropiere de Veneţia.

Autobuzul era unul electric, intrat în uz de numai un an. Transporta turişti străini care se întorceau dintr-o excursie de o zi la Veneţia. Aflat pe o pasarelă, a trecut de parapetele de protecţie şi a căzut de la o înălţime de peste 10 metri, peste calea ferată, luând foc la impact.

Accidentul a avut loc marţi seara, cu puţin timp înainte de ora locală 20:00 (21:00, ora României), pe o şosea dreaptă şi în mod normal foarte circulată care leagă districtul Mestre de centrul istoric al Veneţiei.
Ipotezele anchetatorilor

Autoritățile italiene investighează miercuri cauza prăbușirii autobuzului electric care transporta turiști străini, relatează Reuters.

Potrivit Ansa, două ipoteze principale sunt examinate de justiție cu privire la cauzele tragediei: o manevră riscantă, care implică un alt autobuz și o balustradă veche, sau o boală a șoferului auto care nu a putut controla vehiculul.

Autobuzul electric a rupt balustrada și s-a prăbușit de pe un pod pe calea ferată, marți, în cartierul Mestre, după ce a căzut în gol mai bine de 10 metri.

„Presupunem că șoferului i s-ar fi făcut rău”, a declarat președintele regional Veneto, Luca Zaia, la radio Rtl 102.5.

Relatările martorilor și filmările CCTV ar putea oferi indicii suplimentare, a spus el.

Cu toate acestea, „înregistrările (accidentului) care au apărut și în presa națională sugerează că este necesară o investigație la 360 de grade”, a spus Di Bari, adăugând că autoritățile lucrează pentru a recupera cutia neagră a vehiculului.
Autobuzul mergea încet înainte să cadă de pe pod

Oamenii care locuiesc în apropiere au spus că au auzit o bubuitură puternică și s-au grăbit la fața locului să încerce să ajute.

„Era o femeie care vorbea engleză și plângea. În timp ce o scoteam afară, ea a spus „luați-o pe fiica mea, luați-o”, a declarat Godstime Erheneden, originar din Nigeria, pentru ziarul Corriere della Sera.

"Era un copil mic, cred că avea doi ani. Era inconștientă și cred că era moartă. Sunt foarte tulburat, are aceeași vârstă cu fiul meu", a adăugat el.

Verificările plăcuțelor de înmatriculare au indicat că autobuzul era un vehicul electric fabricat de un producător chinez. Resturile autobuzului erau încă monitorizate din cauza riscurilor de incendiu cauzate de bateriile sale, au declarat pompierii miercuri.

Șeful companiei care opera autobuzul, Massimo Fiorese, a declarat pentru Corriere della Sera că a văzut imagini video cu momentele dinaintea accidentului.

Acesta arăta că autobuzul cu un singur etaj încetinește și părea „aproape staționar” când s-a prăbușit prin balustradă și a căzut, a spus el.

„Cred că șoferului i s-a făcut, pentru că altfel nu pot explica”, a spus Fiorese, adăugând că șoferul și-a început tura cu mai puțin de două ore înainte de accident.

Imaginile de la locul accidentului au arătat că pasajul era echipat cu o balustradă metalică veche, relativ subțire, mai degrabă decât versiuni mai noi și mai rezistente din beton.

„Nu există semne de frânare, nici contact cu alte vehicule”, a spus șeful Parchetului vențian, potrivit ANSA.

Mărturiile exclud că autobuzul prăbușit se deplasa rapid.

Vârsta medie a victimelor este foarte scăzută. Pe lista decedaților se află un copil de doar un an și jumătate - medicii nu au putut să-i stabilească cu exactitate vârsta - și o fată de 11-12 ani. Două dintre victimele femei aveau 28 de ani, iar alta 30 de ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699