REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

CinemaCon: Martin Scorsese a dezvăluit primele imagini din 'Killers of the Flower Moon'

CinemaCon: Martin Scorsese a dezvăluit primele imagini din 'Killers of the Flower Moon'

A.F. 29 aprilie 2023 | 00:00 365

Martin Scorsese a dezvăluit la CinemaCon din Las Vegas, primele imagini din "Killers of the Flower Moon", noul său western dark, în care Leonardo DiCaprio joacă rolul unui criminal în serie care îi vizează pe indienii din Oklahoma pentru a-şi însuşi petrolul acestora, notează AFP.

CinemaCon: Martin Scorsese a dezvaluit primele imagini din 'Killers of the Flower Moon'

Plasat în anii 1920, lungmetrajul urmăreşte încercările prin care trece naţiunea amerindiană Osage, proprietară a unui pământ bogat în petrol, care devine brusc victima unor crime şi dispariţii misterioase.

Trailer-ul, difuzat în cadrul convenţiei proprietarilor de cinematografe la Las Vegas, îl prezintă pe Leonardo DiCaprio în rolul lui Ernest Burkhart, un bărbat îndrăgostit de o femeie amerindiană (interpretată de Lily Gladstone) care ajunge implicat într-o conspiraţie pusă la cale de bogatul crescător de vite William Hale, interpretat de un Robert De Niro avid de petrol.

Filmul îi permite astfel cunoscutului regizor, în vârstă de 80 de ani, să asocieze pentru prima dată doi dintre actorii săi preferaţi. Un duo, anchetat în film de un agent FBI responsabil cu rezolvarea crimelor, interpretat de Jesse Plemons.

Cu această poveste de dragoste pătată de lăcomie, gigantul american a dorit să exploreze motivaţiile care au stat la baza uciderii membrilor naţiunii Osage.

Cineastul a vrut să arate cum unii americani "au putut raţionaliza violenţa - chiar şi împotriva celor pe care îi iubeau - afirmând pur şi simplu: "Aceasta este civilizaţia. Un grup intră şi altul iese", a explicat el.

Filmul tratează "o parte uitată a trecutului nostru", a explicat Leonardo DiCaprio, care iniţial trebuia să joace rolul detectivului FBI, însă a preferat în schimb să intre în pielea criminalului după ce a petrecut timp cu amerindienii Osage.

Pelicula a fost filmată în locaţiile reale ale macabrelor evenimente, iar scenariul a fost refăcut până în ultima zi de filmare, a declarat Scorsese, citează Agerpres.

"Killers of the Flower Moon" urmează să fie prezentat în avanpremieră la Festivalul de Film de la Cannes în luna mai, înainte de a fi lansat în cinematografe în luna octombrie.

Produs iniţial de studiourile Paramount, acest proiect mamut - cu o durată de trei ore şi jumătate şi un buget de 200 de milioane de dolari - a fost cumpărat de Apple, care a acceptat o lansare propriu-zisă în cinematografe, înainte de a-l transforma într-un produs emblematic pentru platforma sa de streaming, Apple TV+.

Produs de Netflix, filmul anterior al lui Scorsese, "The Irishman", s-a bucurat doar de o lansare foarte limitată în cinematografe înainte de a ajunge pe streaming.

Regizorul filmelor "Taxi Driver", "Raging Bull" şi "Goodfellas" a profitat de vizita sa la Las Vegas pentru a le cere proprietarilor de cinematografe să includă în programul lor "filme de autor adevărate", în locul blockbusterelor care inundă piaţa americană.

Organizatorii CinemaCon i-au înmânat cineastului un premiu pentru întreaga carieră. Opera sa "va fi venerată timp de secole şi generaţii", a declarat Leonardo DiCaprio.

Ultima zi a CinemaCon a fost marcată şi de o apariţie surpriză a Rihannei.

Superstarul pop a venit să promoveze un nou film de animaţie bazat pe universul Ştrumpfilor, în care o va dubla pe celebra Ştrumpfiţă. Animaţia urmează să fie lansată în 2025.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303