REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ciobanul care și-a omorât vărul, doar 6 ani de pușcărie!

Ciobanul care și-a omorât vărul, doar 6 ani de pușcărie!

Victor ROTARU 2 decembrie 2023 | 00:00 1556

Băutura în exces poate transforma un moment de voie bună într-un adevărat scandal. Pe fondul consumului exagerat de alcool, Daniel F. și-a omorât vărul, după ce l-a înjunghiat. Criminalul și victima erau rude, mai exact veri de gradul doi. Cei doi lucrau ca ciobani la două stâne de oi, iar de-a lungul timpului relația dintre cei doi a fost în general una bună, însă între ei au mai existat şi conflicte, chiar şi o altercație în legătură cu sustragerea unor animale. 

Ciobanul care si-a omorat varul, doar 6 ani de puscarie!Foto cu rol ilustrativ

Totul a început pe 13 iulie 2023, atunci când Daniel F. împreună cu victima au consumat, în timp ce se aflau cu animalele pe izlazul comunal, cantitatea de 1 litru de țuică, iar la masa de prânz au mai consumat 1,5 litri de țuică. Spre seară, în jurul orei 18:00, în timp ce se îndreptau cu turma de oi către stână cei doi veri s-au intersectat cu oile. 

Daniel F. a declarat faptul că vărul său i-ar fi adresat injurii, împrejurare în care, pe fondul consumului de alcool, acesta s-a supărat, între cei doi pornind o altercație. Daniel F. a fost cel care a inițiat altercaţia, atacând victima cu ciomagul peste picioare și provocându-i astfel mai multe plăgi traumatice. Vărul său a ripostat şi, profitând de faptul că Daniel F. nu a fost atent, i-a aplicat o lovitură cu o bâtă în zona capului, în spate spre partea laterală dreaptă. În urma loviturii Daniel F. a căzut în genunchi. În acel moment, având asupra sa rucsacul în care îşi ţinea alimentele, a luat din acesta un cuţit cu intenţia de a-l lovi pe vărul său şi a-l vătăma. 

Lovitura de cuţit şi-a atins ţinta, fiind provocată victimei o plagă în extremitatea distală a braţului stâng, în apropiere de articulaţia cotului. În urma loviturii de cuţit vărul lui Daniel F. a căzut la sol în şezut şi, observând că sângerează abundent, i-a cerut lui Daniel F. să-l ajute, în sensul de a-i lega cu ceva plaga tăiată. Cel mai probabil văzând că starea generală a vărului se înrăutăţeşte, a încercat să-l ridice pe acesta în picioare în ideea de a-l ajuta să meargă înspre localitate, însă neavând stabilitate, inclusiv ca urmare a consumului de băuturi alcoolice, s-a aşezat din nou pe iarbă. 

Ciobanul care si-a omorat varul, doar 6 ani de puscarie!Foto cu rol ilustrativ

Atunci Daniel F. l-a luat în spate intenționând să îl transporte cât mai aproape de localitate, pentru a anunța şi alte persoane în vederea acordării de îngrijiri medicale. Pentru a ajunge cât mai aproape de sat trebuia să treacă prin trei cursuri de apă. Daniel F. a susţinut că nu ar fi reuşit să parcurgă o distanţă prea mare, întrucât ar fi observat propria turmă de oi pe care o avea în supraveghere îndreptându-se în direcţia unei culturi de floarea-soarelui şi, pentru a evita distrugerea acesteia, l-ar fi aşezat jos pe vărul său (despre care a afirmat că la acel moment încă era conştient), după care s-a îndepărtat pentru a avea grijă de oi. Datele rezultate din anchetă îl contrazic pe Daniel F. în ceea ce priveşte motivele pentru care vărul său a fost abandonat pe izlazul localităţii, din probatoriul administrat reieşind că, de fapt, la scurt timp după traversarea cursului de apă, vărul a intrat în stare de şoc, apoi a decedat.

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis să îl condamne pe Daniel F. la 6 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Sentința nu este definitivă. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ptr crima revoltator infractorii in parlament au facut legile ca sa ii protejeze pe toti infractorii din tara asta si ca sa scape si ei cat mai repede daca sunt prinsi scapa dupa 3 ani si mai face una sau mai multe cu legile astea facute cu kurul
0
0
deciziile magistratilor,judecatorilor se dau functie de articole din legi facute aiurea, aiurea rau, singura lege buna si recunoscuta de ei legea salariilor si pensiilor speciale, pe viata aplicata!
4
0
Mai Cioban, dacă aceasta este pedeapsa pentru ca ai trimis un suflet în pământ, atunci curiozitatea nea se redata, ipotetic vorbind, dacă în locul varului tău se afla odrasla analfabeta, analfabeta faptic dar cumpărate studii iese din aceasta sfera, a unui drogat MB magistrat care da astfel de decizii? Unde ar fi încadrat fapta? JEGURILOR ORDINARE, PE MAMA DROGATULUI CARE A UCIS DOI STUDENȚI, ȘI AI NENOROCIT DOUA FAMILII, A I ELIBERAT O. Care sunt criteriile in luarea deciziilor?, nu va mai ajung averile obținute din banii furați de la noi, și dacă amarutul asta nu a știut cum sa se prezinte la tobe, sau, nai corect, cu ce sa se prezinte ai procedat asa? Cu cât te a mituit, pentru ca și permite, poate cu vile, locații, bani acea drogata de care ți s a făcut mila? Dacă în locul acelor doi copii nevinovați erau analfabeții tai, care ar fi fost decizia?
1
0
Daca avea bani avea 4 ani cu suspendare
5
2
Ia ute cum il tin babuinii pe amaratul ala. Pe interlopi nu i tine asa.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510