REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ciolacu afirmă că PSD a depus la Parlament un proiect de lege în sprijinul antreprenorilor din HORECA

Ciolacu afirmă că PSD a depus la Parlament un proiect de lege în sprijinul antreprenorilor din HORECA

Replica API 16 iunie 2020 | 00:00 1048

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii au depus luni la Parlament un proiect de lege care vine în sprijinul antreprenorilor din industria HORECA, prin care se acordă facilităţi multiple, cu condiţia menţinerii locurilor de muncă şi a stabilităţii preţurilor şi tarifelor.

"Orban a salvat HORECA cu un tur al teraselor şi nişte halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB şi să-şi vadă de treabă şi să nu-l mai deranjeze. Şi-au bătut joc cu cinism de nişte oameni care au luat credite şi au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcţiona. Acum, antreprenorii îşi strigă disperarea şi spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroşa rândurile şomerilor! PSD vine în sprijinul acestei industrii printr-o lege depusă azi la Parlament. Se acordă facilităţi multiple, dar cu condiţia menţinerii locurilor de muncă şi a stabilităţii preţurilor şi tarifelor", a scris Ciolacu pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a adăugat că principalele măsuri din acest proiect de lege sunt: eşalonarea plăţii impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepţionale, cei care plătesc la timp vor avea o bonificaţie de 10%, cazarea, masa şi transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA până la sfârşitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populaţie statul susţine contravaloarea tichetelor de vacanţă acordate de orice angajator (stat sau privat), în cuantum de 1.450 lei/angajat, în 2020 şi 2021, sistem de vouchere pentru ca agenţiile turistice să poată reprograma serviciile pe care au încasat banii, dar nu le-au putut presta, ajutoare nerambursabile completate cu garanţii de către stat la creditele pentru investiţii prin "Programul pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anulati pensiile nesimtite ? Vreti sa va anulam noi la alegeri ? O vom face.
0
0
Faceti proiecte tot pentru cei bogati. Proiect pentru anularea pensiilor speciale nu stiti sa faceti.
3
0
De ce nu face HORECA ca in Grecia, sa suporte cheltuielile cu spitalizarea celor care se inbolnavesc in hotelurile lor?
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436