REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.1° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
24.1° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Ciolacu, despre serviciul voluntar militar: Ce mă deranjează e contextul; nu vine niciun pericol dinspre Rusia

Ciolacu, despre serviciul voluntar militar: Ce mă deranjează e contextul; nu vine niciun pericol dinspre Rusia

Victor ROTARU 9 februarie 2024 | 00:00 315

Premierul Marcel Ciolacu a declarat despre introducerea serviciului voluntar militar, că îl deranjează contextul în care a fost făcut anunţul despre necesitatea acestuia, cum că există un pericol care ar veni dinspre Rusia spre România.

Ciolacu, despre serviciul voluntar militar: Ce ma deranjeaza e contextul; nu vine niciun pericol dinspre RusiaMarcel Ciolacu

"Nu vine de acolo niciun pericol!", a afirmat Ciolacu.

Şeful Guvernului a adăugat că pregătirea militară voluntară e o abordare corectă, dar nu trebuie pusă în contextul războiului din Ucraina.

"Pe mine ce mă deranjează este contextul, în momentul în care orice ţară trebuie să pregătească şi pentru ce este mai rău, dar nu trebuie să pui în faţă contextul războiului din Ucraina şi că, vezi Doamne, există un pericol care va veni dinspre Rusia spre România. Nu vine de acolo niciun pericol, dar cu adevărat ne trebuie o ţară normală şi atunci trebuie să anticipez anumite lucruri, cum este acest sistem de voluntariat plătit, în care oamenii se instruiesc şi învaţă basic-ul în arta apărării. E corectă abordarea, dar nu trebuia dată cu toporul în contextul unui război de la frontieră, ca România să înţeleagă din acea ştire 'aoleu, vine războiul peste noi'. Nu vine niciun război!", a spus Ciolacu.

Premierul a precizat că în opinia lui trebuie să se facă această pregătire, în varianta de voluntariat plătit.

"Eu cred că trebuie să facă acest voluntariat plătit. Sunt momente în viaţă când vrei să faci acest lucru, să vezi cum este. Poate pe urmă urmezi o carieră militară, că e, totuşi, e o rampă de selecţie, poate depistează anumite capacităţi umane de care are nevoie armata în aceste instruiri voluntare. E un sistem normal, dar nu vândut în contextul unui război, pentru că lumea nu mai înţelege ce se întâmplă. În loc să spunem 'domnule, într-o ţară normală aşa se face'. De aceea avem recruţi într-o ţară normală, pentru că e sistem voluntar. Pe urmă noi îi abordăm, stăm de vorbă cu ei, le facem oferte. Ieşim şi dăm cu toporul în perete 'aoleu, trebuie să ne pregătim'. De ce să ne pregătim? România nu a fost niciodată mai sigură cum este azi!", a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă i-a venit vreun ordin de la vreun centru militar, Ciolacu a răspuns că este caporal şi, având peste 55 de ani, nu mai este în rezervă, ci în retragere.

Statul Major al Apărării a anunţat că a iniţiat un proiect de modificare şi completare a Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, în care se propune introducerea unei noi forme de îndeplinire a serviciului militar activ, în calitate de militar voluntar în termen, pentru care sunt eligibili cetăţenii români, bărbaţi şi femei, cu domiciliul stabil în România, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care doresc să aibă o pregătire militară. În acest context, şeful Statului Major al Apărării, generalul Vlad Gheorghiţă, a făcut unele afirmaţii referitoare la pregătirea populaţiei pentru apărare în caz de unele acţiuni militare viitoare ale Rusiei, care au fost criticate în spaţiul public, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ptr.dl VICTOR...nu ati precizat unde vor gasi viitorii militari voluntari...daca nu stiti va spun eu...LA COAFOR...unde tineretul se PENSEAZA..SE TATUEAZA..SE VOPSESC... TREBIUE SA FIE...BAERBOSI...PLETOSI..CERCELATI..SUI CU NADRAGII RUPTI IN...KUR... ei sunt viitorii militari voluntari ai armatei romane...sa ne mandrim cu ei..ne vor apara...SIGURRRRRRR
2
0
Pregatire militara inseamna sa inveti tragerea cu arma,sa executi ordinele intocmai si la timp,sa ai grija singur de hainele tale,sa te speli,sa alergi cand e nevoie,sa nu te iei in gura cu superiorii ierarhici,sa inveti respectul fata de camarazi. Acume zau asa,e cam mult pentru tineretul de azi. E greu cu disciplina,igiena,invatatul,alea,alea. Fraierilor,chiar credeti ca soldatii straini vin sa ne apere asa,ca avem sarmale si mititei,manele si gagici dispuse s-o faca cu ei? Pana sa vina strainii sa-si apere ce le-am dat moca din resursele tarii,trebuie sa ne aparam singuri familiile,ori asta nu se face cu telefonul mobil ci cu arma in mana,cu carca daca e nevoie!
2
1

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620