REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 20 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6827
21.6° Constanța Marți, 20 August 2024 Anul XX Nr. 6827
 

Ciolacu: E cazul ca România să intre într-o etapă de digitalizare

Ciolacu: E cazul ca România să intre într-o etapă de digitalizare

Virgil STOIAN 14 decembrie 2023 | 00:00 844

România trebuie să intre într-o etapă de digitalizare, dacă nu se poate „cu vorba bună, forţat”, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu, care a arătat că există probleme la graniţe, un exemplu în acest sens fiind cazul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Ciolacu: E cazul ca Romania sa intre intr-o etapa de digitalizare

El a adăugat că se bucură pentru faptul că s-au declanşat negocierile privind spaţiul Schengen, pentru că România era „blocată”.

Întrebat ce ar însemna sporirea controalelor, premierul dat drept exemplu cazul Cherecheş şi a adăugat că este necesară o etapă de digitalizare.

„Să nu se mai întâmple incidente cum a fost cu domnul Cherecheş, de exemplu. În primul rând trebuie o digitalizare, trăim în altă etapă a lumii, trebuie să înţelegem că nu putem continua ca formularul electronic să-l depunem în continuare la «ghişeul 3». Ne trebuie o digitalizare pe frontieră. Avem un program, după cum bine ştiţi, de 1,2 miliarde de euro, de la Comisie, pentru frontiera cu Ucraina. Avem deja un punct de frontieră pilot cu Serbia care funcţionează foarte bine. Trebuie să ne implicăm. În momentul acesta, într-un punct de trecere de frontieră sunt patru sisteme de digitalizare: unul are Poliţia, unul îl are Vama, unul îl are nu ştiu cine. Toate cele patru sisteme nu sunt integrate. Este cazul ca România să intre într-o etapă de digitalizare, dacă nu se poate cu vorba bună, forţat”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a anunţat anumite modificări, în perioada următoare, atât la Vămi, cât şi la ANAF. „În perioada următoare o să venim cu anumite modificări, poate vor fi şi modificări legislative pentru eficienţă. Sunt total nemulţumit de activitatea în această zonă, în acest moment, nu neapărat de conduceri sau de... Au funcţionat pe alte principii. Eu văd cu totul şi cu totul altă funcţionare, mai ales că vedeţi că ne apropiem totuşi să reuşim să intrăm în Schengen”, a precizat el, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce a descoperit Ciolacu,pai digitalitarizarea trebuia facuta cel putzin cu 20 de ani in urma dar mai bine mai tarziu decat niciodata,caci pana acum nu s-a facut digitalizarea pentru ca nu s-a vrut nu pentru ca nu s-a putut, caci digitalizare inseamna mai puzin furt din banul public si mai puzini birocratzi si pe cine sa dea afara PSD&PNL caci aproape tozi birocratzi ashtia sunt oameni unui partid sau altul,dar trebuie facut ceva caci birocratizarea,angajarea pe linie de partid si tineri pensionari speciali a dus Romania la o situatzie economica dezastruoasa.
1
0
Avem o tara paupera,WC-ul din fundul curtii este prezent in toata tara,oamenii sufera de foame. E bine si cu digitalizarea,e bine sa visezi frumos.
2
0
de ani de zile tot se fac ca digitalizeaza... anaf, ministerul finantelor, astea trebuiau din 2000 sa fie 100% digitalizate, disparea evaziunea, dar oare se vrea?
3
0
Ceolaku are un discurs foarte bun, dar îl trădează lipsa faptelor. Ceea ce îl transformă într-un demagog, zis și "lătrău" pe la noi.
5
0
Digitalizare cu forta= pierderea totala a libertății, cu forta.
3
3

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212