REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
22.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Ciolacu își anunță candidatura cu un atac la Băsescu și Iohannis: „Un președinte turnător și un președinte absent”

Ciolacu își anunță candidatura cu un atac la Băsescu și Iohannis: „Un președinte turnător și un președinte absent”

Deria ISLEAM 24 august 2024 | 14:50 805

Congresul PSD nu a fost doar despre alegerea viitorului președinte al partidului sau desemnarea candidatului social democrat la alegerile prezidențiale, cât și despre atacuri îndreptate spre colegii din Coaliție sau către actualul și fostul președinte al României. Marcel Ciolacu i-a criticat în discursul său pe ultimii șefi de stat, pe care i-a descris ca fiind „un președinte turnător și un președinte absent”.

Ciolacu isi anunta candidatura cu un atac la Basescu si Iohannis: „Un presedinte turnator si un presedinte absent”Marcel Ciolacu

„Avem generații întregi care fac astăzi pasul spre maturitate, după ce și-au trăit copilăria și adolescența, între un președinte turnător și un președinte absent. Trebuie să le spunem că, în ultimii 20 de ani, disprețul, sfidarea și nepăsarea față de oameni au fost accidente ale istoriei. Trebuie să le spunem că instituția prezidențială nu este și nici un malaxor de tocat vieți și nici o agenție de turism personală. Trebuie să le spunem că democrația nu se conjugă niciodată cu verbul a „urî”, a declarat Marcel Ciolacu în discursul său.

Șeful PSD l-a atacat dur pe actualul președinte al României, precizând că promisiunile pe care acesta le-a făcut la începerea mandatului nu s-au mai realizat.

„Avem nevoie de un președinte care să facă politică de stat, nu politica unui partid. Trebuie să depășim epoca în care toți munceau ca să îi fie bine unui singur om. (...) Vi s-a promis, mai întâi, că o să ”trăiți bine”. Apoi, vi s-au tăiat salariile și pensiile. După 10 ani, vi s-a promis o ”Românie educată”. Și ați primit un sistem de educație eșuat, în care copiii sunt mai expuși la droguri, decât la carte”.

Mai mult decât atât, Ciolacu susține că președinții din ultimii 20 de ani nu au fost onești: „Adevărul este că onestitatea față de cetățeni a lipsit de la tribuna prezidențială în ultimii 20 de ani. Am avut președinți cărora nu le-a păsat deloc de oameni”.

De asemenea, șeful PSD l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis pentru deplasările externe pe care le-a făcut la abordul unor avioane de lux: „Reprezentanții celor mai puternice companii românești vor merge în deplasările externe. Avioanele prezidențiale trebuie să transporte capital românesc, NU crose de golf”.

Totodată, liderul social democrat a precizat că „vreme de 20 de ani, președinții pe care i-a avut România au fost aliații celor care au! Și i-au ignorat complet pe cei care nu au”.

Marcel Ciolacu i-a atacat inclusivi pe colegii din Coaliție. Acesta a precizat că din partidele de la guvernare, PSD „a fost mereu responsabil” și „adultul din cameră”. De asemenea, acesta a atacat și panourile electorale cu Nicolae Ciucă ale liberalilor.

„Observ și eu agitația unora care au trecut de la ”prin noi înșine, dar cu PSD”, la tot felul de amenințări ridicole la adresa noastră. Vă rog să ignorați acest circ. PSD a fost mereu responsabil. A fost adultul din cameră. Trebuie să continuăm să ne comportăm responsabil. Noi trebuie să colecționăm reușite pentru România, și nu panouri electorale”, a declarat Ciolacu, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine o mooie de la I******s decât una de la Ciolacu
3
1
la marea neagra nu va lua voturi
4
1
Despre ce poate să vorbească ăsta dacă abia a luat bac-ul, pișam-aș pe partidul vostru socialist, mai degrabă comunist. Despre tătuca Iliescu ai uitat să vorbești ceva !
9
3

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365