REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 20 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6827
20.4° Constanța Marți, 20 August 2024 Anul XX Nr. 6827
 

Ciolacu: Muzeul Holocaustului din SUA ne reaminteşte să nu vedem antisemitismul doar ca pe ceva din trecut

Ciolacu: Muzeul Holocaustului din SUA ne reaminteşte să nu vedem antisemitismul doar ca pe ceva din trecut

Victor ROTARU 5 decembrie 2023 | 00:00 260

Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA reprezintă o puternică aducere aminte că nu putem să ne uităm pur şi simplu la antisemitism ca şi cum ar fi doar ceva din trecut, a declarat, într-o postare pe pagina Guvernului, premierul Marcel Ciolacu, după vizita sa la instituţia muzeală din Washington.

Ciolacu: Muzeul Holocaustului din SUA ne reaminteste sa nu vedem antisemitismul doar ca pe ceva din trecutMarcel Ciolacu

"Muzeul Memorial al Holocaustului este o puternică aducere aminte că nu putem să ne uităm pur şi simplu la antisemitism ca şi cum ar fi doar ceva din trecut. Trebuie să ne angajăm cu toţii pentru a ne asigura că istoria nu se va repeta", a afirmat Ciolacu, în postare.

Premierul Marcel Ciolacu şi-a început vizita oficială în Statele Unite ale Americii la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, unde a comemorat, duminică, victimele genocidului din cel de-Al Doilea Război Mondial.

El a încheiat turul muzeului în Sala Amintirii (Hall of Remembrance), un spaţiu de reculegere, unde a aprins o candelă, alături de membri ai delegaţiei sale oficiale. Marcel Ciolacu a semnat apoi în cartea de onoare a Muzeului.

Alături de delegaţia română s-au aflat ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, şi ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

Ghidul delegaţiei în muzeul memorial a fost directoarea instituţiei, Sara Bloomfield.

Ea i-a transmis premierului că România este considerată un lider în ceea ce priveşte amintirea istoriei Holocaustului. "Mulţumesc foarte mult", a spus ea. Totodată, a vorbit despre simbolistica Muzeului, despre "fractura în civilizaţia Occidentală" în cel de-Al Doilea Război Mondial şi despre "cum a fost posibil ca nişte oameni să facă aşa ceva altor oameni, lucru care a început într-o ţară precum Germania, cu o populaţie foarte educată, foarte evoluată, cu o constituţie democratică, stat de drept, care a alunecat în genocid", potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Păi pe tine, slugă trădătoare din colonie, nu puteau să te trimită în altă parte ... Cine a mai făcut statui criminalilor care ne-au bombardat țara?!?! Numai voi, cu Ciucă cel fără de onoare (și minte) trădați poporul în halul ăsta ...
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212