REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ciolacu, probleme cu CNCD după ce a zis „Buzăul nu e în Moldova, nu mă jigniți”

Ciolacu, probleme cu CNCD după ce a zis „Buzăul nu e în Moldova, nu mă jigniți”

A.F. 21 mai 2024 | 00:00 775

Premierul Marcel Ciolacu a fost citat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce, într-o conferință de presă, a declarat: „Buzăul nu e în Moldova, nu mă jigniți. Declarațiile au fost făcute de către Csaba Asztalos, luni, la digi24.ro. Președintele CNCD a punctat că declarațiile unui oficial înalt „pot influența comportamente” și că „sunt glume bune și glume mai puțin bune”.  

Ciolacu, probleme cu CNCD dupa ce a zis „Buzaul nu e in Moldova, nu ma jigniti”Marcel Ciolacu

„Avem, din ce știu, mai multe plângeri și chiar în această săptămână va fi audierea în cazul respectiv“, a declarat Csaba Asztalos.

Întrebat dacă îl va audia pe Marcel Ciolacu, Csaba Asztalos a răspuns: „Da, în fiecare caz cităm părțile. În acest caz îi asigurăm dreptul la apărare, l-am citat. Este alegerea dânsului dacă își trimite un reprezentat, avocat sau trimite un punct de vedere scris. Din experiența noastră cu alți demnitari, se trimitea un punct de vedere scris. Dar l-am avut și pe domnul Tudose, spre exemplu, care a venit personal, când a vrut să spânzure pe unii și pe alții. După aceasta vom adopta o decizie în Colegiul Director, când se pregătește propunerea de decizie.“

De asemenea, Csaba Asztalos a fost întrebat facă premierul a fost citat de către el și când va fi emisă o decizie: „Săptămâna aceasta vom avea audieri, după care se întocmește un raport asupra plângerilor, se trimite membrilor și după aceea se ia o decizie“, a precizat Csaba Asztalos.

Întrebat cum apreciază declarațiile de atunci ale premierului, președintele CNCD a explicat: Eu am mai declarat, sunt glume bune și glume mai puțin bune. Un alt aspect ține de poziția socială pe care o ai. Un înalt demnitar public are obligație mai mare atunci când spune glume. Trebuie să fie mai atent atunci când vorbește. De altfel, premierul a declarat că în calitatea pe care o are n-ar fi trebuit să spună această glumă. Mă rog, n-a spus că a greșit, dar a spus că în calitate de premier n-ar fi trebuit să spună această glumă, pentru că un înalt demnitar public influențează comportamente. 

Marcel Ciolacu a fost în centrul unui scandal public, după ce la sfârșitul lunii aprilie a făcut o serie de declarații considerate ofensatoare de către mai multe organizații non-guvernamentale. La momentul respectiv, reprezentanţii Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei, declarau: „«Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi» este o afirmaţie foarte gravă care îl descalifică pe domnul Ciolacu ca prim-ministru, obligat prin natura funcţiei pe care o ocupă ca, dincolo de decenţă, să fie lipsit de părtinire şi să trateze fiecare regiune şi pe locuitorii acestora în mod egal, cel puţin la nivelul declaraţiilor. Cu asemenea atitudine, cu asemenea afirmaţii iresponsabile cu trimitere la cetăţenii din regiunea Moldovei, domnul Marcel Ciolacu nu mai poate ocupa funcţia de prim-ministru al României. Prezenţa domnului Ciolacu în fruntea Guvernului este o jignire la adresa acestei ţări”, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai votați CIUMELE,care de 34 de ani au jefuit țara.
1
0
Un cocalar nespala ajuns premier.
3
0
Auzi tu bacul la 37 de ani si mai conduce o tara intreaga
8
0
Intampla cand covrigarul emite judecati
9
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436