REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ciolacu: PSD va proteja românii şi companiile românești pentru a rezista şocurilor crizei energetice

Ciolacu: PSD va proteja românii şi companiile românești pentru a rezista şocurilor crizei energetice

Replica API 30 august 2022 | 17:39 967

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că partidul său va lua toate măsurile pentru a-i proteja pe cetăţeni şi companiile care produc în România, astfel încât să facă faţă situaţiei produse pe fondul crizei energetice.

Marcel Ciolacu,

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul social-democrat a anunţat că Guvernul va adopta soluţii corecte pentru a stopa lăcomia "Băieţilor deştepţi din energie".

"PSD îi va proteja atât pe români, cât şi companiile care produc în România pentru a rezista şocurilor produse de criza energetică! În urma insistenţei noastre, Guvernul va adopta rapid soluţiile corecte care să apere populaţia şi economia pe timpul iernii şi să pună capăt lăcomiei noilor băieţi deştepţi din energie. PSD a insistat că cetăţenii să plătească în continuare, în această iarnă, preţuri plafonate la energie şi gaze. La fel şcolile, spitalele, căminele de copii şi de bătrâni şi alte instituţii publice cu un rol social major. Aşa cum au anunţat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, IMM-urile şi firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporţie de 85%. Este singura soluţie pentru a ne putea susţine economia, locurile de muncă şi necesarul de hrană al ţării", a transmis Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

El a subliniat că PSD se luptă ca în noua ordonanţă de urgenţă toţi actorii din energie: producători, traderi, distribuitori şi furnizori să plătească o contribuţie de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depăşeşte preţul de referinţă, plus o marjă decentă de profit.

"Este esenţial să înţelegem că energia este principala sursă a inflaţiei şi că situaţia de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie şi de o soluţie pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieţei energetice pentru cel puţin doi ani. Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile noastre sociale pentru a susţine salariaţii şi pensionarii ţării. Fiindcă aceasta a fost şi rămâne principala preocupare a PSD: să căutăm cele mai bune soluţii de sprijin pentru România", a menţionat preşedintele PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrajeala ieftina,mai blanosule daca PSDisti ar fi vrut binele tuturor romanilor nu ar fi votat pentru marirea preturilor la energie in decembrie 2021 caci producatori si furnizori de energie au inchis anul pe plus deci marirea nu se justifica;mai mult in conducerea ANRE erau oameni numiti de voi dar nu a spus nimeni nimic,voi PSDisti;PNListi si UDMRisti ati votat pentru marirea pretului la energie fara prea multa galagie,sau tacit cum se mai spune,iar ANReeul a tacut malc nu a spus nimic si asha le-ati facut romanilor un cadou nedorit de noul an 2022.
1
0
Ba Ciolacule sluga a strainilor , seCurist incult votati la comanda legile justitiei , ati predat Romania strainilor , blestematilor , cand ne scapi de fufa trestIna Dumitrache vezi si tu cat a furat Ion Dumitrache si ginerele lui prin zeci de firme ce fac trafic in portul Midia , spalari de bani , evaziune fiscala etc
0
0
De la mare, din Staiunea Olimp -Belvedere acolo unde va petreceti pe bani publici. Da, ne protejati cu promisiunile voastre de 30 de ani. Ati furat. Ati distrus tara, ne-ati indatorat si voi va petreceti, HUZURITI. Are partidul bani.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510