REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 20 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6827
21.6° Constanța Marți, 20 August 2024 Anul XX Nr. 6827
 

Ciolacu: Schema de compensare şi plafonare a preţurilor la energie continuă 

Ciolacu: Schema de compensare şi plafonare a preţurilor la energie continuă 

A.F. 16 decembrie 2023 | 00:00 612

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că schema de compensare şi plafonare a preţurilor la energie continuă, el precizând că azi-noapte, în şedinţa de Guvern în care s-a aprobat bugetul pe 2024, au făcut modificările astfel încât şi la Ministerul Energiei şi la Ministerul Muncii, să fie prins în buget câte un miliard de lei pentru luna ianuarie.

Ciolacu: Schema de compensare si plafonare a preturilor la energie continua Marcel Ciolacu

Premierul a fost întrebat la Caransebeş ce se întâmplă cu schema de compensare şi plafonare a preţurilor la energie.

„Continuă. (..) Noi am termina şedinţa de Guvern pe la 12 noaptea (..) azi-noapte am făcut modificările astfel încât şi la Ministerul Energiei şi la MInisterul Muncii, să fie prins în buget câte un miliard de lei pentru luna ianuarie, ceea ce vine din plată din anul anterior, există un delay până verifică facturile ANRE”, a spus şeful Executivului. El a precizat că ”vor continua compensările”.

„Cred că avem cele mai mici preţuri, cel puţin la casnic, din Europa, la acest moment”, a completat Ciolacu. Premierul a vorbit şi despre cererea de plată numărul 3, precizând că ”este vorba de 2,7 miliarde de euro pe care îi vom primi anul viitor, după verificarea celor 74 de jaloane trimise deja”.

„Eu o consider o împlinire a întregului Cabinet, nu neapărat a lui Marcel Ciolacu, dar e o cerere care trebuia depusă din martie, important este că am reuşit să o depunem, în momentul acesta, şi după modificarea PNRR şi după introducerea capitolelor cu RePower EU, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar cu plafonarea si ...cresterea pensiilor speciale cum ramane, mucles si mergeti mai departe o familie poate traii cu treimi de lei pe luna iar un special suventionat de stat traeste cu trizeci de mi ,dreptatea e in ...colturi si nici acolo, magarie curata!
0
1

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212