REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.7° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
26.7° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Ciolacu se declară „adeptul impozitării progresive“, dar nu exclude cota unică la companii

Ciolacu se declară „adeptul impozitării progresive“, dar nu exclude cota unică la companii

A.F. 29 mai 2024 | 23:54 443

Premierul Marcel Ciolacu se declară adeptul impozitării progresive, dar nu exclude nici continuare cu cota unică la companii, precizând că nu trebuie să fie cotă unică cu excepţii, „în funcţie de cum ne convine nouă”.

Ciolacu se declara „adeptul impozitarii progresive“, dar nu exclude cota unica la companii

Marcel Ciolacu a fost întrebat miercuri seară, la Euronews, dacă se gândeşte la o impozitare progresivă.

„Noi avem de îndeplinit o altă reformă, reforma fiscală. Acolo va fi o discuţie amplă unde vom lua hotărârile cele mai bune. Sunt adeptul impozitării progresive, ea este peste tot în lume. În Europa mai este într-un stat care este ca şi mărime cât Bucureştiul şi în Federaţia Rusă şi mi se pare în Bulgaria pe anumite segmente. Noi nu mai avem cota unică. Noi trebuie să lămurim şi acest lucru. Eu nu sunt neapărat, nu exclud continuarea cu cota unică la companii. Dar cota unică trebuie să fie cota unică. O cotă unică înseamnă tot sistemul de impozitare. Dacă am hotărât astăzi să fie cota unică, ar însemna că creştem taxe şi impozite”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit news.ro.

El a precizat însă că în cazul cotei unice nu ar trebui să existe excepții.

„Eu nu exclud cota unică. Şi am stat cu oamenii de afaceri şi am văzut şi bunele şi relele, am stat de vorbă şi cu ANAF-ul ca sistem de strângere a taxelor. O cotă unică trebuie să fie unică, nu trebuie să fie o cotă unică cu excepţii pe fiecare, în funcţie de cum ne convine nouă. Pentru că acel mecanism nu mai este sustenabil în an electoral să încercăm să modificăm. De fapt, ne furăm singuri pălăria. Nu putem dezvolta România şi nu putem menţine acest ritm de investiţii din acest moment, care e cel mai mare din istoria României. Cred că am ajuns la 42 de miliarde în primele luni. Deci tot ce este deficit este în acest moment depăşit de câte investiţii facem”, a mai spus Marcel Ciolacu, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem cea mai mare impozitare pe munca din ue 45% si tu vrei sa iei mai mult de jumatate, bah analfabetule in spania si germania este sub 40% si daca ajungi la spital nu trebuie sa scoti nimic din buzunar
0
0
de la anul, ai sa pui impozit si pe dusul la wc. cum spunea eminescu, gubernie ruseasca sau land german. cine a imprumutat romania, cind va cere datoria? sau o sa ne s**a de singe, noi urmasii lui dracula? o sa mai fii in tara covrigarule, sau ai pus bani deoparte? afara bineinteles, ca o sa fugiti primii!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510