REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
22.5° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Ciolacu spune că a fost eliminat pragul de 9,4 procente din PIB pentru pensii

Ciolacu spune că a fost eliminat pragul de 9,4 procente din PIB pentru pensii

Ana Maria LIPAN 11 septembrie 2023 | 15:51 663

Premierul Marcel Ciolacu spune că a fost eliminat pragul de 9,4% din PIB din PNRR pentru cheltuielile cu pensiile, după discuţiile cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. El a adăugat că îşi doreşte ca legea pensiilor să fie finalizată în acest an şi sunt trei variante în lucru, iar în ultimele zile ai avut loc discuţii pe acest subiect cu reprezentanţii Băncii Mondiale, potrivit digi24.ro.

Ciolacu spune ca a fost eliminat pragul de 9,4 procente din PIB pentru pensii

„Ştiţi foarte bine că a fost eliminat, în urma discuţiilor avute şi cu doamna preşedintă a Comisiei Europene. Urmează şi noi să finalizăm legea pensiilor fiindcă avem un parteneriat. Este incorect. Cum a fost trimis PNRR la Comisie este fără 9,4%. Oricum el nu ar fi fost atins. Problema este că nu putem condamna viitorul. Până în 2030 nu se ducea la 9,4% din PIB. PIB creşte. Este normal. Se raportează la un nominal mai mare, dar de datoria mea era să negociez şi să avem această discuţie cu Comisia”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă va fi finalizată în acest an legea pensiilor, premierul Ciolacu a răspuns: „Da, eu îmi doresc să fie finalizată”. „Zilele trecute am avut discuţii şi cu Banca Mondială care este consultantul Ministerului Muncii şi al Comisiei Europene pe legea pensiilor. Sunt trei variante. Deja au început negocierile paralel cu închiderea pensiilor speciale, să avem cât mai repede şi cu legea pensiilor”, a mai spus liderul PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
4
0
guvernul este inca foarte departe de pragul asta si nimeni nu stie peste cati ani se va atinge; in mod sigur foarte multi ani; ciolacu va fi demult iesit din politica cand vor ajunge pensiile la 9,4 si cei mai multi dintre pensionarii de azi vor fi oale si ulcele
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699