REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
24.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Ciolacu spune că limitarea plăților cash combate evaziunea fiscală

Ciolacu spune că limitarea plăților cash combate evaziunea fiscală

Ana Maria LIPAN 1 noiembrie 2023 | 09:04 758

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marÅ£i seară, la România TV, că măsura limitării plăţilor cash la 5.000 de lei nu va afecta cetăţenii, ci reprezintă un instrument de combatere a evaziunii fiscale.

Ciolacu spune ca limitarea platilor cash combate evaziunea fiscala Marcel Ciolacu

„Cum vreÅ£i să combat eu evaziunea? (...) E o restricÅ£ie în acest moment. Dacă ai cea mai mare evaziune din Europa, te uiÅ£i la televizor ÅŸi vreÅ£i un prim-ministru care vine ca o babă să se plângă la dvs.? Aoleu, ce mă fac? (...) Dacă avem cea mai mare evaziune, dacă se fură cu portbagajul, ÅŸpagă, cum, spuneÅ£i-mi mie? (...) Ä‚la pe care l-ai prins îl iei ÅŸi-l bagi la puÅŸcărie. Ä‚la pe care nu l-ai prins spuneÅ£i-mi mie ce face cu banii, dacă el e limitat, cum îÅŸi ia el Ferrari, cu sacoşă? Cum cheltui banii, domnule, din ÅŸpagă, dacă tu ai limitat 5.000 lei? Pe lucruri mici”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat ÅŸi despre posibilitatea ca anumiÅ£i români să fie tentaÅ£i să cheltuie într-o Å£ară vecină banii pe care-i deÅ£in, dându-se exemplu Bulgaria, unde nu există aceleaÅŸi restricÅ£ii la plăţile cash.

„În momentul acesta, 70%, dacă nu ai provenienÅ£a banilor, o ia statul. Până acum nu exista acest lucru. Până acum, dacă te prindea cu o sumă de peste 10.000 la vamă, lua 10% din ei, restul îÅ£i dădea banii înapoi. În acest moment, te prind cu mai mult, îÅ£i ÅŸi iau 10% ÅŸi îÅ£i mai iau ÅŸi 70% dacă nu ai să-mi justifici, da? Asta este combatere de evaziune”, a explicat Ciolacu.

Acesta a subliniat că nu o să existe probleme cu plata în bani cash nici la cumpărăturile făcute la piaţă, acuzând o falsă propagandă în acest sens, potrivit digi24.ro

„Merg la fiecare tarabă ÅŸi cumpăr de 5.000 (de lei - n.r.). Dacă nu-mi ajunge, îmi iau soÅ£ia cu mine, mai cumpără ÅŸi ea de 5.000, mai vine ÅŸi fiul, mai cumpără ÅŸi el. Cine interzice cash-ul? Cine intră în casă la om să-l întrebe ce cash are? Treaba lui! Treaba fiecăruia! (...) Au oamenii suficiente probleme. Cât să-i mintă pe Facebook ÅŸi pe Tik Tok cu inteligenţă artificială ÅŸi cu... Pentru ce? E normal că-i doare. E normal că nu mai ai cum să-Å£i cheltui ÅŸpaga. E normal că nu mai ai cum să cheltui banii din evaziune. Ei înÅ£eleg, doare. O s-o duc până la capăt. Oamenii vor vedea că nu sunt afectaÅ£i ÅŸi nu or să fie probleme. Li se va întoarce în cap toată această propagandă pe care o fac în acest moment. E o minciună grosolană. Domnilor de la AUR o să li se întoarcă ca un bumerang în cap. (...) Oamenii se vor duce în comuna lor, în oraÅŸul lor, la cumpărături ÅŸi vor vedea că n-au nicio problemă”, a afirmat premierul.

În aceeaÅŸi linie, premierul a continuat: „Ce problemă are omul de rând, omul care are banii declaraÅ£i? Ce om în activitate în acest moment nu are card? Domnule, ce se întâmplă la Å£ară? Măi mincinoÅŸilor, nu se întâmplă nimic, nu păţeÅŸte nimeni nimic, nu obligă pe nimeni statul! Nu ia nimeni, nu desfiinÅ£ează cash-ul! Cu cipurile pe care ni le bagă în creier, cu antenele care-s 5G ÅŸi ne urmăresc noaptea în case... Trebuie să ieÅŸim din logica asta! Nu mă las de ei! Nu mă las până nu îmi duc reforma bugetară, până nu modific legislaÅ£ia cu evaziunea fiscală. Astea sunt priorităţile României! Poate să urle!”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La arme oameni buni.
1
0
Sa su...a p...a Ciolacu si familia lui de tig....ni cocalari.Mu.....e cu bidonu de 5 litri.Aveti rabdare sa explodeze mamaliga si sa ia foc grataru sa vezi ce c****a va luati ,golanilor!!!
5
0
De fapt limitarea platilor cash afectează numai firmele si cetatenii cinstiti, prin taxare suplimentara de catre banci si decontare mult mai greoaie a platilor. Evazionistii nu o sa fie afectati in niciun fel. Limitarea platilor cash nu are nicio legatura cu combaterea evaziunii. Sper ca la anu cetatenii sa se trezeasca.
8
0
OMV SI BANCILE SUNT SCUTITE, iar prostii plătitori ai buget-lenesilor cu spor de "stat pe scaun" trebuie sa scoată bani și pentru comisioanele bancare!!!! COLONIZAREA RROMANICCAI SE VEDE DE PE MARTE!!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712