REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
21.3° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Ciolacu spune că nu a discutat cu preşedintele despre problemele fermierilor şi transportatorilor

Ciolacu spune că nu a discutat cu preşedintele despre problemele fermierilor şi transportatorilor

Alina FAT 27 ianuarie 2024 | 00:00 219

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la problemele fermierilor şi transportatorilor, menţionând că şeful statului nu putea să-i solicite ceva ce era rezolvat deja.

Ciolacu spune ca nu a discutat cu presedintele despre problemele fermierilor si transportatorilorMarcel Ciolacu

Întrebat dacă i-a cerut miercuri preşedintele Iohannis să rezolve rapid problema fermierilor, Ciolacu a răspuns: "Suntem la fake news-uri, n-am avut această discuţie cu preşedintele Iohannis".

"Singurul lucru pe care îl constat şi eu este că marea majoritate a problemelor invocate de către fermieri, dar şi de către transportatori s-au rezolvat şi vom continua să finalizăm tot ceea ce am convenit, cu coridoarele, non UE şi UE, care durează o perioadă mai lungă de timp. Azi am terminat cu rovignetele, cu creditele bancare la agricultori, cu amânarea ratelor. Ce anume să-mi solicite preşedintele, ceva ce am rezolvat deja? Presupun că dacă mi-ar fi solicitat ceva, mi-ar fi solicitat din prima zi de conflict, dar n-am avut acest dialog", a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat ce "aranjamente" are cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea alegerilor, Ciolacu a răspuns: "Dumneavoastă aţi face aranjamente cu cineva care îşi încheie mandatul?".

"Dacă dumneavoastră credeţi că eu o să uit vreodată că am fost acuzat total pe nedrept, când era pandemie şi Parlamentul nu se putea reuni, că Ciolacu a vândut Ardealul noaptea, iar mama mea, Dumnezeu să o ierte, m-a întrebat, în cinci minute, în lacrimi: 'mamă, o să te bage la puşcărie pentru înaltă trădare?' Fiind soţie de militar... Credeţi că eu voi uita lucrul acesta? Vă înşelaţi. Cu adevărat, avem o relaţie instituţională şi cred că este corect să fie aşa", a adăugat liderul PSD.

Întrebat şi în legătură cu majorarea bugetului pentru deplasări externe ale şefului statului, Ciolacu a spus că "fiecare om politic, după încheierea mandatului, trebuie să dea o dare de seamă în faţa românilor".

"Preşedintele României - îmi cer scuze, am o relaţie instituţională cu domnul preşedinte, nu l-am votat pe domnul preşedinte niciodată - a fost ales preşedintele României de către români şi va da seama în faţa românilor. A venit o solicitare de la Administraţia Prezidenţială de mărire a acestui buget pentru deplasări externe. Ştiţi foarte bine, conform Constituţiei, acest lucru este conferit preşedintelui, politica externă", a mai afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212