REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Ciolacu spune că prețurile facturilor la gaze naturale şi electricitate au scăzut

Ciolacu spune că prețurile facturilor la gaze naturale şi electricitate au scăzut

Victor ROTARU 9 mai 2024 | 15:33 802

Premierul Marcel Ciolacu a evidenţiat joi faptul că facturile la gaze naturale şi electricitate au scăzut în luna aprilie. Ciolacu a apreciat că acest lucru demonstrează că intervenţia Guvernului a fost una corectă.

Ciolacu spune ca preturile facturilor la gaze naturale si electricitate au scazutMarcel Ciolacu

„Ca urmare a aplicării noilor modificări la mecanismul de plafonare a preţurilor la energie şi gaze, la finalul lunii martie, preţurile facturilor la gaze naturale au scăzut în luna aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15% faţă de preţurile maximale plafonate. Asta arată că intervenţia Guvernului a fost corectă şi legitimă, adică în favoarea românilor", a spus prim-ministrul în debutul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres.

Guvernul a adoptat, pe 28 martie, modificări ale OUG 27/2022 prin care a fost eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi a fost actualizată schema de sprijin pentru toţi consumatorii de energie electrică şi gaze naturale.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a declarat: „Am promis facturi mai mici la electricitate şi gaze naturale. Vă reamintesc că pe 28 martie am declarat public, după şedinţa de Guvern, că românii vor primi facturi mai mici la energie. Am susţinut ferm şi bine fundamentat pe baza analizelor pe care le-am făcut şi pe care le-am promovat prin actualizarea mecanismului de compensare-plafonare (OUG 27/2022). Ceea ce pentru mine a fost certitudine încă de la momentul promovării în Guvern a noului mecanism, se confirmă astăzi prin facturi. Am susţinut întotdeauna: statul trebuie să intervină acolo unde este necesar, când este necesar şi cum este necesar. Nu este nevoie să dăm peste cap un întreg sistem, ci să calculăm, să analizăm şi să aplicăm cu cap. Protejăm facturile românilor în continuare".

El a mai precizat că românii plătesc printre cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană la energie electrică şi gaze naturale, potrivit unui comunicat transmis de minister.

Cele trei ţări cu cele mai mici preţuri la gaze naturale pentru consumatorii casnici din UE, în a doua jumătate a anului 2023, au fost Ungaria, Croaţia şi România. Pentru gospodăriile din UE, preţurile la energie electrică în a doua jumătate a anului 2023 au fost cele mai mici în Ungaria, Bulgaria, Malta, Croaţia şi România, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A scazut consumul dobitocilor.Cati kw mai calci rufe? Cat speli la masina de cate ori? Folosesti matura nu aspiratorul etc.Aspiri 1 data pe sapatamana ,luna.Ce mai scoatem din priza ?Aparat de aer conditionat scos tinut in casa de bibelou de la scumpri.Apa ne spalam cu lighianul sau toti cum .O sa ajungem la lumanare si nuo sa ne mai spalam decat o data de 2 ori pe an la paste si Craciun.Nu consumam si facturile sunt mai umflate lunar cu 91 de KW de e- distributie.La gaze ne-au rupt facturile cu compensare ,cand nu vor mai fi compensari iesim in starada .Nu ai cu ce plati 500 de ron gaze iarna si un venit de 1200-1700-2000 de lei.Romanii sunt lacapatul rabdarii.Nu se mai poate,unii cu zecii de mii de lei si unii muritori de foame.
1
0
Hai sictir nu au fost facturile mai mici ,în capul vostru poate pentru ca sunteți prea sus ,da poate de acum încolo dar nu ca a-ți fi făcut voi ceva ci doar ca scad consumurile ,sunteți rupți de realitate .
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620