REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cioloş: Preşedintele Iohannis ar trebui să iniţieze un nou pact naţional pentru Educaţie

Cioloş: Preşedintele Iohannis ar trebui să iniţieze un nou pact naţional pentru Educaţie

Replica API 6 decembrie 2019 | 03:17 560

Dacian Cioloş

Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să iniţieze un nou pact naţional pentru Educaţie, care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu, şi un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiaşi ministru minimum cinci ani, a declarat, joi, preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.

"Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să iniţieze un nou pact naţional pentru Educaţie, unul care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de Guverne, şi un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiaşi ministru la Ministerul Educaţiei minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed Guvernele şi indiferent de culoarea politică a acestora. Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanţă în economia reală", a scris Cioloş, pe Facebook.

Potrivit acestuia, preşedintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalităţi în grupurile de lucru pentru proiectul "România Educată".

"Avem nevoie de obiective concrete legate de performanţa copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de Educaţie, dar, cel mai important, avem nevoie de coerenţă şi stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaţilor şi partidelor. Ministerul Educaţiei trebuie scos în afara jocurilor politice", a argumentat fostul premier. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Frustrat Atat
1
0
un pact pt o noua piatra de 11 mil de euro bai bubosule ??
2
1
cate un pact pentru , sanatate, salarii pensii si cate si mai cate!
2
0
Pensiile speciale, inclusiv ale magistratilor ANULATE! Acum intelegeti de ce magistrati erau si sunt atat de indulgenti cand este vorba sa aplice legea cand vine vorba de infractori care chipurile sunt politicieni , de asta . Ca politicieni au avut grija sa isi cumpere viitoarele condamnari prin aceste pensii speciale . Adica un politician fura milioane de euro si primeste cate un an sau poate doi , de cele mai multe ori cu suspendare. Pensii doar dupa CONTRIBUTIVITATE pentru toti romanii! In Constitutie spune ca toti suntem egali, NIMIC de speciali!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510