REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.7° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
27.7° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Ciprian Şerban: Iniţiativa UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc este toxică şi divizivă

Ciprian Şerban: Iniţiativa UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc este toxică şi divizivă

Victor ROTARU 29 decembrie 2023 | 00:00 266

Iniţiativa UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc, care va fi discutată în şedinţa Camerei Deputaţilor, este toxică şi divizivă, a declarat Ciprian Şerban, liderul grupului PSD.

Ciprian serban: Initiativa UDMR privind autonomia tinutului Secuiesc este toxica si divizivaCiprian Şerban

"Împreună cu colegii mei, am ajuns la concluzia fermă că astfel de iniţiative, pe care le considerăm toxice şi divizive, trebuie respinse de urgenţă la nivel legislativ. Credem cu tărie că propunerile legislative care vizează autonomia Ţinutului Secuiesc sau autonomia culturală pe criterii etnice nu au loc într-un stat democratic, mai ales sub guvernarea PSD. În această lumină, ne dorim respingerea rapidă şi decisivă a acestor iniţiative, fără a intra în dezbateri inutile, deoarece integritatea teritorială şi culturală a României nu este un subiect de negociere", a subliniat deputatul PSD Ciprian Şerban.

Parlamentarul a dezavuat şi decizia AUR de a respinge dezbaterea în regim de urgenţă, miercuri, a proiectelor iniţiate de UDMR pentru a putea fi introduse şi respinse în şedinţa de joi.

"Deşi îi respectăm, nu putem înţelege această acţiune a lor altfel decât ca o tentativă de a simula activităţi politice de natură naţionalistă. Ne aşteptam ca şi ei sa împărtăşească viziunea noastră şi să respingă orice formă de dezbatere sau negociere politică pe tema Ţinutului Secuiesc. Este surprinzătoare abordarea colegilor de la Alianţa pentru Unirea Românilor, care insistă pe dezbateri şi negocieri politice în Parlament pe teme ce, în opinia noastră, ar trebui respinse fără nicio negociere sau dezbatere, pentru a păstra unitatea şi coeziunea poporului român", a declarat liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor se întruneşte joi în şedinţă pentru a dezbate trei proiecte referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc, depuse de doi parlamentari ai UDMR.

Şedinţa, în format hibrid, este programată să înceapă la ora 14,00, conform deciziei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vizionați Și Ascultați Acest Documentar Cu Atenție Până La Final, Pentru A Afla Cât De Nenorociți Și Nenorocite Sunt Maghiarii Din Țara Ungaria: Documentar-ul Ar Trebuii Să Existe În Toate Școlile, Liceele Și Facultățile Din r*mânia. Ungaria Trebuie Să Înțeleagă, Că: Transilvania Este A r*mâniei Și Aparține Doar r*mâniei. r*mânia Este Mai Puternică Militar, În Comparație Cu Ungaria: Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212