REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Ciprian Trifan, validat candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Ciprian Trifan, validat candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Victor ROTARU 24 februarie 2024 | 00:00 480

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Ciprian Trifan, cel care a preluat prerogativele de preşedinte după arestarea lui Dumitru Buzatu, a fost validat în cadrul Consiliul Politic Judeţean al PSD Vaslui, candidatul formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al forului administrativ judeţean.

Ciprian Trifan, validat candidatul PSD la functia de presedinte al Consiliului JudeteanCiprian Trifan

"Singura candidatură, validată prin aclamaţie, nu neapărat printr-un vot, a fost a domnului Ciprian Trifan. Ca în Roma antică, aplauzele au fost îndelungi şi au fost susţinute de către toţi cei prezenţi, semn că e un moment de bucurie şi pentru organizaţie şi pentru primari. În perioada următoare vom începe să lucrăm la listele de consilieri judeţeni şi locali, astfel încât până la jumătatea lunii martie aceste lucruri să fie finalizate şi să intrăm în linie dreaptă pentru campanie. (...) Despre alianţe locale, decizia coaliţiei este să decidă fiecare organizaţie în parte. Decizia noastră a fost să mergem singuri în alegeri. Evident, dacă cineva doreşte să se alinieze în spatele domnului Ciprian Trifan, este liber să ne propună un protocol de colaborare, de alianţă şi vom vedea care sunt căile de urmat", a declarat preşedintele interimar al PSD Vaslui, deputatul Adrian Solomon.

Întrebat dacă există posibilitatea ca această candidatură să nu fie validată la nivel naţional, având în vedere că în trecut anumite candidaturi validate la nivel local nu au fost agreate în structurile centrale ale PSD, Solomon a precizat că nu există o astfel de probabilitate acum.

"Este o candidatură care mă onorează, sper într-o campanie decentă, o campanie care să fie bazată pe proiecte şi pe dezvoltare, pentru că ani la rând am vorbit doar despre negativisme şi cred că este timpul să vorbim despre ce ne dorim cu adevărat să dezvoltăm în judeţul Vaslui", a afirmat Ciprian Trifan.

În cadrul şedinţei Consiliului Politic Judeţean al PSD au fost validaţi majoritatea candidaţilor pentru funcţiile de primar. Printre candidaturile validate a fost şi cea a actualului primar al municipiului Bârlad, Dumitru Boroş, ales pe listele PNL. Referitor la candidatura primarului liberal pe listele PSD, Adrian Solomon a precizat că "nu e importantă culoarea pisicii, ci e important ca pisica să prindă şoareci".

Candidatul pentru funcţia de primar în municipiul reşedinţă va fi anunţat în cursul săptămânii viitoare. După ce iniţial s-a anunţat că viitorul candidat pentru fotoliul de edil al municipiului Vaslui va fi stabilit în urma unui sondaj în care se vor afla patru social-democraţi, în respectivul sondaj a rămas doar managerul Spitalului Judeţean Vaslui, Ana Rinder de la PSD, şi a fost inclus actualul viceprimar, Lucian Branişte (PNL). Adrian Solomon a subliniat că ceilalţi trei pesedişti care ar fi urmat să fie incluşi în sondaj, fostul viceprimar al municipiului Vaslui, Daniel Neacşu, administratorul judeţului, Valeriu Caragaţă şi directorul DGASPC Vaslui, Dragoş Cazacu, s-au retras din cursă, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620