REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
13.9° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Cîrjaliu: Aștept demisiile consilierilor locali, aleși pe 9 iunie, inculpați în dosarul de abuz în serviciu. Video

Cîrjaliu: Aștept demisiile consilierilor locali, aleși pe 9 iunie, inculpați în dosarul de abuz în serviciu. Video

Mirela PASCAL, Victor ROTARU 25 iunie 2024 | 00:00 3976

Cristian Cîrjaliu a reușit să câștige al 4 lea mandat de primar al comunei Agigea, fiind votat de către 2.672 de locuitori, obținând 54,75% din voturi, cu 16 procente mai mult față de contracandidatul său, Gabriel Ciobanu, care a fost susținut de către 4 partide (USR, PMP, Forța Dreptei și PNL). De asemenea, PSD a câștigat și majoritatea în Consiliul Local Agigea, drept pentru care primarul Cristian Cîrjaliu spune că nu va mai fi aceeași problemă ca în 2020, atunci când Consiliul Local s-a dizolvat, iar administrația publică a pierdut un proiect important, pe fonduri europene, care prevederea achiziționarea de tehnologie necesară elevilor pentru a participa la cursuri în perioada pandemiei.

Cirjaliu: Astept demisiile consilierilor locali, alesi pe 9 iunie, inculpati in dosarul de abuz in serviciu. Video

În debutul interviului, Cristian Cîrjaliu a ținut să le mulțumească cetățenilor pentru încrederea acordată, discutând desigur și despre contracandidatul său, Gabriel Ciobanu: „Țin să le mulțumesc tuturor locuitorilor comunei Agigea care au fost alături de mine și le doresc multă sănătate celor care nu au fost alături de mine pentru că eu îi respect pe toți, și pe cei care au votat cu Cristi Cîrjaliu, au votat pentru a continua proiectele pentru comuna Agigea. Respectul este și pentru cei care au avut o altă opțiune politică și de acum înainte au 4 ani de zile pentru a se gândi. Noi de mâine începem să executăm lucrări și în 4 ani o să vedeți cum comuna Agigea înflorește pe zi ce trece. O să demonstrez acest lucru. Agigea este comuna faptelor, nu a vorbelor și 4 ani vom demonstra. Timp de 4 ani am demonstrat, am atras fonduri europene. Contracandidatul meu a fost susținut de 4 partide și un pic. O alianță contra naturii, cetățenii au fost foarte bulversați, ei pentru europarlamentare erau în alianță cu PSD și pentru primar și Consiliul Local erau în alianță cu USR. Lumea i-a sancționat și nu a înțeles nimic. Eu le doresc multă sănătate celor de la PNL, au trădat cetățenii comunei Agigea. Din această bătălie electorală au ieșit șifonați foarte rău. Toți membrii PNL din cadrul Consiliului Local Agigea sunt inculpați, sunt urmăriți penal, într-un dosar de abuz în serviciu, și bineînțeles alături de frații lor USR-iștii, care și ei sunt inculpați.

Gabriel Ciobanu îi învăța cum să voteze?

Primarul comunei Agigea a povestit și despre episodul din 2020, atunci când Consiliul Local Agigea a fost dizolvat: „În prima ședință a Consiliului Local din 2020, în noiembrie, în momentul când trebuia să se voteze comisiile din cadrul Consiliului Local, «eminența cenușie», contracandidatul meu a făcut un grup – opoziție Consiliul Local. În acel grup îi învăța cum să voteze: «după ce votezi Gabriel Ciobanu pui punct liniuță». S-au organizat, s-a făcut această mascaradă pentru alegerea viceprimarului și nu au votat comisiile. S-a ajuns la rezultatul de azi și la dizolvarea Consiliului Local. În ședința de pe 17 decembrie s-au prezentat acești domni, au spus că s-au rezolvat problemele, resping ordinea de zi. Ordinea de zi era despre alegerea comisiilor de specialitate și a viceprimarului. În Codul Administrativ spune foarte clar: nici un proiect nu se poate introduce pe ordinea de zi dacă nu are avizul comisiei de specialitate. La Consiliul Local avem majoritate. Avem 8 consilieri PSD, 6 din partea alianței și unul de la AUR. Lumea i-a taxat. Această ură timp de 4 ani de zile, faptul că au venit peste familia mea, peste copiii mei. În septembrie vom avea transport gratis în comuna Agigea, alte localități încearcă să facă tot felul de artificii, să bage mâna în buzunarul cetățeanului. Avem cel mai mic impozit pe gunoi, pe locuință. Părinții din Eforie își trimit copiii la creșa din Agigea pentru că acolo nu a fost în stare să facă o creșă. Dacă a fost ales din nou înseamnă că cetățenii l-au dorit și le place fără creșă, cu bani pierduți pe fonduri europene. Acolo s-a pierdut un proiect de 4 milioane de euro. Proiectul meu de suflet pe acest mandat a fost școala. Copiii au venit, au văzut școala, au învățat în ea. Avem o creșă, începem a doua creșă. Creșa este numai pentru copiii din Agigea.

Cirjaliu: Astept demisiile consilierilor locali, alesi pe 9 iunie, inculpati in dosarul de abuz in serviciu. Video

Cîrjaliu: Eu nu vreau să moară copiii nimănui din Agigea

De asemenea, Cristian Cîrjaliu a relatat și problemele ivite în ziua alegerilor, alegeri care n-au fost lipsite de scandal: „La Agigea, erau 2 oameni care se dădeau mai observatori europarlamentari, dar citind ziarul Replica am văzut că erau niște interlopi, niște traficanți de droguri. Am făcut plângere penală la Parchet și aștept rezultatele cercetării. Foarte voluminoși, tatuați, cu niște veste Anti-Tero pe ei, să sperie lumea, aveau niște bâte în portbagaj să sperie lumea. Oamenii credeau că sunt trupe speciale să-l apere pe Ciobanu Gabriel, plătiți de el, ceea ce mi se pare foarte dubios în acest context. S-au așezat în secțiile de votare, s-au pus în ușă și spuneau că asigură paza. Polițistul ăla pentru ce mai era acolo atunci? Lucrurile au luat-o razna. Au fost și cei 2 jurnaliști care m-au hăituit din secție în secție. Fiecare își duce crucea așa cum i-a dat-o Dumnezeu. Ciobanu care a avut magazinul de vise, ăsta care a vândut droguri, este o legătură și lumea spunea că fură curent Cîrjaliu. Ei sunt acolo, în lumea lor. Pe mine mă interesează să protejez copiii comunității. Să nu uităm ce s-a întâmplat în 2 Mai, acolo unde au murit copii nevinovați. Eu nu vreau să moară copiii nimănui din Agigea pentru că unii sunt iresponsabili, consumă și conduc mașini sub influența acestor droguri.

Video 1:

Cîrjaliu: Le cer demisiile consilierilor inculpați!

Totodată, Cristian Cîrjaliu a cerut demisiile consilierilor locali, aleși pe 9 iunie, care au calitatea de inculpați în dosarul de abuz în serviciu. „Eu sunt tare curios, pentru că noi, în dosarul acesta, am pierdut un proiect de 190 de mii de euro – fonduri europene pentru 430 de tablete pentru elevii școlii din Agigea ca să învețe în perioada de pandemie. Pe lângă tablete mai erau câteva calculatoare și laptopuri pentru cadrele didactice. În condițiile în care am pierdut acest proiect, pentru că ei nu au venit la ședință. Ei sunt inculpați acum, o să vină și o să spună că vor binele comunității. Ei sunt inculpați, să-și vadă de treaba lor. Eu îi aștept cu demisiile, le cer demisiile public. Cum pot ei să ajute comunitatea? Iar o să jure strâmb? «Jur să respect Constituția și legile țări» și ei în 2020 au jurat și au săvârșit infracțiuni? Ei sunt grup infracțional. Dacă nu-și vor da demisiile vom vedea. Ăsta este cel mai periculos tip de politician care minte, în fața cetățeanului spune ceva, dar face altceva”, a mai adăugat Cristian Cîrjaliu.  

„PSD va controla toate comisiile și lucrurile vor merge foarte bine de acum înainte în Consiliul Local“

Legat de alegerea postului de viceprimar, Cristian Cîrjaliu a transmis că s-a gândit la un nume, urmând să-l propună, în prima ședință de Consiliu Local, pe Daniel Smochină: „Pentru postul de viceprimar îl voi propune pe Smochină Daniel. Omul a venit în administrație publică, este un tip hotărât, vrea să învețe administrație publică. Asta este propunerea mea. Să vină și ei cu o propunere. Nu putem să votăm un inculpat. Am văzut, foarte mulți oameni spuneau că există prezumția de nevinovăție, da, așa este. În anumite cercuri există, în alte cercuri nu există. Este unul, consilier pe listele lor, Frunză Ionuț, condamnat în 2020 de delapidare și vine și spune că are cazierul curat. Eu am scos de pe portalul instanțelor că ai condamnare un an și 4 luni.

În finalul interviului, Cristian Cîrjaliu a ținut să le mulțumească, din nou, locuitorilor comunei Agigea pentru votul acordat și a garantat faptul că lucrurile vor merge foarte bine de acum înainte în Consiliul Local: „Vreau să se termine odată povestea cum că comunitatea ar fi fracturată, că există agigeni și lăzăreni. Săptămâna aceasta turnăm asfalt în Lazu. S-a terminat campania electorală, s-au terminat gogoșile și minciunile și ne apucăm de treabă. Agigea este o singură comunitate unită. Pe localitate Lazu foarte multe probleme au fost, pentru că acolo am avut o moștenire foarte grea, așa-zise anexe agricole care de fapt erau case de locuit. Fosta administrație publică, pe bani, pe șpagă, dădea aceste autorizații. Multe nici nu erau înregistrate în Primărie. Au plătit, au fost condamnați, dar au lăsat un prejudiciu cetățenilor. Vreau să fie un mandat de normalitate în care cei care nu vor să realizeze proiecte pentru localitatea Agigea să plece din Consiliul Local. Comunitatea din Agigea prin acest vot masiv pe care mi l-au acordat a venit și a spus că ei vor liniște, nu vrem să mai pierdem bani. Ei s-au apucat să facă reclamații pe unde au putut și acum s-au întors reclamațiile. Sunt unii oameni care sunt născuți să mintă și Gabriel Ciobanu este născut să facă asta. Primul proiect care se va iniția pe 27 septembrie va fi alegerea Președintelui de Comisie, alegerea comisiilor de specialitate. Țin să anunț că, având majoritate în C.L., PSD va controla toate comisiile și lucrurile vor merge foarte bine de acum înainte în Consiliul Local.”     

Video 2:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515