REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° ConstanÈ›a Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
19.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Ciucă: Chiar dacă Israelul e dincolo de Balcani şi Marea Mediterană, distanţa este mică; am discutat cu premierul

Ciucă: Chiar dacă Israelul e dincolo de Balcani şi Marea Mediterană, distanţa este mică; am discutat cu premierul

Victor ROTARU 16 aprilie 2024 | 00:00 215

PreÅŸedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a afirmat că a discutat cu premierul Marcel Ciolacu despre situaÅ£ia din Orientul Mijlociu, pentru formarea "unei opinii coordonate", subliniind că, deÅŸi Israelul este dincolo de Balcani ÅŸi Marea Mediterană, "distanÅ£a este mică" faţă de România.

Ciuca: Chiar daca Israelul e dincolo de Balcani si Marea Mediterana, distanta este mica; am discutat cu premierul Nicolae Ciucă

"România se află deja în proximitatea unei zone de conflict, un conflict de uzură care durează de mai bine de doi ani ÅŸi dacă ne uităm pe hartă putem să spunem că suntem la o distanţă mare de Orientul Mijlociu, dar consecinÅ£ele ÅŸi efectele (...) putem să le considerăm ca afectându-ne pe noi toÅ£i. (...) Sunt consecinÅ£e care se vor resimÅ£i la nivel global, cotaÅ£iile la petrol la Bursă sunt estimate ca având o evoluÅ£ie în creÅŸtere. (...) Această spirală a conflictului există (...) ÅŸi este important să nu se intre într-o dinamică pe care să nu mai putem să o controlăm. (...) Avem liniÅŸte, avem pace, ferească Dumnezeu de ceea ce ar putea să se întâmple într-o escaladare a conflictului. (...) Chiar dacă este dincolo de Balcani ÅŸi Marea Mediterană, distanÅ£a este mică", a spus Ciucă.

El a precizat că a discutat cu premierul Marcel Ciolacu "încercând să avem o opinie coordonată ÅŸi să putem să avem concluzii ÅŸi date care să genereze eventuale măsuri la nivel guvernamental ÅŸi politic, pentru că (...) tot ceea ce urmează să se petreacă va avea în spate o decizie politică".

Liderul PNL a amintit că România se "bucură de pace ÅŸi liniÅŸte" pentru că Ucraina a menÅ£inut linia frontului de peste doi ani.

"Să continuăm să asigurăm sprijinul necesar, să evităm orice evoluÅ£ie către vest a forÅ£elor armate ruse pentru că, din momentul acela, după aproape doi ani ÅŸi jumătate de război, lucrurile nu se mai opresc ÅŸi nu mai au doar caracterul militar, trec dincolo de această dimensiune ÅŸi este greu de prevăzut ce se întâmplă în viitor", a menÅ£ionat Ciucă.

Întrebat cât va rezista România, aflată sub umbrela NATO, în cazul unui atac, Ciucă a răspuns: "România, ca membră a AlianÅ£ei Nord-Atlantice, beneficiază de toate garanÅ£iile de securitate. Nu întâmplător, în momentul de faţă, pe teritoriul României avem trupe NATO, avem mijloace de răspuns aerian, de poliÅ£ie aeriană, forÅ£e terestre, mijloace de supraveghere ÅŸi avertizare timpurie, planuri care sunt deja coordonate ÅŸi reacÅ£ia este absolut una care nu trebuie să ne genereze temeri. Deci să ne trezim dintr-odată că România este atacată peste noapte ÅŸi nu există timpul necesar să se formeze pachetul de forÅ£e de răspuns este aproape imposibil", potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci la creierul tau de 4 stele, trebuia confirmarea lui ciolacu pt ca "distanta sa fie mica". Vai de capul nostru cu asa specimene la conducere.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620