REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.2° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Ciucă: În acest moment vă pot spune că până la finele anului nu va creşte nicio taxă

Ciucă: În acest moment vă pot spune că până la finele anului nu va creşte nicio taxă

Andreea VLAICU 27 iulie 2024 | 00:00 146

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că până la finele anului nu va creşte nicio taxă.

Ciuca: in acest moment va pot spune ca pana la finele anului nu va creste nicio taxa

"În acest moment vă pot spune că până la finele anului nu va creşte nicio taxă, iar reducerea deficitului se poate face doar prin reducerea cheltuielilor bugetare şi sporirea gradului de colectare. În acest moment putem să constatăm că în conformitate cu planul de la Ministerul de Finanţe colectarea s-a îndeplinit 100%, în unele situaţii s-a şi depăşit planul, din păcate şi cheltuielile au depăşit prevederile din buget, motiv pentru care reducerea cheltuielilor bugetare este absolut obligatorie", a afirmat Ciucă la B1 Tv.

El a amintit că până pe 15 octombrie Guvernul trebuie să prezinte un plan de măsuri fiscale pentru reducerea deficitului pe următorii şapte ani. "Aceste măsuri sunt în momentul de faţă în analiză la nivelul Ministerului de Finanţe. Ceea ce vă pot spune eu în momentul de faţă este că în continuare îmi exprim convingerea că reducerea cheltuielilor bugetare este una dintre principalele soluţii, inclusiv pe următorii ani, să lăsăm spaţiu pentru investiţii pentru că ele asigură dezvoltarea economică şi s-a văzut foarte clar că motorul economiei au fost investiţiile, iar ceea ce ţine de colectare prin măsurile care au fost luate la nivelul Ministerului de Finanţe cu factura electronică, cu radarul mărfurilor, cu toate celelalte măsuri care sunt în derulare să crească colectarea şi să scadă evaziunea fiscală şi să scădem GAP-ul de TVA care este exagerat de mare. România are un GAP de TVA evaluat la 35 de miliarde", a spus Ciucă.

El nu crede că ar trebui puse taxe noi. "Eu eu nu cred că trebuie să punem taxe noi. Să punem taxe noi cui? Mediului de afaceri? Mediul de afaceri este inima economiei. (...) Noi toţi suntem dependenţi de ceea ce produce mediul de afaceri. Bugetul ţării este alimentat de ceea ce reuşeşte să producă mediul de afaceri. Ca atare, noi trebuie să facem în aşa fel încât să stimulăm investiţiile, să stimulăm iniţiativa, să stimulăm curajul de a continua să investească, să consolidăm capitalul românesc, să asigurăm mediului de afaceri perspectivă, oportunităţi, oportunitate", a precizat liderul PNL.

Ciucă a fost întrebat dacă în 2025 vor fi introduse eventuale noi taxe. "Este un atribut al Guvernului la care nu vă pot răspunde acum. Eu am spus care este viziunea noastră, a PNL în ceea ce priveşte introducerea de taxe noi. Nu vrem taxe noi. (...) Noi nu suntem de acord cu impozitarea progresivă şi susţinem în continuare cota unică, pentru că această cotă unică a fost cea care ne-a asigurat dezvoltarea mediului de afaceri", a spus liderul PNL.

El a susţinut că nu s-a discutat despre CNP-ul fiscal. Pe de altă parte, Ciucă a precizat că s-a discutat în coaliţie despre taxa pe lux, care a fost agreată de toată lumea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365