REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Ciucă: În Dolj, PIB-ul pe cap de locuitor este cu 20% mai mic decât media naţională

Ciucă: În Dolj, PIB-ul pe cap de locuitor este cu 20% mai mic decât media naţională

Victor ROTARU 27 mai 2024 | 00:00 119

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat la Dăbuleni, că în judeţul Dolj PIB-ul pe cap de locuitor este de 13.448 de dolari, cu 20% mai mic decât media la nivel naţional, pentru că în zonă lipsesc proiectele şi investiţiile de anvergură, fiind "nevoie de schimbare".

Ciuca: in Dolj, PIB-ul pe cap de locuitor este cu 20% mai mic decat media nationalaNicolae Ciucă

"Din păcate, în Dolj şi în sudul ţării vorbim despre aceleaşi promisiuni: asfalt, apă, canal şi dacă o mai fi ceva să mai condimentăm ceva din aceste promisiuni. Aici vorbim de proiecte de câteva milioane de euro, poate câteva zeci, iar în Ardeal vorbim de proiecte de miliarde de euro. Doar Clujul are proiecte în derulare de 4,3 miliarde de euro, iar nivelul de dezvoltare al Clujului a ajuns să îl situeze în primele 10 oraşe din Europa din punctul de vedere al calităţii vieţii. Când vine vorba de Dolj, PIB-ul pe cap de locuitor este de 13.448 de dolari, cu 20% mai mic decât media la nivel naţional. Asta este valoarea, potenţialul judeţului Dolj? Judeţ care a avut industrie, care a ştiut cum să facă agricultură, legumicultură. Aici se produceau şi avioane, locomotive, aici se produc automobile, aici era combinat chimic, se produceau utilaje grele. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, nivelul de ambiţie, să ne îndreptăm către toţi cei care vin în faţa dumneavoastră să vă ceară votul cu alte cerinţe pentru tot ce înseamnă nivelul de trai, serviciile publice, educaţie, servicii medicale", a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă şi secretarul general al PNL, Lucian Bode, au efectuat sâmbătă o vizită în judeţul Dolj pentru susţinerea candidaţilor liberali la alegerile locale din 9 iunie. Aceştia au ajuns în localităţile Valea Stanciului, Sadova, Dăbuleni, Bechet, Pieleşti. Vineri seara au fost şi în Pleniţa, comuna natală a preşedintelui PNL. La evenimentele electorale au fost prezenţi şi preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, Nicolae Giugea, candidatul PNL la Primăria Craiova, şi Nicuşor Roşca, candidatul liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai vorbim de cei mai puturosi locuitori ai tarii !
2
0
saracira oltenii, mai juvete! sint bogati in doctorate!
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016