REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
29.4° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Ciucă, la sfinţirea capelei de la Parlament: Avem nevoie să ne reculegem din când în când şi să găsim sprijin moral

Ciucă, la sfinţirea capelei de la Parlament: Avem nevoie să ne reculegem din când în când şi să găsim sprijin moral

Victor ROTARU 27 martie 2024 | 00:00 201

Patriarhia Română şi Parlamentul României arată împreună că legea morală şi legile statului au un punct comun de sprijin, iar acesta este Dumnezeu, a declarat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, la sfinţirea Capelei ortodoxe de la Palatul Parlamentului.

Ciuca, la sfintirea capelei de la Parlament: Avem nevoie sa ne reculegem din cand in cand si sa gasim sprijin moralNicolae Ciucă

"Mă bucur că o lucrare pe care mulţi dintre noi au susţinut-o a devenit realitate astăzi, de Buna Vestire. Este o promisiune pe care am făcut-o aici, anul trecut şi, iată, astăzi putem anunţa această veste bună pentru Parlament. Patriarhia Română şi Parlamentul României arată împreună că legea morală şi legile statului au un punct comun de sprijin, iar acesta este Dumnezeu", a afirmat Ciucă, la ceremonie.

În opinia sa, această capelă "ajută parlamentarii să fie mai aproape de Dumnezeu".

"Această capelă ne ajută să fim mai aproape de Dumnezeu, iar asta înseamnă să fim şi mai aproape de oameni. E un spaţiu deschis pentru toţi cei care vin la Parlamentul României, fie că vin zilnic, vin ocazional sau vin o singură dată. Cu toţii avem nevoie să ne reculegem din când în când şi să găsim sprijin moral pentru vieţile noastre şi pentru deciziile pe care trebuie să le luăm", a adăugat şeful Senatului.

El a subliniat că "Parlamentul este prin definiţie o instituţie a dezbaterii" şi au fost momente în care aici s-a creat, "poate, imaginea dezbinării în loc de cea a unităţii". "Aici se întâlnesc şi se înfruntă puncte de vedere diferite, uneori chiar opuse. Au fost, de-a lungul timpului, momente în care dezbaterile au fost aprinse, uneori am uitat poate că suntem aici pentru cei care ne-au ales şi nu ca să ne prea mărim pe noi înşine. Iar în alte momente am creat poate imaginea dezbinării în loc de cea a unităţii pentru români", a arătat Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, sfinţirea capelei le oferă ocazia parlamentarilor de a reflecta la menirea lor.

"Îmi vine în minte acest cuvânt din Evanghelie şi repetat de fiecare dată la Sfânta Liturghie: fericiţi făcătorii de pace că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema. Această instituţie poate contribui mult la pacea socială din ţară şi fiecare dintre noi poate face mai mult pentru o Românie mai bună. Aici în Parlament venim din toate judeţele României, facem parte din partide diverse, avem idei diferite şi experienţe de viaţă diferite. Consider însă că aici, în Parlament, toţi suntem în misiune pentru România, iar în această misiune avem nevoie şi de ajutor spiritual", a subliniat Ciucă.

Preşedintele Senatului a mărturisit că viaţa militară l-a învăţat cât este de important sprijinul duhovnicesc, credinţa în Dumnezeu. "Cu o temelie morală solidă avem şanse mai mari să facem ceea ce e bine pentru ceilalţi şi pentru noi înşine. Să avem deci smerenia să venim la această capelă şi să ne rugăm pentru români şi pentru noi înşine şi să ţinem minte tot timpul că suntem aici să construim şi să lăsăm ceva bun în urma noastră", a transmis Nicolae Ciucă, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
noi avem nevoie sa nu te mai vedem!!!!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620