REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° ConstanÈ›a Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° ConstanÈ›a Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Ciucă: Legislaţia românească în materie de securitate cibernetică trebuie modificată

Ciucă: Legislaţia românească în materie de securitate cibernetică trebuie modificată

A.F. 16 februarie 2024 | 17:54 746

PreÅŸedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a atras atenÅ£ia, vineri, că legislaÅ£ia românească în materie de securitate cibernetică trebuie modificată pentru că bazele de date ale statului vor fi "al doilea tezaur" al României ÅŸi trebuie să fie protejate ca atare.

Ciuca: Legislatia romaneasca in materie de securitate cibernetica trebuie modificataNicolae Ciucă

"LegislaÅ£ia românească în materie de securitate cibernetică trebuie modificată. E nevoie să Å£ină pasul cu avansul tehnologic ÅŸi să răspundă eficient provocărilor actuale, precum recentele atacuri asupra infrastructurii informatice a spitalelor româneÅŸti. Este concluzia discuÅ£iei pe care am avut-o, în cursul acestei dimineÅ£i, cu reprezentanÅ£i ai Directoratului NaÅ£ional de Securitate Cibernetică (DNSC) ÅŸi ai două mari companii româneÅŸti din domeniu - UiPath ÅŸi Bitdefender", a scris Ciucă, pe Facebook.

El a adăugat că va susţine ca legile necesare să treacă "mai rapid" prin procedurile parlamentare.

"Doar cu reglementări ferme ÅŸi actualizate, instituÅ£iile publice vor beneficia de cea mai bună protecÅ£ie, pentru că bazele de date ale statului vor fi al doilea tezaur al României ÅŸi trebuie să fie protejate ca atare. Din acest motiv, am cerut experÅ£ilor cu care m-am văzut astăzi sprijinul lor pentru protecÅ£ia bazelor de date ale instituÅ£iilor. Primele măsuri vor fi inventarierea tuturor programelor care rulează pe calculatoarele instituÅ£iilor publice, stabilirea de noi standarde pentru achiziÅ£iile de software (în coordonare cu AgenÅ£ia NaÅ£ională de AchiziÅ£ii Publice) ÅŸi instruirea angajaÅ£ilor din sectorul bugetar pentru a face faţă noilor ameninţări informatice", a transmis Nicolae Ciucă, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alo nea ciuca unde dracului sunt banii care sau dat pentru securitatea cibernetica ,bani mulți probabil și a-ți cumpărat cacaturi ieftine va controlat cineva unde sau dus banii ,în comisioane probabil adică șpăgi, it istii noștri sunt plătiți regește și? Nimic bun ,va sparge sistemul oricine și oricand
3
0
Legislatia trebuie modificata in sensul in care specimene ca tine, putori patologice, bradipsihici cu creier inecat in osanza sa nu aiba acces la funcii publice.
3
0
''Instruirea angajaților din sectorul bugetar pentru a face faţă noilor amenințări informatice", a transmis Nicolae Ciucă. Sesizează cineva, non-sensul? Cum era pe timpul lui Ceaușescu = Reciclare? Tot așa, la Neptun, 2 săptămâni cu familia?
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620