REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.2° ConstanÈ›a Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.2° ConstanÈ›a Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Ciucă: Marea bătălie a anului 2024 este între democraţie şi autoritarism

Ciucă: Marea bătălie a anului 2024 este între democraţie şi autoritarism

Victor ROTARU 1 iulie 2024 | 00:00 112

Marea bătălie a anului 2024 este între democraÅ£ie ÅŸi autoritarism, între apărarea ordinii internaÅ£ionale bazate pe reguli ÅŸi cei care vor să o distrugă, între un mod de viaţă care pune în centrul său libertatea, drepturile individului, toleranÅ£a ÅŸi cei care vor să le suprime, a afirmat preÅŸedintele Senatului, Nicolae Ciucă, la Adunarea Parlamentară a OSCE.

Ciuca: Marea batalie a anului 2024 este intre democratie si autoritarismNicolae Ciucă

"Bătălia noastră nu se opreÅŸte la anul 2024. Personal, am vorbit în mai multe rânduri despre nevoia unei viziuni pe termen lung, despre un 'deceniu al securităţii', care să includă răspunsuri coerente la toate crizele prezentului ÅŸi viitorului: de la cea de securitate la pericolul extremismului ÅŸi la impactul conflictelor asupra economiilor, mediului ÅŸi oamenilor; de la declinul demografic la provocările generate de migraÅ£ie. Acestora li se adaugă incertitudinile care vin din dezvoltarea noilor tehnologii, în special a inteligenÅ£ei artificiale", a spus Nicolae Ciucă, la Senat, în discursul său la cea de-a 31-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a OSCE.

În opinia sa, OSCE joacă "un rol cheie" pentru consolidarea securităţii ÅŸi cooperării în Europa, iar România a fost ÅŸi rămâne "un partener determinant ÅŸi activ".

Nicolae Ciucă a punctat că România ÅŸi-a propus să fie un model în ceea ce priveÅŸte protejarea ÅŸi promovarea drepturilor persoanelor aparÅ£inând minorităţilor naÅ£ionale.

"AcÅ£iunile noastre sistematice, pe termen lung, au vizat pe de-o parte încurajarea participării politice ÅŸi civice ÅŸi incluziunea socială. Pe de altă parte, s-au concretizat în strategii complexe pentru a combate orice formă de discriminare ÅŸi pentru a proteja drepturile fundamentale ale omului. România se află în prima linie a luptei împotriva antisemitismului ÅŸi oricărei forme de discriminare ÅŸi de discurs de ură", a menÅ£ionat preÅŸedintele Senatului.

El a punctat că agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a făcut ca războiul să revină pe vechiul continent ÅŸi că autorităţile române au decis să nu permită participarea delegaÅ£iilor FederaÅ£iei Ruse ÅŸi Belarusului la această sesiune a Adunării Parlamentare a OSCE.

Nicolae Ciucă a spus ca în abordarea temei centrale a sesiunii - "Rolul OSCE în actuala arhitectură de securitate: o perspectivă parlamentară" - trebuie să se pornească de la câteva premise, prima fiind aceea a urgenÅ£ei acÅ£iunii.

"Ne aflăm într-un an critic atât pentru soarta războiului din Ucraina, cât ÅŸi pentru viitorul democraÅ£iei ÅŸi al ordinii internaÅ£ionale bazate pe reguli. AcÅ£iunea sau inacÅ£iunea noastră vor cântări semnificativ pentru viitorul regiunii. Orice ezitare poate să însemne prelungirea conflictului din Ucraina (...), trebuie să ajutăm Ucraina", a apreciat preÅŸedintele Senatului.

El a subliniat încă o dată importanÅ£a întăririi sprijinului internaÅ£ional pentru Republica Moldova.

"A doua premisă ţine de relevanţa formatelor multilaterale şi a dialogului pentru rezolvarea conflictelor şi adaptarea la contextul actual. Parlamentele sunt organismele reprezentative ale democraţiilor. Acţiunea noastră la nivel parlamentar trebuie să se ridice la imperativul momentului. A treia premisă este aceea că ne aflăm la intersecţia unei multitudini de crize şi ameninţări care se potenţează reciproc, pe toate cele trei dimensiuni ale acţiunii OSCE: politico-militară, economică şi de mediu, respectiv umană", a mai menţionat Nicolae Ciucă.

El a adăugat că războiul se poartă nu doar pe câmpul de luptă, ci ÅŸi pe terenul dezinformării, manipulării ÅŸi propagandei, care alimentează discursul de ură, extremismul ÅŸi radicalismul, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
esti in greseala totala, don dottore! cind romania a avut conducator al statului pe generalul antonescu, au venit rusii peste noi. barem antonescu era general de general.
1
0
Marea batalie va fi intre inteligenta unora si prostia ta si a lui ciolacu.... Ai putea sa spui ce suma de bani iti intra lunar in buzunar?? Pensie+salariu???
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016