REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.1° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
24.1° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Ciucă spune că nu există decât planul angajării în campanie prin forţe proprii, dacă alegerile nu se comasează

Ciucă spune că nu există decât planul angajării în campanie prin forţe proprii, dacă alegerile nu se comasează

Victor ROTARU 15 februarie 2024 | 00:00 183

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că nu există alt plan decât cel iniţial al angajării în campania electorală prin forţe proprii, dacă social-democraţii nu vor fi de acord cu o comasare a alegerilor europarlamentare şi locale.

Ciuca spune ca nu exista decat planul angajarii in campanie prin forte proprii, daca alegerile nu se comaseazaNicolae Ciucă

Întrebat cu prilejul participării sale la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, dacă se teme că PNL se va situa pe locul al treilea la alegerile europarlamentare dacă acestea nu se comasează cu cele locale, el a răspuns că nu are motive. "Nu ne-a fost şi nu ne este niciodată teamă şi nu are de ce să ne fie teamă, electoratul este cel care decide, motiv pentru care trebuie să venim şi să ne prezentăm în faţa electoratului cu tot ceea ce am făcut, cu tot ceea ce vom face şi, la sfârşit, electoratul să decidă", a spus Ciucă.

El a afirmat că îi este greu să estimeze care este formula de comasare a alegerilor la care se va ajunge, vineri urmând să se discute pe această temă.

"Noi am venit cu propunerea de eficientizare a întregii jumătăţi de an, când se vor desfăşura cinci etape electorale, cu prezidenţialele turul doi, şi atunci am considerat că poate fi o măsură bună, astfel încât să nu avem aproape în fiecare lună campanie electorală şi alegeri. Ca atare, oricare dintre formule va fi adoptată, va fi foarte binevenită pentru procesul electoral. (...) În a doua jumătate a anului, propunerea iniţială a fost (comasarea alegerilor) locale cu prezidenţiale, ca să poată să aibă relevanţă şi proiectul de lege care se află acum în Parlament, în care preşedintele poate fi ales cu până la 90 de zile înainte de expirarea termenului", a explicat liderul PNL.

Întrebat legat de faptul că, potrivit Comisiei de la Veneţia, nu trebuie făcute schimbări la legile electorale cu şase luni - un an înainte să se desfăşoare scrutinele, el a menţionat că nu este vorba despre intervenţii în legea electorală care să producă "modificări esenţiale", ci doar despre calendarul alegerilor, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620