REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Clădirea Facultății de Studii Economice, din piața Chiliei, a ajuns de râsul ciorilor! Video

Clădirea Facultății de Studii Economice, din piața Chiliei, a ajuns de râsul ciorilor! Video

Virgil STOIAN 26 noiembrie 2022 | 00:00 5536

Sediul Facultății de Studii Economice, din cadrul Universității Ovidiu, arată ca după bombardament. Situată în Piața Chiliei, mai exact pe strada Ion Vodă, clădirea nu a mai fost reabilitată de foarte mulți ani și acest lucru se vede. Pereții sunt crăpați, toaletele par desprinse din filmele de groază, mucegaiul pare să pândească practic de peste tot, ușile sunt găurite și roase, geamurile sunt degradate și par că nu au mai fost deschise de ani buni, și lista ar putea continua. Ei bine, în această locație, care pare mai degrabă o clădire părăsită, elevii încă fac cursuri. Totuși, unitatea de învățământ poate fi reabilitată, în vacanța de vară, prin programul „Tu decizi“, al Primăriei Constanța.

Facultatea de Științe Economice, Universitatea Ovidius Constanța

Cine trece prin piața Chiliei pe strada Ion Vodă, este întâmpinat de o clădire pe care stă scris: ”Facultatea de Studii Economice”.

Un nume destul de pompos pentru realitatea dinăuntrul imobilului. Cu toate că în interior, studenții încă mai sunt inițiați în tainele economiei, clădirea arată ca după un război dus cu timpul și... cu pierderi însemnate.

Geamuri defecte sau bătute în cuie, pereți crăpați gata să se prăbușească la cea mai mică mișcare, toalete insalubre care arată ca în filmele de groază, uși găurite, defecte și care nu se închid și lista poate continua la nesfârșit.

Clădirea nu a mai fost reabilitată de ani buni și lucrul acesta se vede. Studenții sunt și ei nemulțumiți că trebuie să studieze aici și speră să se facă ceva în privința aceasta.


,,Ne e frică să venim la cursuri...”, spun studenții

”Ne e frică să venim la cursuri, dar nu avem ce face. Totul e plin de mucegai, ușile sunt stricate, totul este vechi și dezolant. Am vrea să putem să învățăm în condiții mai bune”, a declarat un student pentru Replica de Constanța.

O șansă pentru reabilitarea acestei clădiri ar putea fi programul „Tu decizi pentru Constanța” al municipalității, unde cetățenii decid direct cum este cheltuită o parte a bugetului local.

Cei care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Constanța pot propune și/sau vota proiecte pentru oraș. Va câștiga proiectul cu cele mai multe voturi din fiecare dintre cele 10 domenii.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sediul actualei facultati de studii economice din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta. este fostul sediu al Liceului Teoretic Nr. 4 din Constanta. Asa dupa cum il stiu eu, pe holurile acestei institutii de invatamant, erau in anii '70 panouri onorifice cu absolventii acestui liceu, al carei penultime promotii am fost, cand am absolvit clasa a XII B (sectia real) in anul 1975. Nu vreau sa fac comentarii in legatura cu articolul de mai sus. As vrea insa sa stiu, unde mai sunt afisate toate acele promotii de tineri plini de sperante ai anilor '70. Mi-am facut zadarnice iluzii cu o eventuala intalnire dupa 10 / 20 / 30 / 40 de ani de la absolvire. Oare, mai exista supravietuitori dintre profesorii acelor promotii?! Dar fosti colegi de clasa, sau de promotie care sunt cetateni ai Constantei si care mai sunt inca in viata?! Mai avem inca o sansa (cei care vor mai trai pana atunci) sa ne revedem in 2025, la 50 de ani de la absolvire. Astept deci un articol avand acest subiect.
0
0
Ce se poate face concret? De adunat semnături pentru reabilitarea clădirii/clădirilor sau mutarea în alt spațiu. Simplu! Așa că, studenți, mobilizarea!!!
0
0
Deci nu e de făcut nici facultatea de matematica, nici de științe economice în aceste condiți. Văd că la ambele facultati se fac cursuri și în această clădire....Mă întreb cum vin străinii să facă facultate la noi, cu așa oferta...
0
0
Sper ca "ciorile" sa ii faca o vizita lui s****n si poate chiar ai patronului ziarului. 100%a fost de acord cu titlul.
1
0
Frumos titlu draga autorule. Sa intelegem ca ciorile sunt cei din piata?
1
0
Nu inteleg de ce nu se mai construieste inca o cladire in Campusul Universitar asa cum este afara totul organizat ca la Universitatile in afara , cu parcare civilizata , parc , dar la noi pe terenul Universitatii de pe Aurel Vlaicu seara stau prostituatele si folosesc parcarea universitatii care este plina de prezervative
1
0
Unde sunt ciorile? Stoiane, cine sunt si unde sunt ciorile? Stai linistit, Stoiane, la fitzuica asta nu se baga niciun Consiliu de Discriminare.
3
1
pai normal sa fie jeg si mizerie ca asa sunt si romani ! ! !
2
0
Eu ma intreb cum de poate fi acreditata o astfel de "facultate", in sec. 21? Ce act profesoral superior poate fi sustinut acolo? Oricum mie mi se pare fortat si modul cum a ajuns Cta "mare" centru universitar!
4
1
Misto joc de cuvinte în titlu :))
2
0
Chiuvetele curg*
0
0
Serios? Hai ca venim și noi cu imagini de la wc urile din bdul Mamaia. Acolo sa vedeți jaful! Te pish fără uși și fără apa la instalații. Totul e ca după bombardament. Nu ai cu ce sa te speli pe maini. Ghiuvetele curg, dar pe pantofi. Iar în săli crapi de frig.
4
0
Absolut correct, fiind in Piata Chiliei, nu era sa ajunga de rasul curcilor. Acolo sunt doar c***i.
4
1
Proprietarul sediului din piata chiliei este primaria, nu universitatea, nu facultatea de stiinte economice! In acest sediu au ore si studentii facultatii de psihologie, matematica, etc!
11
0
Bravo, mai nou gazda( Primaria Ct) isi cearta musafirul( facultatea) ca este dezordine la ea acasa, asa ca face un compromis si face ea curat. Acest lucru este, intr-adevar, de ras!
11
0
Stergerea comentariilor denota profesionalismul dvs…asa ca voi relua: Acest imobil apartine Primariei CT, Facultatea de Stiinte Economice ,impreuna cu alte facultati, platesc chirii pentru a se folosi de salile de curs. Verificati-va sursele, stimati jurnalisti, inainte de a denigra imaginea unei institutii educationale! Este responsabilitatea Primariei sa efectueze reparatii in incinta cladirii sale, nu face nici un favor facultatii de stiinte economice!
15
0
Rusineee primariei CT si responsabililor care au lasat studentii si profesorii sa isi desfasoare activitatea in asemenea conditii!
13
0
Universitatea Ovidius , respectiv Facultatea de Stiinte Economice NU au nicio Vina .... primaria este responsabila pentru reabilitarea cladirii aflate in proprietatea sa. UOC este doar chirias... Rusine Primaria CT!
15
1
Primaria Constanta este proprietar. Universitatea Ovidius este chiriaș. Stergeti comentariile pertinente? Oare articolul este comandat? Rusine sa va fie! Sunteti “profesionisti”!!!!
13
0
Primarul și Primăria sunt depășiți ! E haos in tot orașul! Străzile bombardate, circulatie blocată, au făcut o fluidizare excelenta a traficului cu aceste sensuri unice! Dar cetățenilor se pare ca le place , e bine!!!!Va place ca exista un singur traseu de la Port Constanta către TOMIS 3?
8
1
Hello?!? PROPIETARA CLADIRII este PRIMARIA CONSTANTA!!!
8
0
Dacă mai "trăia" Mazăre, vindea clădirea cu tot cu profesori. Îl durea p'ăla la bască că se făceau cursuri.
215
0
la limita a ratat primăria Constanța trecerea terenului pe. persoana fizica a acelui teren. ce blocuri cu 10 nivele ar fi răsărit acolo mai ales ca zona e cam. scumpă la metrul pătrat
17
2
Nu numai ca nu sunteti informati dar mai stergeti si postarile cititorilor inteligenti !
7
1
De ce se compromite facultatea si nu muta cursurile in sediile celelalte??
3
1
Și shpăgile tot nu scad...
1
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513