REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Clădirea Universității „Dimitrie Cantemir“ din Constanța se vinde

Clădirea Universității „Dimitrie Cantemir“ din Constanța se vinde

Marieta STEFAN 9 septembrie 2023 | 00:00 6397

Clădirea în care funcționează Universitatea Dimitrie Cantemir a fost scoasă de curând la vânzare. Până acum nu s-au primit propuneri concrete de cumpărare, având în vedere faptul că prețul nu este accesibil oricui, imobilul fiind estimat la 4 milioane de euro.

Cladirea Universitatii „Dimitrie Cantemir“ din Constanta se vinde

Universitatea „Dimitrie Cantemir” de la Constanța și-a închis porțile pentru eventualii studenți care ar fi vrut să îi treacă pragul? Unitatea de învățământ își avea sediul într-o clădire cu trei etaje situată în zona Inel 2 din Constanța. Este o clădire impozantă, modernă, construită în anul 2006, cu o suprafață totală de 2.924 metri pătrați. A fost scoasă de curând la vânzare pentru suma de 4 milioane de euro. Proprietarul a decis să vândă unele clădiri care îi aparțin. În aceeași situație se află universitățile din Cluj, Brașov, Constanța, Timișoara, Sibiu.

Cladirea Universitatii „Dimitrie Cantemir“ din Constanta se vinde

Procesul de vânzare poate dura între trei și șase luni

 „Promovăm o serie de active la vânzare, deoarece proprietarul clădirilor a decis acest lucru”, ne-a declarat Andrei Nechita, agent imobiliar. Agenția imobiliară a primit mandat de la proprietar pentru a putea vinde clădirea din Constanța în care își are sediul actualmente Universitatea „Dimitrie Cantemir”.

Conform opiniei specialiștilor în afaceri imobiliare, pentru o clădire de asemenea dimensiune și preț, procesul de vânzare poate dura între trei și șase luni din momentul în care părțile au convenit asupra prețului și celorlalte detalii comerciale.

Cladirea Universitatii „Dimitrie Cantemir“ din Constanta se vinde

Până acum au fost primite câteva solicitări, dar nimic concret sau garantat. Așa că anul acesta este aproape imposibil ca vânzarea să fie efectuată. Dar în momentul în care clădirea va fi vândută, Universitatea „Dimitrie Cantemir” cel mai probabil va trebui să-și găsească alt sediu. 

Update:

Reprezentanții Universității ne-au transmis faptul că nu și-au închis activitatea și că au studenți înrolați în anul universitar în curs, fără a oferi mai multe detalii cu privire la vânzarea clădirii, precizând, doar, că, indiferent dacă se va vinde sau nu clădirea, universitatea va funcționa, în continuare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Când banii și afacerile luptă cu dăruirea profesorilor și nevoia de a învăța a studenților, câștigă interesele financiare în detrimentul adevăratelor valori...Putem spera că poate fi și altfel?
2
1
O facultate buna ,necesara Constantei , pacat !
3
5
Singura facultate de Turism din Constanta. Ce rusine.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510