REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Clădiri din Constanța, incluse în Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

Clădiri din Constanța, incluse în Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

A.F. 3 mai 2023 | 00:00 885

Încă 65 de proiecte depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanțare – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Cladiri din Constanta, incluse in Programul national de consolidare a cladirilor cu risc seismic ridicatCseke Attila

Astfel, 9 instituții de învățământ, 2 unități de sănătate, un edificiu socio-cultural și 53 de blocuri de locuințe au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele necesare. Clădirile sunt din Bacău, București, Constanța, Dolj și Iași, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 1.682.433.071,73 de lei.

Printre cele mai importante instituții publice selectate se numără Colegiul Pedagogic ”V. Lupu” din Iași, Colegiul Comercial ”Carol I” din Constanța, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto și Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Craiova, precum și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – Secția Pașcanu din Iași și clădirea fostului Spital din orașul Podu Iloaiei.

De asemenea, vor mai fi reabilitate căminul  Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida și Școala nr. 40 din Constanța.

Acestea se adaugă celorlalte 80 de proiecte selectate în luna martie, în valoare de 1,59 de miliarde de lei, și, în urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară pentru încheierea contractelor de finanțare. Odată încheiate aceste contracte, întrucât finanțarea este asigurată din fonduri publice, se va derula procedura de achiziție publică, iar ulterior pot începe lucrările de consolidare.

După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii.

În perioada 3 ianuarie – 20 februarie, a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.

Clădiri multietajate cu destinaţia principală de locuinţă

Clădiri aflate în proprietatea autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale sau locale

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am facut o sesizare cu mai multi ani in urma cu privire la un defect grav de structura al cladirii la compartimentul specializat al primariei si mi s-a dat cu flit asa ca vorbele goale si frumoase nu ma mai intereseaza si impresioneaza; o sa murim ca sobolanii la primul cutremur peste 6 unii dintre noi si primaria care nu isi face treba va fi vinovata dar asta nu va mai conta atunci; autoritatile scapa intotdeauna indiferent cati oameni omoara; vezi colectiv si multe, multe altele
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016