REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
24.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Clanul Căldăraru, din dosarul traficului de droguri, a fost condamnat!

Clanul Căldăraru, din dosarul traficului de droguri, a fost condamnat!

Replica API 6 mai 2022 | 23:11 3117

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au dat sentința, pe fond, în dosarul de trafic de droguri, în care a fost cercetat clanul Căldăraru. Astfel, Florin Căldăraru a fost condamnat la 2 ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional, trafic de droguri de risc în formă continuată și efectuare fără drept de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive în formă continuată, Mărioara Căldăraru a primit 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru aceleași fapte, George Căldăraru s-a ales cu 1 an 9 luni și 10 zile de închisoare, cu suspendare, iar Marcel Căldăraru a primit 2 ani și 1 lună de închisoare, în regim de detenție. Sentința a fost dată pe 2 mai 2022 și nu este definitivă. Clanul Căldăraru este acuzat că ”stăpânea„ traficul de droguri din Tulcea, în special cannabis.

Începând cu anul 2019, Florin Căldăraru a început comercializarea de produse cu efect psihoactiv, în speță cannabis, produse pe care le vindea tinerilor din Măcin și din localitățile învecinate. Pe parcursul timpului a concluzionat că dacă mai mulți membri ai familiei s-ar ocupa cu această ”afacere„, veniturile ar fi mai mari și mai ușor de obținut. De aceea, la începutul anului 2020 a atras de partea sa pe soția și fiul lor, Căldăraru George. Fiecare avea rolul lui bine stabilit în afacere, totul se făcea prin folosirea telefoanelor mobile, număr cunoscut de cumpărătorii fideli, unul dintre cei trei fiind în permanență la locul unde depozitau drogurile. Fiecare dintre cei trei inculpați cunoștea locul unde cannabisul era ascuns, iar în caz de necesitate, se putea muta locația, iar ceilalți ar fi fost anunțați prin telefon.

Marcel Căldăraru deținea și comercializa, separat de familia sa, substanțe cu efect psihoactiv.

Percheziții la familia Căldăraru

Cu ocazia efectuării perchezițiilor la clanul Căldăraru au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 90 grame de produse cu efecte psihoactive și 50 grame de cannabis, recipiente și substanțe folosite la prepararea produselor cu efecte psihoactive, sume de bani și două cântare electronice de precizie folosite la porționarea și comercializarea drogurilor.

Legătura dintre Șerbani, Cotaci și Căldărari

Potrivit informațiilor noastre, clanurile Cotac (de fapt, Rădulescu) și Șerban sunt mai sus pe scara ierarhică a infracțiunilor. Apoi urmează Căldăraru. Locuiesc în aceeași zonă, cunoscută ca zona Cetate, însă ar avea treburile împărțite: primii pe proxenetism, ceilalți pe droguri. Că au și alte activități infracționale secundare, cu siguranță că vor afla oamenii legii. Locuitorii din Măcin susțin că toți sunt cunoscuți și că ei fac ”legea”. Plus, nu se feresc să-și etaleze modul de trai, în sensul de petreceri scumpe, mașini de lux, haine de firmă și imobile impunătoare.

Decizia nu este definitivă, iar apelul se va judeca la Curtea de Apel Constanţa.

Citește și După CLANURILE COTAC și ȘERBAN, DIICOT a SĂLTAT și CĂLDĂRARII!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768