REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Clanul de proxeneți Ciobotaru, condamnat la ani grei de pușcărie

Clanul de proxeneți Ciobotaru, condamnat la ani grei de pușcărie

Virgil STOIAN 5 august 2024 | 00:00 434

Clanul Ciobotaru, din Tulcea, este binecunoscut pentru proxenetism și trafic de persoane. Simion Luminița, Ciobotaru Paris, Ciobotaru Ion, Ciobotaru Leonida și Simion Alexandru Leonard au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori în formă continuată și proxenetism în formă continuată. Gruparea acționa prin metoda Lover-Boy, iar în intervalul 2018-2023 a obținut, de pe urma a trei prostituate minore, mai bine de 70.000 de euro.

Clanul de proxeneti Ciobotaru, condamnat la ani grei de puscarie
Ciobotaru Paris era cel care „recruta“ minorele promițându-le marea cu sarea. Astfel, în cursul lunii februarie 2019, acesta a recrutat prin inducere în eroare o minoră  în vârstă de 16 ani, în sensul de a începe o relație de dragoste și a avea un trai mai bun, profitând de starea de vădită vulnerabilitate datorată vârstei și de faptul că nu era în relații bune cu familia, în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției, adăpostind, în același scop, persoana vătămată, la locuința lui. Tot el i-a înlesnit practicarea prostituției minorei prin postarea de anunțuri privind prestarea de servicii sexuale, asigurarea unui telefon mobil pentru a lua legătura cu clienții și a obținut foloase patrimoniale, respectiv bani, de pe urma practicării prostituției de către aceasta. Același Paris a reușit să mai păcălească 2 persoane, prin aceeași metodă, pe una dintre ele ducând-o în Austria pentru a practica prostituția. Totuși, conducătoarea grupării ar fi fost Simion Luminița care ar fi adăpostit toate cele trei prostituate minore, ea ocupându-se și de banii proveniți din prostituție.

Clanul de proxeneti Ciobotaru, condamnat la ani grei de puscarie
Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis condamnarea lui Simion Luminița la 10 ani și 8 luni de închisoare, Ciobotaru Paris a primit 9 ani și 4 luni, Ciobotaru Ion s-a ales cu 11 ani și 8 luni, Ciobotaru Leonida a primit 8 ani și 4 luni iar Simion Alexandru Leonard a primit 5 ani de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dont get me wrong
0
0
Simion Alexandru Leonard. T!gan Laurentiu. ptiuu
0
0
sa se ieftineaza mancarea
0
0
Sa poata munci inca o data.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303