REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
22° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Clotilde Armand a cerut la BEC anularea alegerilor locale din Sectorul 1

Clotilde Armand a cerut la BEC anularea alegerilor locale din Sectorul 1

Andreea VLAICU 16 iulie 2024 | 10:54 606

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că a cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1.

Clotilde Armand a cerut la BEC anularea alegerilor locale din Sectorul 1

De asemenea, a înaintat mai multe acţiuni în instanţă împotriva membrilor BES şi a preşedinţilor de secţii, pe care îi acuză că ar fi modificat zeci de procese verbale.

"Sunt prea multe fraude electorale care au avut loc sub supravegherea lui Marcel Ciolacu şi a lui Toni Greblă. Nu sunt suspiciuni, avem probe certe pentru aceste hoţii electorale care au avut loc pe 9 iunie 2024. Am descoperit secţii de votare din care lipsesc sute de buletine de vot din urne, procesele verbale au fost modificate grosolan la sediul Biroului Electoral Sector 1, iar în cel puţin 41 de secţii de votare (aproximativ un sfert din secţiile de votare din Sectorul 1) cheile de control nu dau 0 (zero), adică numărul de buletine primite este mai mare decât suma dintre cele utilizate şi cele anulate, diferenţele fiind extrem de mari", scrie Armand, pe Facebook.

Ea adaugă că premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Biroului Electoral Central, Toni Greblă, aveau obligaţia de a asigura corectitudinea procesului electoral.

"În schimb, prin măsurile luate, au întreţinut intenţionat haosul din secţii şi de la birourile electorale locale pentru a se putea fura în linişte. Toate aceste fraude şi nereguli au influenţat decisiv rezultatul final al alegerilor. Domnule Marcel Ciolacu, domnule Toni Greblă, veţi răspunde în faţa legii pentru haosul alegerilor", mai scrie Armand.

Totodată, subliniază importanţa unui scrutin "corect şi transparent" într-o democraţie autentică.

"Orice suspiciune de nereguli de fraudă electorală compromite integritatea alegerilor şi subminează încrederea publicului în instituţiile statului. Un proces electoral corect şi transparent este fundamental pentru reflectarea fidelă a voinţei poporului. Certificarea unor alegeri frauduloase pune sub semnul întrebării însuşi statul de drept, încrederea cetăţenilor în procesul electoral, încurajarea fraudei şi a nerespectării principiului legalităţii în procesele electorale şi, în final, la dictatură/ instaurarea unui stat mafiot", scrie primarul Sectorului 1, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Să învețe întâi Să vorbească corect limba r*mână.
3
3
Asta da muiere! Care primarita? Daca candideaza ( cacofonie intentionata) la functia de presedinte al Romaniei,castiga.
3
2
Trebuie dusa de urgenta la Balaceanca
5
5
sa candideze pe centura, petrov peste.
5
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016