REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
36.4° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Clotilde Armand este disperată că pierde Primăria sectorului 1 și cere renumărarea voturilor

Clotilde Armand este disperată că pierde Primăria sectorului 1 și cere renumărarea voturilor

Virgil STOIAN 11 iunie 2024 | 15:43 900

Clotilde Armand fierbe! Primărița de la sectorul 1 cere renumărarea voturilor și acuză că procesele verbale ar fi fost întocmite greșit în mod intenționat. Reacția vine după ce contracandidatul său George Tuță a anunțat că a "a câștigat competiția, după un mandat cu circ și scandal", iar PNL sector 1 a publicat procesele verbale.  Clotilde Armand (USR), primar în funcție și candidat la Primăria Sectorul 1 din Capitală, a anunțat marți că a depus o cerere de renumărare a voturilor. Cererea de renumărare vine după ce datele Autorității Electorale Permanente arată că George Tuță (PNL) este câștigător cu circa 500 de voturi diferență.

Clotilde Armand este disperata ca pierde Primaria sectorului 1 si cere renumararea voturilorClotilde Armand

Clotilde Armand susține că „procese-verbale sunt întocmite greșit în mod intenționat și nu reprezintă numărul de voturi din sacii sigilați”.

„Procese-verbale sunt întocmite greșit în mod intenționat și nu reprezintă numărul de voturi din sacii sigilați. Din acest motiv este importantă renumărarea, transparent, de față cu toți candidații și cu observatori din ONG-uri. Asta vor să facă și acum, iar din acest motiv am solicitat renumărarea. Se tem pentru că o să iasă la iveală alte numere. La Sectorul 2 au refuzat renumărarea. Sper să nu o facă și aici. Totuși, dacă n-au nimic de ascuns și de pierdut, de ce ar refuza renumărarea? Nici eu, nici Radu Mihaiu n-avem probleme cu asumarea unui rezultat defavorabil. Avem probleme cu cei care au viciat acest scrutin”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Clotilde Armand anunță că a făcut o plângere penală împotriva reprezentantului PSD în Biroul Electoral Sector 1, Alexandru-Constantin Enăchescu. Ea susține că acesta ar fi fost ”prins pe holul Secției de votare. nr 34 de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară cum împreună cu mai mulți membri ai secției de votare au desigilat sacii plini cu buletinele de vot și umblau în ei. Își acopereau urmele”.

George Tuţă (candidatul Alianţei electorale PSD – PNL) a obţinut 36,44% din voturi (24.323 voturi), după centralizarea datelor din 122 de secţii. Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente și citate de Agerpres, Clotilde Armand (candidatul Alianţei Dreapta Unită), ar fi obţinut 35,73% (23.850 voturi).

Clotilde Armand a mai anunțat marți că a sesizat autoritățile privind presupuse tentative de fraudă de la mai multe secții de votare.

”Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat”, a declarat Clotilde Armand.

”Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure. De asemenea au fost mai probleme cu urna mobilă. Așteptăm numărătoarea și datele oficiale. Noi am mai pățit așa ceva în 2016. Știe și Ciolacu cu ne-au furat atunci”, a mai spus Armand.

În replică, PNL sector 1 susține că este vorba doar despre "încercările disperate ale doamnei Armand de a opri (...) numărarea voturilor, chiar și cu prețul umilirii a sute de oameni dincolo de limita epuizării fizice", "candidatul alianței PNL-PSD George Cristian Tuță a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1!"

 Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bucurestenii p****i? dar constantenii cu chitac? nu am votat, nu merita.
0
1
ma tot mir cat de p****i sunt bucurestenii care au votat dobitoaca asta frantuzeasca, cred ca cei care vor sa stea in gunoaie printre sobolani....
2
3
Foarte bine,daca sunt banuieli de gresheli intentzionate sau neintentzionate la numaratoare sa se numere inca odata,cui ii este frica de vericarea numaratori inseamna ca are ceva de ascuns,sa se verifice care este problema ?.
5
3
Disperato, pai tu te pui cu SRI-ul? In sectorul SRI-ului? Cine dreaku a auzit de Tuta, in afara de baietii lui? S-a dat ordin pe unitate, o sa curga lapte cu miere in sector!
1
6
disperata e revoltata sunt mai multe cazuri clare de fals sustinute si de cei din biroul electoral reprezentatii psd au fost vazuti umbland in sacii de vot acoperiti de politie in lipsa unor dovezi clare nu ar putea depune plangere penala
6
3
Dreptate, se fură voturi în draci, peste tot, așa ca de ce credeți ca ca la Sectorul 1 unde este ciolanul cel mare, nu s-au făcut măgării ? Și asta cu cetățenii care stau în soare, etc, e făcută ca să empatizăm noi, fraierii, cu oamenii ăia chinuiți tot de ei și aruncați acum la înaintare !
6
0
Mahalagioaica asta... Foarte bine.
3
6
ci voi de la replikaka care ssstergeti mesajele !
8
1
m.w.i.s.t.i.i. astia de la r*****a mesajele...e disperata licheaua asta frantzuzita ca pierde ciolanul la la Sector 1.. faceau si usr-eii niste combinatii ...sau stai...astia sunt cinstiti..nu fac combinatii
10
7

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510